Osman Aşkın Bak Kimdir? Nereli? Çalışma ve Siyasi Hayatı

Osman Aşkın Bak, 11 Ekim 1966'da İstanbul'da doğmuştur. Osman Aşkın Bak hakkında daha fazla bilgi için yazımızı okuyabilirsiniz.
Osman Aşkın Bak Kimdir? Nereli? Çalışma ve Siyasi Hayatı

Osman Aşkın Bak, 11 Ekim 1966 tarihinde İstanbul'da doğdu. Aslen Rizeli olan Osman Aşkın Bak, makine mühendisi ve siyasetçi olarak tanınmaktadır. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi'nden eğitim almış olan Bak, evli ve 4 çocuk babasıdır. 65. hükümette Gençlik ve Spor Bakanı görevini üstlenmiştir.

Eğitim ve Çalışma Hayatı

Osman Aşkın Bak Kimdir?

Kabataş Erkek Lisesi'nde lise eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi'nden mezun olmuştur.

İngiltere'de Nottingham Üniversitesi'nde İşletme Yönetimi ve Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisans yapan Bak, İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Programında doktora eğitimi aldı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve Türk İran İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği gibi farklı pozisyonlarda görev yapan Bak, İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi olarak da görev yaptı. Genel Sekreterlik, Başkanlık ve Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevlerde bulunan Bak, spor kulüplerinde ve federasyonlarda da aktif olarak çalıştı.

Siyasi Hayatı

Osman Aşkın Bak Kimdir?

2011 seçimlerinde İstanbul Milletvekili olarak göreve başlayan Osman Aşkın Bak, 25., 26. ve 27. dönemlerde Rize Milletvekili olmuştur.

NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Üyesi ve Dışişleri Komisyonu Sözcüsü oldu.

Dopingle Mücadele Araştırma Komisyonu Başkanlığı yapması ile tanınan Bak, 65. Hükumette Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev aldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Mehmet Kasapoğlu Kimdir?Akif Çağatay Kılıç Kimdir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.