Öykü Serter Kimdir

Biri Bizi Gözetliyor isimli televizyon programının sunuculuğunu yapmasıyla dikkatleri üzerine çeken güzel sunucu 26 Şubat 1975’de Ankara’da dünyaya geldi.
Öykü Serter Kimdir

Öykü Serter Biyografisi

Lise eğitiminden sonra Hacettepe Üniversitesi’nde İngiliz dili üzerine eğitim aldı. Daha sonra ise Galatasaray Üniversitesi’nde Radyo-TV alanında yüksek lisans ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde doktora eğitimi almaktadır. Akademi ve oyunculuk başarısının yanında aynı zamanda yüzme ile de ilgilenmiştir. Medya alanında ilk adımı radyo ile atan Serter, en büyük çıkışını ise Biri Bizi Gözetliyor isimli yarışma ile yaptı. Uzun süre şarkıcı Koray Candemir ile ilişki yaşadı. Daha sonra ise televizyoncu Levent Altınay ile birlikte oldu.

Biri Bizi Gözetliyor isimli televizyon programında yaşadığı büyük başarıdan sonra, Akademi Türkiye isimli programın sunuculuğunu üstlendi. Müzik üzerine yapılan yarışmanın birincisi Barış Akarsu oldu fakat yarışma iptal edildiği için Akarsu ödüllerden faydalanamadı. Yarışma 2008’de yeniden yapıldı, birincisi ise Bahadır Sağlam oldu. Daha sonra ise Bu Tarz Benim isimli programın sunuculuğunu yaptı. Yarışma giydikleri kıyafetlerle tarz olmaya çalışan genç kızların yaptıklarını gösteriyor. Jüri üyeliğini Nur Yerlitaş, Kemal Doğulu ve Uğurkan Erez’in yaptığı yarışma tartışmalarıyla sansasyon yarattı.

Program sunuculuğunun yanı sıra dizilerde de yer alan Öykü Serter, İstanbul Şahidimdir isimli programda yer aldı. Daha sonra ise Ah Bir Polis Olsam isimli dizide rol aldı. Dizi, sivil hayattan polisliğe adım atan bir avuç insanın yaşadıklarını anlatıyor. Tecrübesiz polislerin yaşadıklarını komik bir dille anlatan dizinin başrollerinde ise Şafak Sezer, Atilla Arcan, Cem Kılıç ve Öykü Serter yer aldı.

Rol Aldığı Diziler :

  • 2004 - İstanbul Şahidimdir (Dizi)
  • 2006 - Ahbir Polis Olsam (Dizi)

Sunduğu Yarışma Programları :

  • Bu Tarz Benim
  • Anadolu Ateşi
  • Akademi Türkiye
  • Biri Bizi Gözetliyor
  • Acemi Birlik
  • B.U.M.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.