Öztürk Yılmaz Kimdir? & Hakkında Bilgi

Öztürk Yılmaz, 1970 senesinde Ardahan'da doğmuştur. ODTÜ Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu Öztürk Yılmaz hakkında merak ettiklerinizi bu içeriğimizde derledik.
Öztürk Yılmaz Kimdir? & Hakkında Bilgi

Öztürk Yılmaz Biyografisi

Öztürk Yılmaz 19 Eylül 1970 senesinde Ardahan'da dünyaya gelmiştir. Annesi Hanımana Yılmaz, babası ise Şerafettin Yılmaz’dır. Öztürk Yılmaz'ın, Özay Yılmaz ile mutlu bir evliliği vardır. Öğrenimini Ardahan Lisesi’ni bitirdikten sonra, ODTÜ Uluslararası İlişkiler bölümünü okuyup mezun olmuştur. Başarılı bir eğitim hayatı sonrası birçok yüksek mevkilerde görev almış bir insandır.

ozturk-yilmaz-biyografisi.jpg


Mezun Olduktan Sonra

Mezun olduktan sonra 1996 senesinde girdiği Dışişleri Bakanlığı'nda Balkanlar, Ortadoğu, AGİT, Orta Asya’da ve Kafkasya Daireleri'nde birçok Daire Başkanı görevini, daha sonrasında Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığı’nda büyük bir görev üslenmiş ve Daire Başkanı sıfatıyla görev yapmıştır. Avrupa Birliği'nin yapmış olduğu kalkınma ve entegrasyonu konusunda (VUB-Brüksel) master yapmıştır.

mezun-olduktan-sonra.jpg


Öztürk Yılmaz'ın Yurtdışında Almış Olduğu Görevler

Öztürk Yılmaz’ın yurtdışındaysa sırasıyla yapmış olduğu görevler; Kırgızistan Büyükelçiliği, Brezilya Büyükelçiliği yapmış olup ve Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği'nde Müsteşar olarak görev yapmıştır. Öztürk Yılmaz 15 Temmuz 2013 yılında Türkiye'nin Musul Başkonsolosu olarak atanmıştır. 11 Haziran 2014 senesinde IŞİD tarafından Musul Başkonsolosluğu'na yapmış olduğu baskın sonrası 43 kişiyle birlikte 101 gün boyunca alıkonulmuştur. 20 Eylül 2014 tarihinde Konsoloslukta bulunan 43 personeli ile birlikte serbest bırakılmıştır. 2 Temmuz 2015 senesinde Büyükelçiler Kararnamesi ile bir başka büyükelçilik olarak Türkiye'nin Tacikistan Büyükelçisi olarak atanmıştır.

zturk-yilmazin-yurtdisinda-almis-oldugu-gorevler.jpg


Öztürk Yılmaz'ın Siyasete Girişi

3 Eylül 2015 tarihinde bulunmuş olduğu bu görevinden istifa ederek 26. Dönem milletvekilliği TBMM seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi'nden Ardahan ili 1. sıra milletvekili adayı olmuştur. 1 Kasım 2015 senesinde yapılmış olan erken genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Ardahan ili 26. Dönem Milletvekili olarak seçilmiştir. Farklı farklı görevler üstlenen Öztürk Yılmaz 24 Ocak 2016 senesi itibarıyla Cumhuriyet Halk Partisi Dış İlişkilerden Yükümlü Genel Başkan Yardımcı sorumlusu olarak görevini halen sürdürmektedir. Evli ve 3 çocuk babası olan siyasetçi bürokrat Öztürk Yılmaz İngilizce ve Rusça bilmektedir.

ozturk-yilmazin-siyasete-girisi.jpg

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.