Ohrid Gezilecek Yerler

Makedonya'nın en heyecanlı ve hareketli şehirlerinden birisi olan Ohrid her yıl yüz binlerce turist akın etmektedir. Gece hayatının meşhur olduğu bu kentte çok eğlenceli vakit geçireceksiniz. İşte Ohrid'de gezilip görülmesi gereken yerler...
Ohrid Gezilecek Yerler

Ohrid Hakkında Bilgi

  • Makedonya'nın güneybatısında bulunur.
  • Yaklaşık 42.000 nüfusu vardır.
  • Makedonya'nın en büyük 8. ülkesidir.
  • Arnavutluk sınırına yakın bir konumdadır.
  • Para birimi Denar'dır.
  • Sıcak ve ılıman bir iklime sahiptir.
  • Resmi dilleri Makedonca'dır.
  • Gece hayatı bu şehirde bir başkadır.

Ohrid Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde Ohrid'de gezip görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  • Ohrid'de ki gezilecek yerler listesi
  • Ohrid müzeleri
  • Ohrid'de yer alan tarihi mekanlar
  • Ohrid'de ki turistik noktalar
  • Ohrid otel önerileri
  • Ohrid'de nerede ne yenir?
  • Ohrid'de ulaşım nasıl sağlanır?
  • Ohrid'e ne zaman gidilir?
  • Ohrid festivalleri nelerdir?

Ohrid gezilerinize rehber olabilmek için ülkenin gezilip görülmesi gereken yerlerini sizlere sunuyoruz.


Ohrid Kalesi

Çok güzel Ohrid şehir manzarasını ayaklarınız altına seren Ohrid Kalesi, gölün manzarasını, güneşin doğuşunu ve batışını en iyi şekilde görebileceğiniz noktalar arasında yer almaktadır. Şehrin en yüksek tepelerinden birine inşa edilmiş olan tarihi yapı, konumu nedeni ile bol bol fotoğraf çekmenize imkan sağlıyor.

ohrid-kalesi.jpg


Sveti Jovan Kaneo Kilisesi

Uçurumun hemen kenarında dik kayalıklar üzerinde inşa edilen ve şehrin en dikkat çekici yapıları arasında sayılan Sveti Jovan Kaneo Kilisesi'nin geçmişi 13. yüzyıla kadar uzanıyor. Sveti Jovan Kaneo Kilisesi mimari özelliklerinin yanı sıra ünlü "Before the Rain" filminin çekildiği yer olması nedeniyle de dikkat çekiyor. Şehir ve Ohrid Gölü manzaralarını ziyaretçilerine sunan kiliseye gezebilir ve ayrıca eski yapıda fotoğraf çekebilirsiniz.

sveti-jovan-kaneo-kilisesi-001.jpg


St Sophia Kilisesi

9. yüzyılda inşaa edilen St Sophia Kilisesi, etkileyici mimari özellikleri ile Makedonya'nın sanat anlayışını gözler önüne seriyor. Osmanlı Devleti zamanında birtakım ilaveler ile camiye dönüştürülen kilise, Makedonya Osmanlı topraklarından ayrıldıktan sonra tekrar kilise haline getiriliyor. Tarihi dönüşümden kalan izlere daha yakından şahit olmak ve kilisenin bölgenin kültürünü yansıtan mimari yapısını görmek isterseniz kiliseyi ziyaret edebilirsiniz.

st-sophia-kilisesi.jpg


Ohrid Antik Tiyatrosu

Şehrin en önemli gezi noktalarından biri olan Ohrid Antik Tiyatrosu, mimari yapısı ve mükemmel akustiği ile dikkatleri üzerine çekiyor. Eski Ohrid bölgesinde yer alan antik tiyatro halen çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Pek çok kez restore edilerek Roma döneminden günümüze kadar gelebilen tiyatroyu keyifli vakit geçirmek için özellikle etkinlik zamanlarında ziyaret edebilirsiniz.

ohrid-antik-tiyatrosu.jpg


Saint Panteleimon Kilisesi

Bizans stilini yansıtan mimari yapısı ile ön plana çıkan Saint Panteleimon Kilisesi, son derece etkileyici detaylara sahip olan dış ve iç tasarımı ile ziyaretçilerinin ilgisini topluyor. Osmanlı Devleti yönetimi sırasında camiye dönüştürülen manastır, Ohrid Gölü ile birlikte görkemli bir manzara sunuyor.

saint-panteleimon-kilisesi-001.jpg


National Workshop For Handmade Paper

Kağıdın yapım aşamasını canlı olarak izleyebileceğiniz, el yapımı kağıtları ve eski baskı tekniklerini görebileceğiniz National Workshop For Handmade Paper Ohrid gezilecek yerler listesinin ilk sıralarını alabilir.

national-workshop-for-handmade-paper.jpg


Robevci House Ohrid

Ohrid'in en önemli ve ünlü yapılarından biri olan Robevci House, günümüzde halen korunmaya devam eden kültür anıtları arasında yer alıyor. 1863-1864 yılları arasında tamamlanan evin üst katları Robevci ailesinin bazı eşyaları ile birlikte değerli sanatçıların eserlerine ve sergilerine ev sahipliği yapıyor.

robevci-house-ohrid.jpg


St Naum Manastırı

Göl kıyısında yer alan St Naum Manastırı, mimari yapısı ve muhteşem manzarası ile turistlerin ilgi odağı oluyor. Mozaikler, işlemeler ve resimler ile dikkatleri üzerine çeken manastırı ziyaret edebilir ve tarihi gelişimi hakkında bilgi edinebilirsiniz.

naum-manastiri.jpg


Icons Gallery

Ohrid'in ikonik hale gelmiş farklı dönemlere ait önemli resimlerden oluşan koleksiyonların sergilendiği Icons Gallery, şehrin kültürel ve tarihi mirasını ortaya koyuyor. Özellikle sanatseverler tarafından kesinlikle ziyaret etmesi gerek galeride güzel vakit geçirebilirsiniz.

icons-gallery-001.jpg


Ali Paşa Camii

1573 yılında inşa edilen Ali Paşa Camii, ihtişamlı mimarisi ile dikkatleri üzerine çekiyor. İslami üslubu tam anlamı ile yansıtan dini yapı halen cami olarak kullanılıyor.

ali-pasa-camii.jpg


Ohrid'de Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi

Dünya'nın en popüler turizm merkezlerinden biri olan Ohrid, tarihi mekanları ve gezilecek yerleri ile ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor. Son yıllarda Türk turistlerin de ziyaretlerinin artması sonucu önemli bir konum haline gelen Ohrid şehrini konu olarak ele aldık. Bu içeriğimizde Ohrid'de konaklanacak 5 otel önerisi derledik. İşte Ohrid'in en iyi ve en uygun otelleri;


Villa Mesokastro

Şehrin tarihi bölümünde yer alan Villa Mesokastro, Ohrid ana meydanına sadece 300 metre mesafededir. Tesiste kablo TV ile özel banyo içeren odalar sunulmaktadır. Çoğu birimde göl manzaralı ve mobilyalı bir balkon bulunmaktadır. Tesis genelinde ücretsiz Wi-Fi erişimi sağlanmaktadır. Tesis bünyesindeki özel otopark ise ücretsizdir. Ziyaretçi puanlamasından 9.3 puan alan bu villa 4 yıldızlıdır.

villa-mesokastro.jpg

Adres: Nada Fileva, Ohrid 6000, Makedonya

Telefon: +389 70 392 723

Fiyat: Ortalama 16 € ile 23 € arasındadır.


Hotel & Spa Tino Sveti Stefan 

Ohri Gölü kıyısında yer alan Hotel Tino Sveti Stefan, ücretsiz WiFi, ücretsiz klima, 24 resepsiyon, sağlıklı yaşam alanı ve bir restoran sunmaktadır. Tesis bünyesinde ücretsiz özel otopark mevcuttur. Otelde her sabah lezzetli bir kahvaltı servis edilmektedir ve otelin restoranında akşam yemeği yiyebilirsiniz. Oda servisi de mevcuttur. Ziyaretçi puanlamasından 8.6 puan alan bu hotel 4 yıldızlı hoteldir.

hotel--spa-tino-sveti-stefan .jpg

Adres: Naselba Sveti Stefan, 6000, Makedonya

Telefon: +389 46 209 340

Fiyat: Ortalama 38 € ile 93 € arasındadır.


Hotel Aleksandrija

Panoramik Ohri Gölü'nün kıyısında bulunan lüks Aleksandrija Hotel, size UNESCO koruması altındaki bir ortamda keyifli bir konaklama için bir dizi olanaklara sahip, zarif bir şekilde döşenmiş odalar sunmaktadır. Ziyaretçi puanlamasından 9.6 puan alan bu hotel 4 yıldızlıdır.

hotel-aleksandrija.jpg

Adres: Kosta Abrash, Ohrid, Makedonya 

Telefon: +389 46 258 860

Fiyat: Ortalama 48 € ile 90 € arasındadır.


City Palace Hotel

Ohri Eski Kenti'ne sadece 300 metre uzaklıkta tam olarak Ohri Gölü kordonunda yer alan City Palace Hotel, bir restoran ve ücretsiz Wi-Fi erişimi sunmaktadır. Spa alanından ek ücret karşılığında yararlanabilirsiniz. Ziyaretçi puanlamasından 9.5 puan alan bu hotel 4 yıldızlıdır.

city-palace-hotel.jpg

Adres: Kej Makedonija, Ohrid, Makedonya

Telefon: +389 46 200 520

Fiyat: Ortalama 48 € ile 80 € arasındadır.


Park Lakeside Hotel 

Sezonluk hizmet veren ücretsiz açık havuza ve dağ manzaralarına sahip Park Lakeside Hotel, Ohri'de yer alıyor. Ohri Antik Tiyatrosu 2,8 km mesafededir. Göl manzaralı otelde güneşlenme terası vardır. Restoranda yemeğinizi yiyebilir, barda içkinizi yudumlayabilirsiniz. Ziyaretçi puanlamasından 8,5 puan alan bu hotel 4 yıldızlıdır.

park-lakeside-hotel .jpg

Adres: Naum Ohridski 10a, Ohrid 6000, Makedonya 

Telefon: +389 46 287 000

Fiyat: Ortalama 41 € ile 108 € arasındadır.


Ohrid'de Nerede Ne Yenir?

Ohrid mutfağı son derece lezzetli yemeklere sahiptir. Yemekleri Doğu Avrupa yemeklerine benzemektedir. Köklü bir tarihe sahip olan Makedonya'nın Ohrid kentinde çok sayıda restoranbar ve kafe bulunmaktadır. Peki ya Ohrid'de nerede ne yenir? İşte Ohrid'in en iyi restoranbar ve kafeleri;


Kaneo

Ohrid göl kenarında yer alan Kaneo, lezzetli yemekleriyle insanları etkiliyor. Kaneo, Akdeniz mutfağını kendine örnek alan Kaneo, vejeteryan dostudur. Kahvaltı, Öğle Yemeği, Akşam Yemeği ve Brunch yemeği bulunduran bu restoran her türlü alkol bulundurmaktadır. Bu restoran deniz mahsülleriyle ünlüdür gidince demeden dönmeyin. Hayatınızın hatasını yapmış olursunuz.

kaneo.jpg

Adres: Ulica Koco Racin Br.43 | Kocho Racin 43, Ohrid 6000, Makedonya Cumhuriyeti

Telefon: +389 70 776 837


Kaj Kanevche

Zaman zaman gece eğlenceleri de yapan bu restoran, kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve brunch yemeği hizmeti vermektedir. Akdeniz mutfağını kendine örnek edinen bu restoran vejetaryen dostudur. Her türlü alkol çeşidi bulunduran bu restoran her gün saat 09:00 ile 00:00 arası hizmet vermektedir. 

kaj-kanevche-002.jpg

Adres: Kocho Racin 39, Kaneo, Ohrid 6000, Makedonya

Telefon: +389 70 800 760


Gladiator

İnsanların son dakika gitmeye karar verip "iyi ki gitmişiz" dediği bu restoran sıcak kanlı çalışanlarıyla gözleri boyadı. Fiyatları gayet ideal seviyede olan bu restoran kendisine Akdeniz mutfağını örnek almıştır. Vejetaryen dostu olan bu restoran her gün saat 09:00 ile 22:00 arası hizmetinize açıktır. 

gladiator.jpg

Adres: Brakja Miladinovci 14, Ohrid 6000, Makedonya

Telefon: +389 78 261 482


Ohrid'de Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Ohrid küçük bir şehir ve her yere yürüyüş mesafesinde ulaşılabilmektedir. Yine de araç kullanmak isteyenler için en iyi alternatif taksilerdir. Taksi sürücüleriyle ücrette pazarlık yapılmaktadır fakat sürücülerin taksimetre açma zorunluluğu vardır. Her ne kadar taşımacılık şehir halkı için ucuz olsa da taksi şoförleri zaman zaman turistlerden normalden fazla ücret almak isteyebilirler. Bu duruma dikkat edilmesinde fayda vardır. Özellikle şehir merkezine ulaşım, otogardan gelenler taksiyle şehir merkezine gidebilir. Ayrıca şehir merkezine giden otobüsler de bulunmaktadır.

ohridde-ulasim-nasil-saglanir.jpg


Ohrid'e Ne Zaman Gidilir?

Ohrid her zaman gidilebilecek bir şehirdir. Yağmurlarının dahi güzel olduğu söylenen bu şehre en fazla turist ilkbahar ve yaz aylarında gitmektedir. Yılın bu ayları şehir daha canlı ve hareketlidir.

ohride-ne-zaman-gidilir.jpg


Ohrid'e Nasıl Gidilir?

Ülkemizden Ohrid'e ulaşmak için daha çok karayolu tercih edilmelidir. Ohrid'de havalimanı olmasına rağmen Türkiye'den direk uçuş bulunmuyor. Ancak Tiran veya Üsküp'e uçup oradan aktarma yapabilirsiniz. Üsküp gezilecek yerler hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

ohride-nasil-gidilir.jpg


Ohrid Festivalleri ve Zamanları

Her yıl Temmuz ayında Ohrid Gölü'nde yüzme maratonu düzenlenmektedir. Bu festivalde Ohrid'ten ve komşu bölgelerden katılımcılar yarışmaktadır. Ağustos'ta ise Ohrid Yaz Festivali ve Balkan Folklor Festivali yapılmaktadır. Yine Ağustos sonu gerçekleşen Ohrid Koro Festivali de bir çok bölümden oluşan koroların katıldığı ve yarıştığı uluslararası bir etkinliktir.

ohrid-festivalleri.jpg


Ohrid Gece Hayatı

Gece kulüpleri gece yarısından sonra ilgi görmektedir. İnsanlar grup halinde önce küçük cafelerde vakit geçirdikten sonra gece kulüplerinde belirli saatlere kadar eğlenmeyi tercih ederler. Ziyaretçiler genellikle saat 12'den sonra kulüplere gitmeyi tercih ederler çünkü kulüplerde gece hayatı 1'den sonra daha da canlı hale gelmektedir. Ohrid şehrinde gece hayatı oldukça ucuz ve hareketlidir. Özellikle yaz aylarında şehirde gece hayatı gündüz olduğundan daha hareketlidir. Sahil şeridinde ve bulvarda bulunan taverna, pub ve clublardan birinde geceyi geçirebilirsiniz. Her bütçe ve müzik zevkine uygun eğlence mekanları bulabileceğiniz şehirde; Kliment Ohridski Caddesi, Ohri gece hayatının merkez üssüdür diyebiliriz.

ohrid-gece-hayati.jpg


Jazz İnn

Perşembeleri ve hafta sonlar açık olan Jazz İnn, enerjik yapısı ve jazz atmosferiyle kentin en popüler eğlence mekanlarından biridir. 22:30'da açılan bar 02:00'da kapanmaktadır. Cana yakın personeliyle ziyaretçilerin sıklıkla tercih ettiği bir mekandır.

jazz-inn.jpg

Adres: Kosta Abrash 74, Ohrid 6000, Makedonya

Telefon: +389 72 208 778


Cuba Libre Beach & Bar

Ohri gölünün manzarasına karşı uygun fiyat ve güzel müzikler eşliğinde bir akşam geçirmek isteyenler için ideal bir mekandır. Küba dansçıları, müzikleri ve güler yüzlü servisi ile Cuba Libre Beach & Bar, tavsiye edilen mekanlar arasındadır. 09:00'da açılan bar 02:00'da kapanmaktadır.

cuba-libre-beach--bar.jpg

Adres: Kej Makedonija, Ohrid 6000, Makedonya

Telefon: +389 75 357 545


The Duck Cafe & Bar

Rock müzik severler için The Duck Cafe & Bar'ı tavsiye edebiliriz. Canlı müzik ile eğlenmeyi seçen ziyaretçiler için uygun bir mekan olan The Duck, yardımsever personeli ile ziyaretçilerin sıklıkla tercih ettiği bir mekandır. 

the-duck-cafe-.jpg

Adres: Kej Makedonija 1, Ohrid 6000, Makedonya 

Telefon: +389 46 256 818

Önerilen İçerik: Makedonya Gezilecek Yerler

NeOldu.com / Tatil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum