Plzen Gezilecek Yerler

Çek Cumhuriyeti'nin önemli merkezlerinden biri de Plzen'dir. Tarihi ve turistik açıdan değerli merkezlerden biri olan Plzen'in gezilecek görülecek mekanlarını sizler için araştırdık. İşte Plzen şehri hakkında her şey.
Plzen Gezilecek Yerler

Plzen Hakkında Bilgi

  • Çek Cumhuriyetinin dördüncü büyük şehridir.
  • 180.000 Nüfusa sahiptir.
  • Plzen şehri, batı Bohemia'da yer almaktadır.
  • Yüz ölçümü olarak Plzen şehri 125 km karelik bir alana sahiptir.
  • Tarihi yapılara ve mekanlara sahiptir.
  • Kapsamlı bira sanayisine sahip bir şehirdir.
  • 2015 yılında Avrupa Kültür Başkenti ünvanına sahip olmuştur.
  • Sanayileşme alanında oldukça başarılı bir şehirdir.

Plzen Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde Plzen (Pilsen) şehrinde gezip görebileceğiniz yerleri şu başlık altında işleyip derleyeceğiz.

  1. Plzen'deki gezilecek yerler listesi
  2. Plzen'de yer alan tarihi mekanlar
  3. Plzen otel önerileri
  4. Plzen nerede ne yenir?
  5. Plzen'de alışveriş
  6. Plzen ulaşım nasıl sağlanır?
  7. Plzen'e ne zaman gidilir?

Aziz Bartholomew’s Katedrali

Ulusal anıt niteliği taşıyan bu kutsal yapı 16. yüzyılda tamamlanmıştır. Gotik tarzda yapılan kilise çok fazla büyük bir mekan değildir. Ancak kubbeleri ve kulesi son derece muhteşem dizayn edilmiştir. Kilisenin kulesinin yüksekliği 100 metreyi aşmaktadır. 1993 yılından itibaren Papa II. Jean Paul’un emriyle Plzen piskoposluk ve Bartholomew’s Kilisesi halinde bir katedral halini almıştır. Katedralin iç ve dış mimarisi büyüleyici güzellikte yapılmış heykelleri de son derece ilgi çekicidir.

aziz-bartholomews-katedrali-002.jpg


Renaissance Town Hall (Belediye Binası)

Kentin Büyük Cumhuriyet Meydanı olarak bilinen yerinde 16. yüzyıllarda yapılan bir binadır. İtalyan Rönesans ruhu ile inşa edilen yapı halen dimdik ayaktadır. 20. yüzyılda da Neo-Rönesans tarları ile dekore edilen Town Hall şehirdeki ilk Rönesans ruhunu yansıtan yapı olma özelliğini de taşıyor.

renaissance-town-hall-002.jpg


Rabi Kalesi

Ülkede kapsadığı alan bakımından en büyük kale olarak kabul edilmektedir. Şehre hakim tepelerden birine konuşlandırılan devasa kalenin yapımına 1380’li yıllarda başlanmıştır. Daha sonra kaleye kuleler de ilave edilerek güçlendirildi. Rabi Kalesi 1978 yılından itibaren Çek Cumhuriyetinin Ulusal Kültür Anıtı olarak kabul edilmiştir. Şehrin en önemli tarihi ve turistik alanlarından biri olması sebebiyle her yıl turist akınına uğramaktadır.

rabi-kalesi.jpg


Büyük Sinagog

Plzen’de bulunan Büyük Sinagog Çek Cumhuriyeti’nin en büyük Avrupa’nın ise ikinci en büyük sinagogu olması bakımından önemlidir. Gotik tarzda inşa edilen sinagogun 65’er metrelik kuleleri dikkat çekicidir. 1888 yılında yapımına başlanan sinagogun yapımı kısa süre içerisinde tamamlandı. Yapımında bazı dekoratif değişiklikler yapılan sinagog geçmişte kapatılmış olsa da bugün hala Yahudilerin ibadetine açıktır.

buyuk-sinagog.jpg


Brewery Müzesi (Bira Müzesi)

Çek Cumhuriyeti'nin en büyük dördüncü şehri olan Plzen şehri, dünyanın en önemli bira üretici şehirleri arasında yer alır. Plzen şehri biraya verdiği önemi tarihinden de anlayabilirsiniz. Şehrin en önemli yapılarından bir tanesi de Brewery Müzesi'dir. Eğlenceli ve bir o kadar da eğitici olan bu müze her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Sergide biranın üretim sırları hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Brewery Müzesi


Theatrum Mundi

Plzen şehir parkının en dikkat çekici ve bir o kadar da etkileyici yönü ise duvarda yer alan büyük bir resim. Bu duvar resmi, 2001 yılında yapılmıştır. Bu harika resim,1918 yılında Plzen şehrinde doğan, Miroslav Hernicek tarafından yapılmıştır. Plzen şehrine gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken harikalar arasında Theatrum Mundi duvar resmini görmelisiniz. Çek Cumhuriyeti'nin en büyük duvar resmi olan Theatrum Mundi, sembolik olarak deve, tazı, itfaiyeci, alay memuru ve kadın sıfatlarını ele almıştır. Aynı zamanda Theatrum Mundi, 200 metre karelik bir alana sahiptir.

Theatrum Mundi duvar resmi


Plzen'de Nerede Kalınır? 5 Otel Önerileri

Dünya'nın en popüler turizm merkezlerinden biri olan Çek Cumhuriyeti, tarihi mekanları ve gezilecek yerleri ile ziyaretçilerini büyülemeye devam etmektedir. Son yıllarda Türk turistlerin de ziyaretlerinin artması sonucu önemli bir turizm merkezi haline gelen Çek Cumhuriyeti ülkesinin en büyük dördüncü şehri olan Plzen'i konu olarak ele aldık. Bu içeriğimizde Plzen'de konaklanacak otel önerilerini derledik. İşte en kaliteli ve en uygun Plzen otelleri;


Hotel Central 

Plzen şehrinin en iyi otelleri arasında yer alan Hotel Central, konum açısından da oldukça güzel bir yerdedir. Pilsen Cumhuriyet Meydanı'na bakan Hotel Central, Çek ve dünya mutfağından yemekler sunan harika bir restorana sahiptir. Otelin ziyaretçilerine sunduğu hizmet elbette bununla kalmıyor. Fitness merkezi, avlusunda ücretli otopark, ücretsiz WiFi erişimi, tüm odalarda oturma alanı, minibar, emanet kasası, saç kurutma makinesi ve ücretsiz banyo malzemeleri içeren bir banyo hizmeti de sunmaktadır. Plzen şehrinin en iyi puan almış oteli olan Hotel Central seçeneğini bir düşünün deriz.

Hotel Central

Adres: nám. Republiky 358/33, 301 00 Plzeň 3, Çekya

Telefon: +420 377 226 757

Fiyat: 90 €


Pension Wallis Otel

Çekya'nın en büyük dördüncü şehri olan Plzen'in en iyi otelleri arasında kendisine yer edinen Pension WallisPlzen merkezinde, Cumhuriyet Meydanı ve Plaza Alışveriş Merkezi'ne 5 dakikalık yürüme mesafesinde yer almaktadır. Pension Wallis, harika yemekler sunan bir restorana sahiptir. Bu restoran da Çek mutfağı yer almaktadır. Ziyaretçi yorumları arasında en beğeni alan ise restoranın kahvaltısı. Güzel bir sabah kahvaltısı için son derece uygun olan bu restoranı denemelisiniz. Pension Wallis, her odasında tv hizmeti, ücretsiz wifi, minibar, otopark hizmeti sunmaktadır. 2 Dakikalık yürüme mesafesinde tramvay durağı olan bu otel Plzen şehrinin merkezinde yer almaktadır.

Pension Wallis

Adres: Palackého 74/11, 301 00 Plzeň-Jižní Předměstí, Çekya

Telefon: +420 222 539 539

Fiyat: 50 €


Hostel River Otel

Sizler için derlediğimiz otel önerilerine devam ediyoruz. Hostel River, Plzen şehrinin en uygun otelleri arasında yer alır. Hostel River, ekonomik olarak uygun olmasının yanı sıra konu açısından da oldukça iyi bir yerdedir. Radbuza Nehri'nin yakınında olan Hostel RiverAna Tren İstasyonu'na ve Ana Meydan'a sadece 10 dakikalık yürüme mesafesinde yer almaktadır. Ahşap bir ambiyansa sahip olan bu otel, ziyaretçilerine, ücretsiz otopark, ücretsiz wifi, 24 saaat açık resepsiyon, evcil hayvan izni hizmeti sunmaktadır. Aynı zamanda Hostel RiverPilsner Bira Fabrikası'na 10 dakikalık, Techmania Bilim Merkezi ise sadece 15 dakikalık yürüme mesafesinde yer alır.

hostel river

Adres: Černická 625/12, 301 00 Plzeň-Jižní Předměstí, Çekya

Telefon: +420 774 082 790

Fiyat: 35 €


Studio Type Otel

Çekya'nın en büyük dördüncü şehri olan Plzen'de yer alan şehir manzaralı Studio style, CEZ Arena'ya yaklaşık 2,4 kilometre mesafede bulunmaktadır. Aynı zamanda bu otel Josef Kajetán Tyl Tiyatrosu'na 2,7 kilometre, West Bohemia Üniversitesi'ne 2,4 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Plzen'in en iyi ve en uygun otelleri arasında yer alan Studio Type Otel, ziyaretçilerine ücretsiz otopark, ücretsiz wifi, evcil hayvan izni, 1 yatak odalı dairede, mikrodalga fırın ve buzdolabı hizmeti sunmaktadır.

Studio Type

Adres: 49 Dvořákova 6th floor, Nr.19, 301 00 Plzeň, Çekya

Fiyat: 25 €


Apartman DaFi Otel

En iyi ve en uygun oteller listemizde yer alan Apartman DaFi Otel, bahçe manzralıdır. Büyük Sinagog'a yaklaşık 1,6 kilometre mesafe yer alan, Apartman DaFi, Josef Kajetán Tyl Tiyatrosu'na sadece 1,8 kilometre mesafe uzaklıktadır. Merkezi konumunun dışında Apartman DaFi, sizlere otel civarında bisiklet binme ve yürüyüş yapabilme imkanı sunmaktadır. Özellikle çiftlerin tercih ettiği bu otel, otopark, ücretsiz wifi hizmeti de vermektedir.

Apartman DaFi Otel

Adres: Bolevecká 1293/12, 301 00 Plzeň 1-Severní Předměstí, Çekya

Fiyat: 75 €


Plzen Nerede Ne Yenir?

Çek mutfağı son derece lezzetli yemeklere sahiptir. Son yıllarda turist akınına uğrayan Çekya, kaliteli hizmet veren restoran ve kafelere sahiptir. Çek Cumhuriyeti'nin en önemli şehirlerinden bir tanesi olan Plzen de bulunan restoranlar ve kafeler eminiz ki sizleri tatmin edecektir. Peki ya Plzen de nerede ne yenir? İşte Plzen'in  iyi restoran ve kafeleri;


Cafe Regner

Plzen şehrindeyseniz bu tatlı kafeye mutlaka uğramalısınız. Hem cafe hemde bar tarzı bir yer olduğu için özellikle insanlar bir şeyler içmek için burayı tercih etmektedirler. Ziyaretçi yorumları arasında şehirdeki en iyi kafe söylemleri yer almaktadır. Öğle yemeği, akşam yemeği ve içecek hizmeti veren Cafe Ranger, harika zaman geçirmek için oldukça uygun.

cafe renger

Adres: Bezručova 152/7, 301 00 Plzeň 3, Çekya

Telefon: +420 601 316 300


Pivotecka

Plzen'in en iyi barı diyebiliriz. Geniş oturma alanı ile Pivotecka, harika içeceklerle sizleri buluşturuyor. İç ambiyans açısında oldukça ferah ve havalı olan bu mekana mutlaka gitmelisiniz. Kaliteli ve bol çeşitli alkol barındıran Pivotecka, sadece alkol için gidilen bir yer değildir. İçerisinde Avrupa ve Çek mutfağı ile yaygın yiyeceklerde bulunmaktadır.

Pivotecka

Adres: Rooseveltova 76/4, 301 00 Plzeň 3-Vnitřní Město, Çekya

Telefon: +420 722 282 671


Senk Na Parkanu

Çekya'nın en önemli kentlerinden bir tanesi olan Plzen'de yer alan Senk Na Parkanu, dünyanın hemen hemen her mutfağını kullanmaktadır. Öğünler olarak da öğle yemeği, akşam yemeği hizmeti sunan Senk Na Parkanu, gece eğlencesi için de gidebileceğiniz bir yerdir. Yemek porsiyonları oldukça uygun fiyatta olmasının yanı sıra lezzeti ile ziyaretçilerini büyülemektedir.

Senk Na Parkanu

Adres: Veleslavínova 59/4, 301 00 Plzeň, Çekya

Telefon: +420 377 324 485


Svejk Restaurant U Petatricatniku

Plzen'in en kaliteli mekanlarından bir tanesi diyebiliriz. Özellikle menüsüne hayran kalacağını bu restoran da aç kalmanız gerçekten de imkansız. Lezzetli bir akşam yemeği için oldukça uygun olan Svejk Restaurant U Petatricatniku, ferah bir ambiyansa sahiptir. Aynı zamanda alkol barındıran bu mekanda eğlenceli dolu dakikalar geçirmeniz mümkün. Tarihi mekanlara yakın olması da restoranın bir diğer artısı diyebiliriz.

Svejk Restaurant U Petatricatniku

Adres: 12 227 Riegrova, 301 00 Plzeň 3, Çekya

Telefon: +420 377 970 404


Plzen Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Çek Cumhuriyeti'nin en büyük şehirlerinden bir tanesi olan Plzen şehrinde ulaşım oldukça kolay bir şekilde sağlanmaktadır. Şehir içerisinde metro, otobüs, tramvay, ulaşım seçenekleri kullanılmaktadır. Şehrinden başka bir yere gitmek için Prag'a gitmeniz gerekmektedir. Bu arada Prag Gezilecek Yerler adlı içeriğimize bakarak Prag şehri hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz. Prag Vaclav Havel Havaalanı sayesinde gitmek istediğiniz herhangi bir yere gidebilirsiniz. Prag ve Plzen arası otobüs ile 50 dakika kadar sürmektedir. En çok kullanılan bir diğer ulaşım yolu ise trendir. Tren ile ulaşım da biraz daha uzun sürmektedir. Fakat konfor açısından rahat edeceğinize eminiz.

Plzen Ulaşım


Plzen'e Ne Zaman Gidilir?

Çek Cumhuriyeti'nin en önemli ve en büyük şehirleri arasında yer alan Plzen'deokyanus iklimi ile nemli kara iklimi görülmektedir. Kışın soğuk ve sert bir iklim geçiren Plzen yazları sıcak ve bunaltıcı geçer. Kimi zaman yaz aylarında sıcaklığın 30 dereceye kadar çıkmasıyla insanların Plzen havasında bunaldığı da gözlemlenmektedir. Bu nedenle de yaz aylarının ortalarında gitmenizi öneririz.

plzen ne zaman gidilir


Plzen'de Alışveriş

Çek Cumhuriyeti'nin en güzel şehirlerinden olan Plzen'e gittiğinizde nereden alışveriş yaparım diye düşünüyorsanız bu yazımız sizin için faydalı olabilir. Pilsen Plaza adlı alışveriş merkezi şehrin merkezine çok yakındır. Üstelik yürüme mesafesi ile ulaşabilirsiniz. Alışveriş merkezinde ayrıca sinema salonu ve bowling de bulunmaktadır. Aynı zamanda Pilsen Plaza içerisinde, çocuklar içinde oyun alanı ve mini golf da barındırmaktadır. Plzen'de bir diğer önemli alışveriş merkezi ise Olympia Pilsen'dir. Şehrin güneydoğu kenarında Cernice ilçesindedir. Olympia Pilsen'de toplamda 100 mağaza bulunmaktadır. Bu mağazaların içerisinde moda butikleri, çocuk oyun alanları, restoranlar, kafe, çocuk bakımı, mobilya mağazası yer alır. Plzen'in bir diğer önemli alışveriş merkezi ise Tesco'dur. Tesco içerisinde 50'den fazla dükkan berındıran bu alışveriş merkezi, sizin ihtiyacınızı kolaylıkla karşılayacaktır. İhtiycanız dışında canınız sıkıldığında da gezebileceğiniz bu alışveriş merkezleri son derece büyük ve kalitelidir.

plzen alışveriş

Önerilen İçerik;

Çek Cumhuriyeti Gezilecek Yerler

NeOldu.com / Gezi Rehberi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.