Osman Nuri Filiz Kimdir? & Hakkında Bilgi

1950 Yılında Denizli de dünyaya gelen Osman Nuri Filiz, uzun yıllar Ak Parti meclis üyeleri arasında yer almaktadır. Osman Nuri Filiz hakkında ayrıntılı bilgi için içeriğimize göz atabilirsiniz.
Osman Nuri Filiz Kimdir? & Hakkında Bilgi

Osman Nuri Filiz Biyografisi

Ak Parti kulislerinde adaylık için ismi geçen güçlü kişiliklerden bir tanesi olan Osman Nuri Filiz adaylığını ilan ettiği şehirde 1950 yılında Denizli'de doğmuştur.

Osman Nuri Filiz


Osman Nuri Filiz Eğitim Hayatı

İlk, orta ve lise eğitimini ailesi ile birlikte yaşadığı yer olan Denizli'de tamamlamıştır. Eğitimine üniversite ile devam etmek isteyen Filiz Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'ne bağlı olan işletme programından başarı ile mezun olmuştur. Devamında Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisans çalışmalarına hız kazandırmıştır. Eğitimi sırasında hizmet içi durumlar ve fırsatlardan yararlanarak İngiltere'de dahil bir çok ülkede bulunan önemli okullardan dil eğitimini tamamladı. 1976 yılında ise devlet memuru olarak çalışma hayatına başlamaya karar verdi.

Osman Nuri Filiz Eğitim Hayatı


Osman Nuri Filiz Çalışma Hayatı

İç İşleri Bakanlığı kapsamında çalışmaya başlayan Filiz devamında Türkiye Elektrik Kurumu Müfettiş yardımcılığı ve Devlet Planlama Teşkilatında uzman olarak çalıştı. Ardından başbakanlık danışmanlığı, kredi ve kurtlar kurumu genel başkanlığı da dahil olmak üzere sayısız görevde bulundu. Başbakanlık kurumuna bağlı olarak da müşavirlik ve aile araştırma kurumu başkanlığı gibi önemli görevleri üstlendi. Başbakanlık müşavirliği görevine devam ettiği sırada emekliye ayrılmaya karar verdi. Emekli olduktan sonra bile çeşitli kurum ve örgütlerde çalışmalarına devam etmeye başladı. Denizliler Derneği, Milli Eğitim Vakfı, Aydınlar Ocağı, Yurtkur Vakfı gibi birçok önemli kuruluş ve örgüt için önemli çalışmaların yapılmasına ön ayak olmuştur. Ekonomi üzerine yazılmış üç kitabı bulunan Filiz evli ve iki çocuk babası olarak hayatına devam etmektedir.


Osman Nuri Filiz Siyasi Hayatı

Aktif olarak siyasetin içinde ve Ak Parti saflarında yer alan Filiz iki dönem Denizli'den milletvekili seçilerek milletvekili sıfatı ile işlerine devam etmiştir. Yerel seçim döneminde de aynı şekilde Denizli adayıdır.

Osman Nuri Filiz Çalışma Hayatı

Önerilen İçerik;

Ak Parti Kurucu Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.