Patria Konusu, Oyuncuları, İzleyici Yorumları ve İncelemesi

HBO’nun yeni orijinal yapımlarından birisi olan Patria’yı izlemeden önce bilmeniz gereken bilgileri tek bir yazıda topladık. Bu içeriğimizde sizlere Patria konusunu, oyuncularını, izleyici yorumlarını ve incelemesini topladık. İşte detaylar...
Patria Konusu, Oyuncuları, İzleyici Yorumları ve İncelemesi

Patria Dizisi

Drama türünde bir yapım olan Patria yeni çıkan HBO dizilerinden birisidir. Son zamanlarda hızlı bir şekilde yeni orijinal yapımlar çıkaran HBO, bunun gibi yapımlarla izleyiciyi kendisine çekmek istemektedir. Dram türünde güzel bir yapım olduğunu düşündüğümüz Patria dizisini inceledik. Sizin için hazırladığımız bu inceleme dizi içeriğimizde Patria konusunu, oyuncularını, izleyici yorumlarını, incelemesini ve hakkında bilinmesi gerekenleri derledik.


Patria Hakkında Bilinmesi Gerekenler

1. Dizinin ilk bölümü 27 Eylül 2020 tarihinde yayınlanmıştır. Hafta hafta yayınlanan dizi toplam 8 bölümden oluşmaktadır.

patria yayın tarihi


2. Güzel bir hikâyeye ve diziye adapte olmuş oyunculara sahip olan Patria izleyicileri tarafından sevilen bir yapım olmuştur. Patria dizisinin 2. sezonunun olup olmayacağı hakkında şu ana kadar herhangi bir bilgi verilmemiştir.

patria 2. sezon


3. Dizi Fernando Aramburu’nun aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Dizinin yazarlığını Príncipe yapımından tanıdığımız Aitor Gabilondo ve Fernando Aramburu yapmıştır. Yönetmenliğini ise Óscar Pedraza ve Félix Viscarret isimleri yapmıştır.

patria yöntemeni


4. Dizinin oyuncuları arasında Elena Irureta, Ane Gabarain, José Ramón Soroiz, Mikel Laskurain, Loreto Mauleón, Susana Abaitua, Eneko Sagardoy, Iñigo Aranbarri, Jon Olivares ve Patxi Santamaría isimleri bulunmaktadır.

patria oyuncuları


5. İspanyollar ve Basklar arasındaki çatışmalar insanların hayatında büyük bir iz bırakmıştır. Kocası ETA tarafından öldürülen bir kadın 2011’deki çatışmanın ardından evine döner.

patria dizisinin konusu


6. Dizi ETA’nın İspanya Bask Ülkesi üzerindeki terörizminin şiddetli çatışması yüzünden bölünmüş iki ailenin hikâyesini anlatıyor. 30 yıllık cinayet, terörizm, siyasi fanatizmden sonra toplum yaşananları affedebilecek mi?

patria konusu


7. Güzel bir hikâyeye ve kaliteli oyunculuklara sahip olan Patria dizisi zaman ayrılması gereken yapımlardan birisidir. Bunu IMDb üzerinden aldığı 7,9’luk puanla da kanıtlamıştır.

patria imdb


Patria Dizisi Hakkında İzleyici Yorumları

? İnanılmaz dizi, üzücü bir konu. Hikâyenin merkezi kısmının gerçekleşmesinden birkaç yıl önce Bilbao'da yaşamış olmam tabii ki beni etkiliyor ama oyunculuk, drama ve karakterler ile sinematografi son derece özgün ve çok hareketli. N*** S.

? Sadece okunmak için değil, görülmek için. Aramburu'nun romanı bir şaheserdir ve bu dizi onu ekranda göstermeyi başarmıştır. Atmosfer tam olarak olması gerektiği gibi. Yağmurun unsurları, hareketli kamera, yüzler. Her şey iyi yapılmış. T*** R.

? Yemin ederim dün erken uyumak istedim. Ama bu dizi çok iyi. Bir hikâyenin her zaman iki (üç veya dört) tarafı olduğunu gösterir. Tüm klasik Amerikan drama süslemelerinden yoksun. Neredeyse hiç müzik yok, sadece harika oyunculuk ve yönetmenlik var. Sizi her saniye karakterlere büründürüyor. Liselerde gösterilmeli… N*** C.

? Patria'nın dört ana aktörü de Bask doğumludur. İspanyol izleyicileri, kulaklarını yormak zorunda kalmadıkları için gerçekten kıskanıyorum. Otantik yerelleştirilmiş İspanyolca -además- bu kadar gerçek ve yürekten bir şeyle tedavi ediyor. Sık sık boğuk olanı anlamak için sesi neredeyse yükseğe koymam gerekse bile diyaloglar (karıyı kızdıran) çok iyi. Şimdiye kadar ilk üç bölümün saklı yoğunluğu ve samimiyeti dikkat çekiciydi. Eğer diziyi bu kadar iyi üretebiliyorsanız, neden prodüksiyon ekipleri geri kalan zamanlarının çoğunu çöp üretmek için harcıyor? R*** G.

? Derinlemesine dokunan bir hikâye. Görülmesi gereken bir yer. Harika oyuncular ve yönetmen. Sıradan insanların en karanlık taraflarını araştırdığı için güzel bir hikâye değil: korkaklık, nefret ve fanatizmle bağlı ahlaki sefalet. Ama aynı zamanda sevgi ve umutları olan sıradan insanlar. Bask toplumunun en kötü anlarından birini mükemmel bir şekilde anlatıyor. Bunu kaldırmak mı yoksa sonsuza dek unutmak mı iyi? Belki de "Patria"’yı gördüğünüzde, bu soruyu kendi kendinize yanıtlamanız daha iyi olacaktır. Sonunda insanlık hikayesinde birçok kez karşımıza çıkacaktır. V*** T.

? Vatan (Patria) kitabı, terörizmin ve toplumun olağanüstü bir keşfidir. HBO serisi, kitabın modasını ve etkisini büyük bir etkiyle yakaladı. Mükemmel bir oyuncu kadrosu, müthiş bir yönetmenlik ve film ustalığı. Tüm tarafların sempati ve derinlikle tasvir edildiği, düşünceli, duygusal olarak klozofobik bir atmosfer yaratmak için birleşti. İspanyol ve Bask halkı için Patria, herkesin kaybettiği duygusal ve muhtemelen rahatlatıcı bir deneyimdir. S*** T.

? Kitabı okumadıysanız ve her zamanki gibi aradaki fark çok büyük. Her neyse, aktörler Bask olduğundan ve onlardan biri gibi davranmalarına gerek olmadığından performanslar doğru ve kendine özgüdür. Her iki kadın da portrelerine güç ve drama katmaya yardımcı oluyor. Manzara da mükemmel. P*** M.

? Hikâye merak uyandırıcı ve önceden bilgim olmayan bir kültür ve onun yakın tarihini öğrenmeme izin verdi. Sadece İngilizce dublaj tarafından mahvoldu -dublajlı sesler uygun duygulardan yoksundur; Birisi sadece senaryo okuyormuş gibi görünüyor, oyuncuların duygularıyla uyuşmuyor-. Bu, serinin genel kalitesini düşürdü. A*** V.


Partia Oyuncuları ve Karakter Analizleri

Kaliteli bir İspanyol yapımı olan Partia dizisinde yer alan oyuncuları sizin inceledik. İşte Parti dizisinin oyuncuları ve rol aldıkları karakterler hakkında bilinmesi gereken bazı bilgiler.


Elena Irureta – Bittori

Dizideki başrol karakterlerden biri olan Elena Irureta bir İspanyol aktördür. Daha önceden Allí Abajo, Ciega a Citas, Algo Que Celebrar, Bye Bye Mr. Etxebeste! ve Igelak yapımlarında yer alan Elena Irureta başarılı bir sinema kariyerine sahiptir. Elena Irureta bu dizide iki farklı güç arasındaki çatışmalar yüzünden hayatı mahvolmuş Bittori karakterini canlandırmaktadır.

patria bittori


Ane Gabarain – Miren

Dizideki önemli karakterlerden biri olan Ane Gabarain bir İspanyol aktördür. Sinema kariyerinde iyi bir yere sahip olan Ane Gabarain daha önceden Allí Abajo, For 80 Days, Loreak, Pan-Demia ve The Bastards' Fig Tree yapımlarında yer almıştır. Ane Gabarain bu dizide yaşanan çatışmalar yüzünden hayatı etkilenmiş olan Miren karakterini canlandırmaktadır.

patria miren


José Ramón Soroiz – Txato

Dizideki bir diğer önemli karakter olan José Ramón Soroiz bir İspayol aktördür. İyi bir sinema kariyerine sahip olan José Ramón Soroiz Loreak, Martin, Maite, Hileta ve Sabin gibi yapımlarda yer almıştır. José Ramón Soroiz bu dizide ise çatışmalar yüzünden hayatı sekteye uğramış Txato karakterini canlandırmaktadır.

patria txato

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.