OPET Kimin? Sahibi Ne Kadar Kazanıyor?

Türkiye'nin en iyi akaryakıt markalarından birisi olan Opet'in sahibi kimdir, serveti ne kadar, kaç yaşında, nereli, Opet'in kaç bayisi var? İşte Opet hakkında merak edilen soruların cevapları;
OPET Kimin? Sahibi Ne Kadar Kazanıyor?

Opet Sahibi Kimdir?

1992 yılında Öztürk Group Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk tarafından kurulan Opet, 2002 yılında Koç Holding Enerji Grubu'na %50'sine ortak olacak şekilde satılmıştır. Kuruluşundan bu yana alt yapı yatırımlarına ağırlık veren Opet, 2010 yılına gelindiğinde 1.076.318 metreküp depolama kapasitesine sahip olmuştur. 98 oktan kurşunsuz benzini Türkiye'ye ilk getiren firma Opet'tir. Ultra Euro Diesel motorini ise Avrupa ülkelerinden önce Türk tüketicisine sunarak büyük bir işe imza atmıştır. Türkiye'nin en büyük akaryakıt şirketlerinden birisidir. Opet'in 1600'ün üzerinde istasyonu vardır.

opet-kimin.jpg


Opet Sahibi Kim, Nereli, Kaç Yaşında, Kaç Çocuğu Var?

Opet'in kurucusu ve başkanı olan Fikret Öztürk 1949 yılında Nizip'te dünyaya gelmiştir. İlk okulunu Nizip'te bitirdi ve ardından Yatılı Öğretmen Okulu sınavını kazandı. Haruniye İlköğretmen Okulu'na giren Öztürk çalışkan bir öğrenci olduğu için İzmir Bornova Yüksek Öğretmen Okulu'na gönderildi. 4 yıllık Yüksek Öğretmen Okulu ve Fen Fakültesi'nin Fizik Bölümü'nü üç yılda bitirerek Akşehir Öğretmen Okulu'na Fizik Öğretmeni olarak atanan Öztürk, daha sonra İslahiye Lisesi, Mersin Eğitim Enstitüsü, Mersin Tevfik Sırrı Gür Lisesi ve Gaziantep Eğitim Enstitüsü'nde görev yaptı.

1980 yılında Öztürkler Petrol Limited Şirketi'ni kurarak Petrol Dağıtım Şirketleri'nin akaryakıt ve madeni yağ bayiliklerini aldı. Öztürkler Petrol Limited şirketi çok büyük uğraşlar sayesinde Türkiye'nin en çok satış yapan şirketlerinden birisi oldu. Fikret Öztürk'ün 3 çocuğu vardır. 

opet-kimin-001.jpg


Opet Kaç Bayisi Var?

Benzin sektöründe 100'ün üzerinde dağıtım şirketi bulunmaktadır. 102 depo ve aktif olarak çalışan 13000'den fazla bayi vardır. Bunlardan 1600'ü Opet'e aittir.

opet-kimin-002.jpg


Opet Yönetim Kurulu Üyeleri

Fikret Öztürk'ün Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı şirkette Ali Koç Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Nurten Öztürk, Cüneyt ağca, Erol Memioğlu, Ekrem Ekmenci, A. Şafak Öztürk, Yağız Eyüboğlu, Filiz Öztürk, Levent Çakıroğlu, Ömer M. Koç Yönetim Kurulu Üyeleri'dir. 

opet-kimin-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.