Performanslarıyla Unutulmayan Oscar Alan Erkek Oyuncular

Dünya sinemasında en zirvede yer alan, performansıyla hayran bırakan ve kendini Oscar ödülü ile kanıtlayan erkek oyuncuları sizin için listeledik.
Performanslarıyla Unutulmayan Oscar Alan Erkek Oyuncular

Canlandırdıkları karakter ve oynadıkları performanslarla, sinema dünyasına derin izler bırakan Oscar alan erkek oyuncuları listeledik. İşte Oscar alan erkek oyuncular;

Akademi ödülleri, sinema dünyasının en görkemli ve prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilmektedir. Unutulmaz performansları ve karakterleriyle, geçmişten bugüne ödül alan birçok erkek oyuncu bulunmaktadır. Oscar sahnesinde parlayan yetenekli isimler, sinema tarihine derin izler bırakarak, adını altın harflerle yazdırmıştır.

Yıllardır devam eden ve birçok ismi şahlandıran Oscar ödüllerini şimdiki zamandan geçmişe doğru incelemeye hazır mısınız?

Oscar Performansına Layık Görülen En İyi Erkek Oyuncular

Kusursuz yetenekleri ve ağızları açık bırakan performanslarıyla, yıllar geçse dahi unutulmayacak oyuncular, sinema dünyasında keskin ve derin izler bırakmayı başardığını Oscar ödülleriyle kanıtlamıştır. Şimdi, sinemanın büyülü dünyasını ve oyunculuklarıyla zirveye taşıyan erkek oyuncuları inceleyelim.

1. Brendan Fraser

Oscar Alan Erkek Oyuncular Brendan Fraser

Oscar’ın son temsilcilerinden biri olan ve bu listeden ödül ile ayrılan Brendan Fraser, Kanadalı Amerikalı oyuncudur. Birçok filmde yer alsa da 2022 yılında Balina filmindeki Charlie karakteriyle Oscar ödülüne layık görülmüştür. 272 kilo ile canlandırdığı bu rol, tüm zorluklara rağmen ona ilaç gibi gelen Oscar ile taçlandırılmıştır. Ödül sonunda elinde hazır bir iş olmadığını itiraf eden oyuncu, Hollywood sektöründe silinmeyecek bir rol ile izleyicilerin hafızasına kazınmıştır.

2. Will Smith

Oscar Alan Erkek Oyuncular Will Smith

Hepimizin çok yakından tanıdığı ve birçok karakteriyle unutulmaz bir isim olan Will Smith, Emancipation filmindeki performansıyla Oscar ödülüne layık görülmüştür. 2007 yılında Hollywood’un şöhretler caddesinde el izini bırakan oyuncu, oyunculuğuyla halen daha eleştirmenlerden tam not almayı başaran nadir isimlerden bir tanesi. Yıllar geçse dahi üstün başarısı unutulmayacak olan Smith, üstüne oturan karakter ve performansıyla, her defasında kendine hayran bırakmaktadır.

3. Anthony Hopkins

Oscar Alan Erkek Oyuncular Anthony Hopkins

Aktörlüğünün yanı sıra, besteci, yönetmen, yapımcı ve ressam ünvanlarını da taşıyan Anthony Hopkins, Beyaz Perde’ye ilk adımını, 1968’de The Lion in Winter rolüyle atmıştır. Hazırlandığı rolleri, ince titizlikle ortaya çıkaran ve üstüne bir hırka gibi giyen oyuncu, birçok farklı karakter ile sinema dünyasında yer almıştır. 1991 yılından Kuzuların Sessizliği filmiyle Oscar kazanan oyuncu, her rolünün hakkından gelerek, kusursuz ve benzersiz bir oyuncu kimliğine bürünmektedir.

4. Joaquin Phoenix

Oscar Alan Erkek Oyuncular Joaquin Phoenix

Kabus komedi olarak tanımlanan, dört saatlik Joker filminin başrolünde yer alarak Oscar ödülü kazanan Joaquin Phoenix, beklenmedik bir şekilde oyunculuğu bırakarak sinema tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır. Aynı zamanda Gladyatör filmindeki rolüyle de dikkatleri üzerine çeken oyuncu, bu rol ile en iyi yardımcı erkek oyuncu dalından Oscar ödülüne aday olmuştur. Johhny Cash’i canlandırarak bir kez daha Oscar’a aday olan Phoenix, bu sayede yeteneğini kanıtlamıştır.

5. Rami Malek

Oscar Alan Erkek Oyuncular Rami Malek

Mr. Robot dizisindeki karakteriyle hafızalara kazınan Rami Malek, Oscar ödüllerinin en önemli temsilcilerinden biri olarak bilinmektedir. Kariyerine film ve televizyonlardaki yardımcı roller ile başlayan oyuncu, aynı zamanda seslendirmeler de yapmıştır. 2018 yılında Freddie Mercury’nin hayatının anlatıldığı “Bohemian Rhapsody” filminde Mercury’e hayat veren Malek, 91. Oscar ödüllerinde En İyi Erkek Oyuncu ödülünün sahibi olmuştur.

6. Gary Oldman

Oscar Alan Erkek Oyuncular Gary Oldman

Kariyeri oldukça fazla filmler ile dolu olan Gary Oldman, tüm zamanların en çok hasılat yapan oyuncularından biri olarak yer almaktadır. Tiyatro oyunculuğu ile başlayan oyunculuk serüveni, 1979’da Remembrance adlı film deneyimi ile devam etmiştir. Sinemanın en iyi kötü adamlarından biri olarak bilinen Oldman, Darkest Hour ile En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü alarak, Oscar çapında derin bir iz bırakmıştır.

7. Casey Affleck

Oscar Alan Erkek Oyuncular Casey Affleck

Altın Küre ve Oscar’a En İyi Yardımcı oyuncu dalında aday gösterilen Casey Affleck, beyaz perdenin önemli simalarından biri olarak bilinmektedir. Rol aldığı Manchester By The Sea filmiyle Oscar kazanan oyuncu, 28 yıllık kariyerine toplam 39 film ve dizi sığdırmıştır.

8. Leonardo DiCaprio

Oscar Alan Erkek Oyuncular Leonardo DiCaprio

Hepimizin yakından tanıdığı ve unutulmaz Titanik filmi ile hafızalara kazınan Leonardo DiCaprio, geniş film yelpazesiyle uluslararası üne kavuşmuştur. 2000 yılından itibaren birçok filmde unutulmaz karakterlere imza atan DiCaprio, The Revenant filmi ile Oscar ödülünün sahibi olarak, hak ettiği en iyi oyuncu ünvanına kavuşmuştur. Zorlu ve hatta imkansız gibi gözüken rollerin altından en doğru şekilde kalkan oyuncu, 2015 yılındaki Oscar ödüllerinde adını altın harflerle yazdırmıştır.

9. Eddie Redmayne

Oscar Alan Erkek Oyuncular Eddie Redmayne

Uzun yıllardır süren kariyeriyle, çok zor gözüken rollerin altından kalkan ve üstelik bunu Fizikçi Stephen Hawking’i oynayarak kanıtlayan Eddie Redmayne, performansı sayesinde Her Şeyin Teorisi filminde Oscar ödülü almaya hak kazanmıştır. Oscar dışında birçok ödüllere aday gösterilen oyuncu, unutulmaz rolleriyle, farklı kategorideki ödüllerin sahibi olmuştur.

10. Matthew McConaughey

Oscar Alan Erkek Oyuncular

Oyunculuk kariyerine 1991 yılında başlayan Matthew McConaughey, A Time to Kill filmindeki rolüyle büyük çıkış yakalayarak, sinema dünyasına hızlı bir giriş yapmıştır. People dergisinin 2005 yılında “Yaşayan En Seksi Adam” seçtiği oyuncu, Yıldızlararası filmindeki rolüyle, en unutulmazlar arasında yer almıştır. Oscar ödülünü, Dallas Buyers Club filmi ile alan McConaughey, yaptığı Oscar konuşması ile yıllarca konuşulmuştur.

11. Jeff Bridges

Oscar Alan Erkek Oyuncular Jeff Bridges

Uzun süreli bir kariyere sahip olan Jeff Bridges, Çılgın Kalp filmindeki Otis Blake rolü sayesinde En İyi Oyuncu dalında aday gösterilerek, ödülün sahibi olmuştur. Dört kez Akademi ödüllerine aday gösterilen oyuncu, aynı zamanda müzisyen kimliğiyle de tanınmaktadır. Oyunculuğunun en titiz şekilde sunan ve izleyicinin pür dikkat izlemesine vesilen olan Bridges, sinema dünyasının sevilen isimlerinden biri olarak yer almaktadır.

12. Jamie Foxx

Oscar Alan Erkek Oyuncular Jamie Foxx

Kariyerine komedyen olarak başlayan Jamie Foxx, oyuncu kişiliğinin yanı sıra müzisyen ünvanına da sahiptir. İlk oynadığı film Toys olan oyuncu, zamanla kendini geliştirerek Collateral isimli filmde Tom Cruise’un yardımcı oyunculuğunda Oscar’a aday olmuştur. Daha sonra Ray filmiyle En İyi Erkek Oyuncu oscarını kazanan Foxx, 2007 yılında oynadığı The Kingdoms filmiyle Hollywood ünlüler kaldırımında yer almaya hak kazanmıştır.

13. Russel Crowe

Oscar Alan Erkek Oyuncular Russel Crowe

Hafızalara kazınan Gladyatör filminde, oyunculuğuyla göz kamaştıran Russel Crowe, bu filmde Dedektif Richie Roberts karakterini canlandırmıştır. Aynı zamanda müzik kariyerini de başarılı bir şekilde sürdüren oyuncu, 5 yaşında adım attığı televizyon dünyasına hızlı bir giriş yapmıştır. 3 kez Oscar adayı olan Crowe, The Insider ve Akıl Oyunları filmiyle, sesini oldukça gür bir şekilde duyurmuştur.

14. Tom Hanks

Oscar Alan Erkek Oyuncular Tom Hanks

Dramanın en önemli simalarından olan ve en meşakkatli rollerin üstesinden gelen Tom Hanks, Philadelphia ve Forrest Gump rolleriyle üst üste iki kez En İyi Erkek Oyuncu dalında ödül kazanmıştır. Azap Yolu, Yeni Hayat, Er Ryan’ı Kurtarmak ve Yeşil Yol gibi filmler ile unutulmaz rollerin mimarlarından biri olan oyuncu, Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün de sahibi olarak bir ilke imza atarak dönemin en genç oyuncularından biri olmuştur.

15. Al Pacino

Oscar Alan Erkek Oyuncular Al Pacino

20. yüzyılın en önemli oyuncularından biri olarak kabul edilen Al Pacino, herkesin yakından bildiği Baba serisindeki karakteriyle geniş bir hayran kitlesine ulaşmıştır. En İyi Drama Filmi Erkek Oyuncu dalında Scent of a Woman filmiyle Oscar ödülünün sahibi olmuştur. Scarface ile sinemanın kült filmleri arasında yer alan oyuncu, toplam 6 kez Oscar'a aday gösterilen isimlerden biri olmuştur.

16. Marlon Brando

Oscar Alan Erkek Oyuncular Marlon Brando

Sinema dünyasının en etkili aktörlerinden biri olan Marlon Brando, 60 yıllık kariyeriyle, iki kez akademi ödülüne aday gösterilmiştir. The Godfather filmi ile En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar kazanan Brando, kariyerini sayısız ödüller ile taçlandırmıştır. Küçük yaşta oyunculuğa başlayan ve önemli isimlerden senelerce oyunculuk dersi alan oyuncu, cesur karakteriyle, birçok rolün üstesinden gelebilecek yetenek ile izleyicilerle buluşmuştur.

17. John Wayne

Oscar Alan Erkek Oyuncular John Wayne

Sessiz filmler ile kariyerine başlayan John Wayne, kovboy ve 2. Dünya Savaşı filmleriyle tanınsa da biyografi, romantik komedi ve polis dramaları gibi birçok tarzda filmlerde rol almıştır. Figüranlık yaparak başlayan Wayne, şimdilerde amerikan ikonu olarak adlandırılmıştır. True Grit filmindeki rolüyle Oscar ödülüne layık görülen oyuncu, akademik başarısını kanıtlayan filmlerde rol alarak, döneminin sevilen yıldızlarından biri olmuştur.

18. Spencer Tracy

Oscar Alan Erkek Oyuncular Spencer Tracy

İki yıl boyunca üst üste Oscar ödülü kazanan Spencer Tracy, 30’lu yılların en iyi oyuncularından biri olarak kabul edilmektedir. Kariyeri boyunca 74 filmde rol alan Tracy, Boys Town ve Captains Courageous filmleriyle Oscar ödüllerine layık görülmüştür. Yıllar geçmesine rağmen hâlâ en iyi oyuncular arasında gösterilen oyuncu, şimdilerde örnek sanatçı niteliği taşıyan roller ile hafızalara kazınmıştır.

19. George Arliss

Oscar Alan Erkek Oyuncular George Arliss

Yazar ve film yapımcısı olarak da bilinen ve Oscar ödülünü kazanan ilk oyunculardan biri olan George Arliss, The Devil isimli oyun ile star ünvanını almıştır. Oyunculuk kariyerine çeşitli bölgelerde çıktığı sahneler ile başlayan Arliss, turne için gittiği şehirde 20 yıl boyunca kaldı ve geniş kitlelere adını duyurdu. 4 sessiz filmde yer alan ve daha sonra sesli filmlere geçiş yapan oyuncu, Disraeli ile Oscar ödülü kazanmıştır.

20. Emil Jannings

Oscar Alan Erkek Oyuncular Emil Jannings

Sessiz sinemanın sembol isimlerinden olan ve ilk Oscar ödülünün sahibi olan Emil Jannings, tiyatro ile oyunculuğa adım atmıştır. Dünyanın en iyi tiyatro kumpanyası olarak bilinen Max Reinhardt’ın Berlin’deki tiyatrosunda çalışmak üzere bir davet alan oyuncu, 1914’ten itibaren sinemaya geçiş yaptı. Sessiz klasik Son Adam filminde rol alarak uluslararası alanda tanınan bir oyuncu olarak, adını ilk defa profesyonel anlamda duyurmuş oldu.

Yaptığı çoğu filmi sessiz bir şekilde çeken Jannings, The Way of All Flesh ve The Last Command filmlerindeki performanslarıyla, En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar kazanarak Hollywood’da derin ve etkili bir iz bırakmış oldu. Oscar ödülü, günümüzde Berlin Film Müzesi’nde sergilenen oyuncu, başarısını taçlandırdığı ödülleriyle, sinema tarihinde unutulmaz isimlerden olmayı başarmıştır.

Oscar Alan En Başarılı Erkek Oyuncular

#OyuncuOscar SayısıOscar Yılı
1Brendan Fraser12022
2Will Smith22021
3Anthony Hopkins12021
4Joaquin Phoenix12019
5Rami Malek12018
6Gary Oldman12017
7Casey Affleck22016
8Leonardo DiCaprio12015
9Eddie Redmayne22014
10Matthew McConaughey12013
11Jeff Bridges12009
12Jamie Foxx12004
13Russel Crowe12000
14Tom Hanks21994
15Al Pacino11992
16Marlon Brando21972/1954
17John Wayne11969
18Spencer Tracy21937
19George Arliss21939
20Emil Jannings21929

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.