Pablo Piatti Kimdir

Pablo Piatti, 31 Mart 1989’da Arjantin’in Ucacha kentinde dünya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Arjantin Milli Takımı’nda forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Pablo Piatti Kimdir

Pablo Piatti Biyografisi

Pablo Piatti’nin Kulüp Kariyeri

Pablo Piatti, futbol kariyerine ilk olarak 2002 yılında Jorge Newbery takımının alt yapısında başladı ve burada bir sene forma giydikten sonra 2003 yılında Estudiantes’in alt yapısına geçiş yaptı. 3 senede burada kendisini geliştiren tecrübeli futbolcu 2006 yılına gelindiğinde teknik ekip tarafından as takıma yükseltildi. 2 sene Arjantin liginde mücadele verdi ve 49 maça çıkıp 12 kez fileleri havalandırdı.

Arjantin Ligi’nde gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çeken Pablo Piatti, birçok Avrupa kulübünden transfer teklifi aldı. Gelen teklifler arasından Almeria’nın sözleşmesini kabul etti ve 7 Milyon Euro karşılığında transfer oldu. Transfer olduğu sezondan itibaren takımda maçlara sürekli ilk 11’de çıktı ve 3 sezon içerisinde toplamda 105 maça çıkıp 21 kez fileleri havalandırdı.

pablo piatti almeria

2011-2012 sezonun ise ligin bir başka ekibi Valencia’ya 7,5 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu. İlk sezonunda takımı değişilmez isimlerinde biri olan Pablo Piatti, toplamda 47 maça çıkıp 6 gol atma başarısı gösterdi. Sonraki sezonlarda aynı performansına her zaman ulaşamasa da takımı ileri uçta en çok güvendiği futbolcuları başında geldi.

pablo piatti valencia

2014 yılında takımı ile Emirates Kupası’na katıldı ve kupayı takımı ile kazanma başarısı gösterdi. Kariyeri boyunca Valencia forması altında çok büyük başarılara imza atmasa da 137 maça çıkıp 21 kez fileleri havalandırdı.

Pablo Piatti, 2015-2016 sezonu itibarıyla kariyerine Valencia’da devam etmektedir.

Pablo Piatti’nin Milli Takım Kariyeri

Pablo Piatti, milli formayı kariyerinde ilk kez 2007 yılında Arjantin U-20 takımında giydi. Burada 6 maça forma giyen tecrübeli futbolcu, 2011 yılında ise Arjantin Milli Takımı’na davet edildi. Kariyeri boyunca milli forma ile sadece bir kez sahada görev aldı.

Pablo Piatti’nin Başarıları

Valencia

Emirates Kupası: 2014

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.