Özlem Zengin Kimdir? & Hakkında Bilgi

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Türkiye'de fazlasıyla merak edilen isimler arasında yer alıyor. İşte Özlem Zengin Kimdir? ve Özlem Zengin Hakkında bilgiler.
Özlem Zengin Kimdir? & Hakkında Bilgi

AK Parti 25. Ve 27. dönem milletvekili olan Özlem Zengin, TBMM AK Parti Grup Başkanvekili olarak görev yapmaktadır. İşte Özlem Zengin Kimdir? ve Özlem Zengin Evli Mi? gibi soruların yanıtı.


Özlem Zengin Kimdir?

Özlem Zengin Kimdir

9 Eylül 1969 tarihinde Tokat'ta doğan Özlem Zengin, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1990 yılında mezun oldu. Daha sonra Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Din Sosyolojisi bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır. Kadın, Aile ve Çocuk üzerine sivil toplum alanında çalışmalarına da devam eden Av. Özlem Zengin, İstanbul Kadın ve Aile Araştırma Merkezi “İKAMER” in kurucularındandır. İyi derecede İngilizce bilen Zengin'in 3 çocuğu bulunmaktadır.


Özlem Zengin’in Eğitim ve Çalışma Hayatı

Özlem Zengin’in Eğitim ve Çalışma Hayatı

1990 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir süre Amerika’da yaşayan Zengin, Türkiye’ ye döndükten sonra bir yıl öğretmenlik yaptı. 1998-2001 yılları arasında Kanal 7’ de yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiği “Hayatın İçinden” adlı televizyon programını hazırladı. 2001 yılından itibaren serbest avukatlık yapmaya başladı. Ülke TV' de kadınların bakış açısından Türkiye ve dünya gündemini değerlendirildiği “İnce Fikir” programını hazırlayıp sunmaktadır.


Özlem Zengin’in Siyasi Hayatı

Özlem Zengin’in Siyasi Hayatı

2003 yılında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliğine giren Zengin, üç dönem bu görevi yerine getirmiştir. Daha sonra İl Başkan Yardımcısı olarak Tanıtım ve Medya Başkanlığı görevini üstlendi.  2011 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, Din Sosyolojisi alanında yüksek lisans yaptı. Aynı zamanda Yeni Akit gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktaydı. Kadın, Aile ve Çocuk üzerine sivil toplum alanında çalışmalarda yer alan Zengin, İstanbul Kadın ve Aile Araştırma Merkezi “İKAMER” in kurucuları arasında yer almaktadır.

Ayrıca Beyaz El Dayanışma Derneği kurucu üyesi, Kadın ve Demokrasi Derneği “KADEM” kurucu üyesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesidir. 25. Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili olarak meclise giren Özlem Zengin, 26. Dönem seçimlerinde meclise girememiştir. 2018 yılında yapılan Tokat seçimlerinde 27. Dönem milletvekili olmuştur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum