Osmaniye' nin Meşhur Lezzetleri

Osmaniye' nin en güzel ve en meşhur yemeklerini sizler için araştırdık.
Osmaniye' nin Meşhur Lezzetleri

Osmaniye mutfağının olmazsa olmaz malzemesi, bulgurdur. Osmaniye' de yemeklerin hemen hemen hepsinde bulgur kullanılır. Ayrıca etin önemi de Osmaniye mutfağında büyüktür. Yemekler çok çeşitli olup, geniş bir yelpazeye sahiptir. İşte Osmaniye' nin en meşhur lezzettleri;
 

Bayram Kömbesi

Osmaniye' de bayramlarda yapılan bayram kömbesi, Osmaniye' nin en meşhur lezzetlerinden birisidir. Osmaniye' de bayramlarda her evde kömbe ile karşılaşmak mümkün. Yoğurt ve mayayla hazırlanan hamura yuvarlak şekil verilerek fırında pişirilir. Çok lezzetli kömbeyi Osmaniye' de tatmanızı tavsiye ederiz.
 

bayrm-kombesi.jpg
 

Etli Kömbe

Bayram kömbesinin etli halidir. Kömbe Osmaniye mufağının olmazsa olmazıdır. Kömbenin birkaç çeşidi Osmaniye mutfağında yapılır. Osmaniye ile bütünleşmiş bir yöresel lezzet olan etli kömbe de kendi içinde çok lezzetlidir. Etli kömbe yine hamur hazırlanıp, hazırlanan hamurun içine kıymalı harç doldurularak yapılır.
 

etli-kombe.jpg
 

İçli Köfte

Osmaniye mutfağının en önemlilerinden bulgurla yapılan bir diğer meşhur lezzet içli köftedir. İçli köfte hemen hemen her yörede yapılan ve çok sevilen bir meşhur lezzettir. Osmaniye' de de içli köfte sıkça yapılır ve çok sevilir. Osmaniye' de ramazanlarda, bayramlarda içli köfte her evde mutlaka pişen bir yemek haline gelmiştir.
 

icli-kofte-006.jpg
 

Mahluta Çorbası

Mahluta çorbası Osmaniye' nin en meşhur çorbalarından bir tanesidir. İçerisinde çok çeşitli malzemenin olduğu ve çok da besleyici bir çorba olan mahluta çorbası Osmaniye' de her evde mutlaka pişirilen bir çorbadır. Mahluta çorbasının lezzetli olmasının sırrı ise, tavuk suyu ile pişirilmesidir.
 

mahluta-corbasi.jpg
 

Osmaniye Fıstıklı Şeker

Osmaniye fıstıklı şeker, adından da anlaşılacağı gibi Osmaniye' nin meşhur fıstığı ile yapılmaktadır. Osmaniye' nin lezzetli yer fıstıklarıyla yapılan bu tatlı Osmaniye' nin en meşhur tatlısıdır. Osmaniye' de hemen her yerde yapılan ve satılan fıstıklı şekeri mutlaka tatmalısınız. Osmaniye' den dönerken bir kutu sevdiklerinize de almayı unutmayın.
 

osmaniye-fistikli-seker.jpg
 

Zorkun Tava

Adını Osmaniye' nin en güzel yaylasından alan yemek, bir ana yemek kıvamında olup çok ama çok lezzetlidir. Kuşbaşı et ve çeşitli sebzelerle hazırlanan zorkun tava Osmaniye' nin en meşhur lezzetleri arasında yerini almıştır. Zorkun tava yemeğinin püf noktası ise mutlaka, bakır veya aliminyum tava içerisinde pişirilmesidir.
 

zorkun-tava.jpg
 

Çakıldaklı Çorba

Çakıldaklı çorba Osmaniye' nin en meşhur çorbalarından bir tanesidir. Çakıldaklı çorba içinde çok çeşitli malzemelerin bulunduğu, çorbadan çok sulu bir yemeğe benzer. İçerisinde yeşil fasulyeden tutun da kuru fasulyeye kadar bir sürü malzeme bulunmaktadır.
 

cakildakli-corba.jpg
 

Kızılcık Şurubu

Osmaniye' de yemeklerin yanında içecek olarak kızılcık şurubu tamamen doğal evlerde hazırlanıp tüketilir. Kızılcık şurubu kızılcık, su ve şeker gerekli malzemelerdir. Daha sonrasında ortaya çok güzel bir içecek çıkıyor.
 

kizilcik-surubu.jpg
 

Ekşili Köfte

Ekşili köfte bulgurla yapılan Osmaniye' nin en meşhur yemekleri arasındadır. Sulu yemek kıvamında olan ekşili köfte, Osmaniye' de her evde çok sevilen ve sıklıkla yapılan bir meşhur lezzettir. İçerisinde minik minik köftelerin ve nohutların bulunduğu ekşili köfteyi mutlaka tatmalısınız.
 

eksili-kofte.jpg
 

Kaburga Dolması

Kaburga dolması için keçi yada oğlak kaburgası gerekli. Osmaniye' de özel günlerde çokça yapılan kaburga dolması çok lezzetli biraz da zahmetlidir. Osmaniye' nin en meşhur ve olmazsa olmaz yemeklerinden biridir.
 

kaburga-dolmasi-002.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum