Pelin Öztekin Kimdir

Çok Güzel Hareketler Bunlar isimli televizyon programı ile geniş çevrelerce tanınmaya başlayan Pelin Öztekin, 1 Ocak 1987’de İzmit’te dünyaya geldi.
Pelin Öztekin Kimdir

Pelin Öztekin Biyografisi

Tiyatro oyuncusu Rasim Öztekin’in kızı olan Pelin Öztekin, Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nde tiyatro üzerine eğitim aldı. Kamera karşısına ilk kez Hayat Bilgisi isimli dizi ile geçti. Demet karakterini canlandırdığı dizi, bir liseye yeni atanan Afet isimli öğretmenin, haylaz öğrenciler ve aç gözlü müdürle yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Perran Kutman, Kerem Kupacı ve Tarık Papuçcuoğlu yer aldı. 

BKM Mutfak ekibine katılmasıyla Bir Demet Tiyatro’da çeşitli rollerde yer aldı. Ardından Hisseli Harikalar Kumpanyası’nda Şebnem karakterini canlandırdı. Televizyon ve sinema kariyerine devam eden genç oyuncu, 2008’de Sınıf isimli dizide Gökçe karakterini canlandırdı. Dizi, yıllar sonra gençliğinin geçtiği mahalleye öğretmen olarak dönen genç bir adamın geçmişiyle hesaplaşmasını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Serkan Altunorak, Mine Tugay, Civan Canova ve Sezgi Mengi yer aldı. 

2009’da ise bir dönemin en çok sevilen eğlence programlarından biri olan Çok Güzel Hareketler Bunlar’da yer aldı. Oyuncuların kendilerinin yazdığı skeçlerde oynadığı, bir tiyatro sahnesinde gerçekleşen programda, Yılmaz Erdoğan, Eser Yeneler, Oğuzhan Koç, Büşra Pekin, Murat Eken, Şahin Irmak gibi pek çok genç oyuncu yer aldı. Daha sonra ise Neşeli Hayat isimli filmde yer aldı. Film, yine BKM oyuncuları tarafından yazıldı ve oynandı. Filmin başrollerinde ise Yılmaz Erdoğan, Büşra Pekin, Ersin Korkut ve Erdal Tosun yer aldı. 

2013’te ise Doksanlar isimli dönem dizisinde yer aldı. Dizi, doksanlı yıllarda yaşanan olayları ve o döneme dair olan çoğu şeyi konu olara işledi. Başrollerde ise Beste Bereket, Pelin Öztekin, Ümit Erdim, Deniz Oral, Esra Dermancıoğlu ve Arif Erkin yer aldı. 2015’te ise Zeyrek ile Çeyrek Bir Ramazan Eğlencesi isimli ramazan dizisinde rol aldı. Semanur karakterini canlandırdığı dizi, karakolda zabitlik yapan Zeyrek ve Çeyrek isimli iki adamın yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Kemal Zeydan, Serhan Ernak, İsmail Hacıoğlu, Hakan Bilgin ve Mine Teber yer aldı. 

Rol Aldığı Filmler ve Diziler :

  • 2016 - Hayat Şarkısı (TV Dizi)
  • 2015 - Zeyrek ile Çeyrek "Bir Ramazan Temaşası (TV Dizisi)
  • 2013 - İki Kafadar Chinese Connection (Sibel) (Sinema Filmi) 
  • 2013 - Doksanlar (Neşe) (TV Dizisi) 
  • 2010 - Çok Filim Hareketler Bunlar (Sinema Filmi) 
  • 2009 - Neşeli Hayat (Kasiyer) (Sinema Filmi) 
  • 2008 - 2010 - Çok Güzel Hareketler Bunlar (Pelin) (TV Dizisi) 
  • 2008 - Sınıf (Gökçe) (TV Dizisi) 
  • 2006 - Bir Demet Tiyatro (TV Dizisi) 
  • 2003 - Hayat Bilgisi (Demet) (TV Dizisi)

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.