Olivier Veigneau Kimdir

Olivier Veigneau, 16 Temmuz 1985’de Fransa’nın Suresnes kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve bir dönem oynadığı Fransa Genç Milli Takımı’nda defansif pozisyonda görev alan futbolcudur.
Olivier Veigneau Kimdir

Olivier Veigneau Biyografisi

Olivier Veigneau’nun Kulüp Kariyeri

Olivier Veigneau, futbol yaşantısına 2001 yılında Fransa’nın önemli ekiplerinden Monaco’nun alt yapısında başladı. 4 seneye yakın bir süre burada alt yapı takımlarında gelişimini sağladı ve 2005 yılında teknik ekip tarafından performansı beğenilerek as takıma çağrıldı. 2005-2006 sezonunda as takım ile 21 maça çıkıp 1 gol attı. 2006-2007 sezonunda ligin bir başka ekibi OGC Nice’ye kiralık olarak gönderildi. Kiralık oynadığı süre içerisinde 19 maçta sahne aldı.

2008 yılında Fransa’dan ayrılarak Almanya’ya yöneldi ve Duisburg’a bonservissiz şekilde transfer oldu. 2007-2008 sezonunda takımı ile beraber Almanya 2. Ligi’nde mücadele etmeye başladıysa da ilk sezonlarında çok fazla forma şansı elde edemedi. Ardından gelen sezonlarda ise her geçen zaman üstüne koyarak ilerledi ve 2008-20011 yılları arasında 99 lig maçına çıktı.

olivier veigneau nantes

2011 yılında ülkesine tekrardan dönüş yapan tecrübeli futbolcu Nantes ile anlaştı. 4 sezon forma giydiği takımda 117 lig maçına çıktı ve bu süre içerisinde takımda değişilmez futbolcular arasında yer aldı. Her sezon neredeyse 30 maçta forma giyme fırsatını yakaladı.

olivier veigneau kasımpaşaspor

2015-2016 sezonunda ise lige Nantes forması altında başlasa da birkaç hafta geçtikten sonra Türkiye Süper Lig ekibi Kasımpaşaspor ile görüşmelere başladı. Taraflarında karşılıklı olarak şartlar kabul etmesiyle beraber transfer gerçekleşti ve Olivier Veigneau, Kasımpaşaspor kariyerine resmen başladı.

Olivier Veigneau’nun Milli Takım Kariyeri

Olivier Veigneau, milli formayı kariyerinde ilk olarak 2006 yılında Fransa U-21 takımında giydi. Milli kariyeri sadece bu takımda ibaret olan tecrübeli futbolcu, toplamda 8 kez fora giyme şansını elde etti.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.