Ömür Gedik Kimdir

Cinemania isimli programı sunmasıyla tanınmaya başlayan Ömür Gedik, 22 Aralık 1970’de dünyaya geldi.
Ömür Gedik Kimdir

Ömür Gedik Biyografisi

Çocukluğunda uzun bir süre şan ve piyano eğitimi aldı. Liseden sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı eğitimi aldı. Üniversite yıllarında müzik ve sinema ile ilgilendi. Bir süre bir müzik grubunda yer aldı. İlk evliliğini Soner Gedik ile yaptı. Bu evlilikten bir çocuğu oldu. 2008’den bu yana Ferhat Göçer ile birlikteliği var. 

Üniversiteden mezun olduktan sonra formasyon alarak bir süre okutmanlık yaptı. Daha sonra ise Hürriyet Gazetesi’nde çalışmaya başladı. Kısa bir süre Londra’da sinema üzerine eğtim aldı. Ardından gazetenin sinema sayfasını çıkarmaya başladı. Daha sonra müzik çalışmalarına devam eden Ömür Gedik, 2004’te kamera karşısına geçti. TV8’de sinema programı yapan Ömür Gedik, vizyona giren filmler, kamera arkası gibi sinema hakkında merak edilenleri sundu. 

2005’te ise Kanal D’de Cinemania isimli programı hazırlayıp sundu. Her hafta ünlü bir ismi ağırladığı programı en çok sevilen sinema programlarından biri oldu. Pek çok ödül kazanan programda, vizyonda yer alan filmler, filmlerin kamera arkaları gibi detaylara yer verildi. Pek çok ünlü isimle röportaj yapan Ömür Gedik, bir süre Hürriyet Kelebek’te köşe yazarlığı yaptı. HAYTAP isimli hayvan haklarını koruma derneğinde pek çok etkinlik içerisinde yer aldı. 

Kamera karşısına da geçen Ömür Gedik, 2012’de Çakallarla Dans isimli filmde yer aldı. Film, kısa yoldan zengin olmak isteyen bir grup insanın yaşadıklarını komik bir şekilde anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Şevket Çoruh, İlker Ayrık, Didem Balçın, Timur Acar ve Murat Akkoyunlu yer aldı. Ardından Benimle Oynar Mısın isimli filmde rol aldı. Film, hapishaneye düştükten sonra kızı yetimhanede büyüyen Sinem isimli bir kadının yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde Eyşan Özhim, Ertan Saban, Uğur Polat ve Arif Erkin yer aldı.  

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.