Makedonya Gezilecek Yerler

Güneydoğu Avrupa'da bulunan Makedonya 1991'de bağımsızlığını ilan etmiştir. Makedonya gezisi için ülkenin gezilecek görülecek yerlerini okurlarımızla paylaşıyoruz.
Makedonya Gezilecek Yerler

Makedonya Hakkında Bilgi

  • Makedonya, etnik ve dini çeşitliliğe sahip çok kültürlü bir Balkan ülkesidir.
  • Makedonya küçük ve dağlık bir ülkedir.
  • Yaklaşık 2 milyon nüfusu vardır.
  • Sırbistan, Kosova, Arnavutluk, Yunanistan ve Bulgaristan ile komşudur.
  • Başkenti Üsküp'tür.
  • Para birimi Makedonya Dinarı'dır.
  • Resmi dilleri Makedonca ve Arnavutça'dır.
  • Telefon kodu +389'dur.
  • Makedonya, karasal iklime sahiptir.
  • Vize istemeyen ülkeler arasındadır.
  • Kompir mandza, kacamak, mekici, pidjur ve popara yerli yemekleridir.

Makedonya Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde Makedonya'da gezip görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  • Makedonya'daki gezilecek yerler listesi
  • Makedonya müzeleri
  • Makedonya'da yer alan tarihi mekanlar
  • Makedonya'daki turistik noktalar
  • Makedonya'da otel önerileri
  • Makedonya'da nerede ne yenir?
  • Makedonya'da ulaşım nasıl sağlanır? 
  • Makedonya'ya ne zaman gidilir?
  • Makedonya festivalleri nelerdir?

Üsküp

Makedonya'nın başkenti ve en büyük şehri olan Üsküp, tarihi güzellikleri, yapıları ve sıcakkanlı insanıyla her yıl pek çok turistin gezilecek yerler listesinde yer almaktadır. Özellikle 2010'dan itibaren yapısal değişikliklerle şehre pek çok güzellik eklenmiştir. Vardar Nehri üzerine yeni köprüler yapılmış, Makedonya Meydanı heykellerle dolmuştur. Bu nedenle Üsküp, heykeller şehri olarak bilinmeye başlanmıştır. Üsküp gezilecek yerler hakkında detaylı bilgi için içeriğimize göz atabilirsiniz.

uskup.jpg


Üsküp Kalesi

Şehrin en yüksek noktasında bulunan Üsküp Kalesi, kenti kuş bakışı seyretmek isteyenlerin uğrak yerlerinden biridir. İlk olarak milattan sonra 5. yüzyılda Roma İmparatorluğu döneminde inşa edildiği düşünülen Üsküp Kalesi'nin, 518 yılındaki bir depremle yıkılmasının ardından Bizans İmparatoru I. Justininan, doğduğu yere bir eser kazandırmak amacıyla kaleyi yeniden yaptırmıştır.

uskup-kalesi.jpg


Makedonya Arkeoloji Müzesi

Orta Çağ mimarisi ile yapılan Makedonya Arkeoloji Müzesi Üsküp 2014 projesi ile şehre kazandırılan yapılardan biri. Vardar Nehri'nin kenarında yer alan 6.000 metrekare büyüklüğündeki müzede, tarih öncesi arkeoloji, ortaçağ arkeolojinümizmatik, lapidarium gibi bölümlerde arkeolojik eserlere ek olarak cam objelerin, 15 balmumu heykelinin, 84 tablonun, video animasyonların, ve mozaiklerin bulunduğu müzede Türkiye'deki İskender Lahdi eserinin de bir kopyası sergilenmektedir. 

makedonya-arkeoloji-muzesi.jpg


Stobi Antik Kenti

1861 yılından bu yana kazıların devam ettiği Stobi Antik Kenti, bölgenin en önemli arkeolojik kazı alanlarından biri. Tam olarak henüz gün yüzüne çıkmayan antik kentin geçmişinin M.Ö. 7. yüzyıla kadar dayandığı ifade ediliyor. Stobi'de Piskoposluğun Büyük Kilisesi, antik tiyatro, Poliharm'ın evi, Teodosiya'ın Kalesi, büyük banyolar ve diğer kültürel kalıntıları, kutsal eserleri görebilirsiniz.

stobi-antik-kenti.jpg


Matka Kanyonu

Makedonya'da gezilecek en önemli doğal güzelliklerinden biridir. Üsküp'e 15 kilometre uzaklıkta olan matka kanyonunda tekne turu, kano ile gezinti ve trekking rotası oluşturarak doğayı ve huzuru en yakın hissebileceğiniz önemli aktiviteler arasında. Kanyonda 10 adet mağara bulunmakta ve bunlardan Virelo mağarası Dünyanın en derin yer altı su mağarasıdır. Ayrıca kanyonda Orta Çağdan Kalma Kilise ve Manastır gibi tarihi yapılarda bulunmaktadır.

matka-kanyonu.jpg


Ohrid Gölü

Denizde seviyesinden 700 metre yükseklikte bulunan göl, Avrupa'nın eski ve en derin gölüdür. Derinliği 286 metre olup suyu oldukça berraktır ve bu özelliğiyle Dünyadaki en berrak suya sahip 4 gölden bir tanesidir. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Ohrid Gölü, her yıl yerli yabancı pek çok insanı ağırlamaktadır

ohri-golu.jpg


Aziz Yuhanna Kilisesi

Bizans mimarisinin izlerini görebileceğiniz Aziz Yuhanna Kilisesi, Ohri şehrinin gözde ziyaret noktalarından biri. Ohri Gölü'nün enfes manzarasını ayaklarınızın altına seren bu tarihi ibadethane, sarp bir kayalık üzerinde yer alıyor.

aziz-yuhanna-kilisesi.jpg


Makedonya'da Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi

Vize istemeyen ülkeler arasında yer alan Makedonya, gezilecek yerleriyle insanları büyülemeye devam ediyor. Bu içeriğimizde Makedonya'da konaklanacak 5 otel önerisi derledik. İşte Makedonya'nın en iyi otelleri;


Skopje Marriott Hotel 

Üsküp’te yer alan Skopje Marriot Hotel, Makedonya Meydanı’na 100 metre ve Taş Köprü’ye 200 metre uzaklıktadır. Otelde kapalı yüzme havuzu ve spa küveti, masaj ve buhar odası gibi olanaklar içeren bir spa merkezi mevcuttur. Ziyaretçi puanlamasından 9.7 puan alan bu otel 5 yıldızlı oteldir.

uskup-mariot-hotel.jpg

Adres: str. Maksim Gorki, Plostad Makedonija 7, Skopje 1000, Makedonya (FYROM)

Telefon: +389 2 510 2510

Fiyat: Ortalama 113 € ile 217 € arasındadır.


Hotel City 5 

Hotel City 5, 2012 yazında açılmış olup merkezi bir konumda bulunmaktadır. Ücretsiz Wi-Fi ve LCD kablo TV içeren aydınlık modern tarzda odalar sunmaktadır. Ana meydandan, Hükümet ve Parlamento binalarından, kültür ve ekonomi bakanlıklarından 1 km mesafededir. Ziyaretçi puanlamasından 9.3 puan alan bu otel 3 yıldızlı oteldir.

hotel-city-5 .jpg

Adres: Mitropolit Teodosij Gologanov b.b., Skopje 1000, Makedonya (FYROM)

Telefon: +389 2 322 0706

Fiyat: Ortalama 25 € ile 80 € arasındadır.


Holiday Inn Skopje

Üsküp'te yer alan Holiday Inn Skopje'de WiFi erişimi ücretsizdir. Ayrıca özel banyoda küvet veya duş mevcuttur. Nevresim gibi ek olanaklar da sunulmaktadır. Tesiste ücretsiz otopark vardır. Taş Köprü ve Makedonya Meydanı 400 metre, Üsküp Kalesi 600 metre uzaklıktadır. Üsküp Büyük İskender Uluslararası Havalimanı ise 16 km mesafededir. Ziyaretçi puanlamasından 9.3 puan alan bu otel 5 yıldızlı oteldir.

holiday-inn-skopje-002.jpg

Adres: Boulevard Phillip the Second of Macedon 5, Skopje 1000, Makedonya (FYROM)

Telefon: +389 2 329 2929

Fiyat: Ortalama 74 € ile 295 € arasındadır.


Bushi Resort & SPA

Üsküp'te yer alan Bushi Resort & SPA'da kapalı havuzun yanı sıra spa ve sağlıklı yaşam merkezi bulunmaktadır. Tesisin odalarında ücretsiz Wi-Fi, özel tasarım şık mobilyalar ve klima vardır. Eski Pazar sadece 50 metre uzaklıktadır. Ziyaretçi puanlamasından 9.1 puan alan bu otel 5 yıldızlı oteldir.

bushi-resort--spa.jpg

Adres: Kjurchiska 21, Skopje 1000, Makedonya (FYROM)

Telefon: +389 2 312 5130


Hotel De Koka

Nisan 2014'te açılan Hotel De Koka'da bir restoran, şık odalar, ücretsiz Wi-Fi erişimi ve ücretsiz özel otopark sunulmaktadır. Modern tasarımlı odalarda klima, Samsung Smart düz ekran TV ve minibar; duşlu özel banyolarda ise saç kurutma makinesi, terlikler ve ücretsiz banyo malzemeleri mevcuttur. Tesis, Üsküp Tren İstasyonu'na 1,6 km ve Büyük İskender Havalimanı 20 km uzaklıktadır. Havaalanı servisi ücret karşılığında sağlanmaktadır. Ziyaretçi puanlamasından 9.2 puan alan bu otel 3 yıldızlı oteldir.

hotel-de-koka.jpg

Adres: Boulevard Goce Delchev 5, Skopje 1000, Makedonya (FYROM)

Telefon: +389 2 311 2200

Fiyat: Ortalama 25 € ile 55 € arasındadır.


Makedonya Nerede Ne Yenir?

Makedonya mutfağı, Balkan coğrafyasının tüm tatlarını içinde barındırmaktadır. Hem Akdeniz mutfağından hem de Orta Doğu lezzetlerinden etkiler görülebilmektedir. Sebzelerin, yeşilliği ve meyvelerin bolca kullanıldığı bir yemek kültürü hakimdir. Ülkenin birkaç diğer önemli yemekleri şunlardır: Kompir, mandza, kacamak, mekici, pindjur ve papara'dır.


Vodenica Mulino

Makedonya en iyi restoranları arasında yer alan Vodenica Mulino'da öğle yemeği, akşam yemeği ve gece eğlencesi vardır. Vodenica Mulino vejetaryon dostudur. Her türlü alkol bulunduran Vodenica Mulino Pazar günü kapalı fakat diğer günler ise 12:00 ile 00:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

vodenica-mulino-001.jpg

Adres: Mitropolit Teodosij Gologanov 69, Skopje 1000, Makedonya (FYROM)

Telefon: +389 2 323 2877


Gostilnica Dukat

Makedonya en iyi restoranları arasında yer alan Gostilnica Dukat'da kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve brunch vardır. Gostilnica Dukat vejetaryon dostudur. Her türlü alkol bulunduran Gostilnica Dukat, Cuma ve Cumartesi günleri 08:00 ile 01:00 arası, diğer günler ise 08:00 ile 00:00 arasında hizmet vermektedir.

gostilnica-dukat.jpg

Adres: Boulevard Mitropolit Teodosij Gologanov 79, Skopje 1000, Makedonya (FYROM)

Telefon: +389 72 306 198

Fiyat: Ortalama 5 € ile 476 € arasındadır.


Destan

Makedonya'nın Türk en iyi restoranları arasında yer alan Destan, nefis köfteleriyle insanları etkilemeyi başardı. Destan'da öğle yemeği, akşam yemeği, gece eğlencesi, alkol ve içecek hizmeti vermekte. Bu restoran haftanın her günü 07:00 ile 23:00 saatleri arasında hizmete açıktır.

destan-001.jpg

Adres: Казанџиска, Skopje 1000, Makedonya (FYROM)

Telefon: +389 2 322 4063

Fiyat: Ortalama 4 € ile 25 € arasındadır.


Kosmos

Makedonya'nın göbeğinde yer alan Kosmos kahvaltısıyla meşhurdur. Kosmos kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği hizmeti vermektedir. Elinde alkol bulundurmayan Kosmos, insanları meşhur yemekleriyle insanları adeta büyüledi.

kosmos.jpg

Adres: Belgradska, 108, Skopje, Makedonya Cumhuriyeti

Telefon: +389 2 321 1908


Kaj Serdarot

Kosmos'ta bulunan Kaj Serdarot, uygun fiyatlarıyla adeta insanların gönlünü kazanmış durumda. Eti ile meşhur olan bu restoran alkolü de es geçmiyor. Kaj Serdarot, tüm günler 09:00 ile 23:00 saatleri arasında hizmetinizde.

kaj-serdarot.jpg

Adres: Казанџиска, Skopje 1000, Makedonya (FYROM)

Telefon: +389 78 802 773


Makedonya'da Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Çok küçük bir ülke olduğu için, şehir merkezlerinde ulaşım kolaydır. Bazı illerde otobüs, dolmuş gibi araçlar kullanılmamaktadır. Öğrenciler yürüme mesafesinde üniversitelerine kolayca ulaşabilirler. Ulaşım Oldukça ucuzdur, en uzak mesafeye taksi 40 ile 50 dinara götürür bu da 1,25 TL tutmakta.

makedonya-006.jpg


Makedonya'ya Ne Zaman Gidilir?

Makedonya'yı gezmek için en uygun dönem sıcaklıkların yükselmeye başladığı yaz aylarıdır. Yaz ayları sıcak ve yağışsız geçer. Ortalama sıcaklık bu mevsimde 23 derecedir ve en sıcak ay olan temmuz ayında sıcaklıklar 30 dereceyi bulmaktadır. Haziran ve Ağustos aylarının akşamlarında üzerinize bir hırka almanız gerekebilir. Ülkede kışlar ise kar yağışlı ve uzundur. Haziran ayından ekim ayı ortalarına kadar sıcaklıklar seyahate elverişli hale gelmektedir. Ülkenin doğal güzelliklerini ve tarihi mekanlarını gezmek için en uygun dönemler yaz ve sonbahar dönemleridir. Yağmur en çok ilkbahar ve sonbahar aylarında görülür. Bu mevsimlere kıyasla yaz ve kış mevsimleri daha az yağış alır. 

makedonyaya-ne-zaman-gidilir.JPG


Makedonya Festivalleri ve Zamanları

Makedonya, her yıl çeşitli festivaller düzenlemektedir. Makedonya'nın Bitova şehrinde düzenlenen ve en fazla turist çeken Manaki Kardeşler festivali 1979 yılından beri düzenlenmektedir. 1962 yılından beri düzenlenen Balkan Folklor Festivali Balkanlar ve komşu ülkelerden folklor gruplarının ve sanatçılarının temsil edildiği festivale bu güne kadar 42 bin kişilik katılım sağlanmıştır.

makedonya-festivalleri-ve-zamanlari.jpg


Makedonya Gece Hayatı

Son zamanların popüler destinasyonları arasında bulunan Makedonya‘nın başkenti Üsküp(Skopje), Vardar nehri kenarında kurulmuş Osmanlı miraslarının yer aldığı bir şehir. Farklı kültür ve toplumlardan oluşan çok renkli bir nüfusa ve barındırdığı birbirinden farklı ve eğlenceli kafe, bar ve clubları ile Üsküp, renkli bir gece hayatına sahip. Jazz, yerel müzik, DJ performansları, konserler ile her zevke uygun bir mekanı Üsküp’te yakalamak mümkün.


Havana Club

Her gece farklı tarzda bir grubun sahnede canlı müzik yaptığı bir mekan arıyorsanız Havana Club tam size göre. Havana Club’ta içecekler oldukça uygun fiyatlı, müzikler oldukça kaliteli ve çalışanlar son derece sıcakkanlı. Şehrin merkezinde oldukça kolay bir yerde bulunan Club için giriş ücreti 1,5 Euro civarında.

havana-club.jpg

Adres: Radnjanska, Skopje 1000, Makedonya (FYROM)

Telefon: +389 2 321 3515


Kino Karposh

Kino Karposh Yaratıcı partileri, harika atmosferi, sinema temalı dizaynı ve bir nebze gizli saklı konumu sebebiyle özellikle öğrenciler ve gençler arasında popüler bir mekandır. Gün içinde arkadaşlarınızla birlikte farklı tür kahvelerin tadını çıkarabilir, akşam saatlerinde kokteyl eşliğinde canlı müzik veya DJ performansları ile eğlenebilirsiniz. Hafta sonları büyük ihtimalle kalabalık olan mekanda yaz aylarında hizmet veren son derece büyük bir teras da mevcut.

kino-karposh.jpg

Adres: Radnjanska, Skopje 1000, Makedonya (FYROM)

Telefon: +389 2 321 3515


La Bodeguita Del Medio

Üsküp’te türünün tek örneği olan La Bodeguita Del Medio Küba tarzına sahip bir restoran & kokteyl bar. Şehrin merkezinde Vardar nehri kıyısında yer alan restoran Türk çarşısına ve çevredeki bir çok alışveriş merkezi, müze gibi yerlere de yakınlığı ile dikkat çekiyor. Küba ve Latin mutfağından çok güzel örnekler tadabileceğiniz restoranda profesyonel barmenler tarafından önünüzde eğlenceli bir şekilde hazırlanan ilginç kokteylleri de tadabilirsiniz.

la-bodeguita-del-medio.jpg

Adres: Kej 13-ti Noemvri, Skopje (City), 1000

Telefon: +389 2 3122 305 


Old School Cafe

Adına yakışır bir şekilde tam anlamıyla Old School bir kafe. Küçük alanına rağmen sık sık canlı performanslara ev sahipliği yapar. Fiyatları oldukça uygun, çalışanları son derece saygılı Old School’un sahibini zaman zaman müşteriler ile sohbet ederken görmeniz de olası. İçerde ve dışarda WiFi hizmeti de veren Old School çok kalabalıktan hoşlanmayan, gecenin keyfini hoş müzik ve sohbetle geçirmek isteyenler için birebir.

old-school-cafe.jpg

Adres: ul. 31, br 17, Skopje 1000, Makedonya (EYMC)

Telefon: +389 78 713 328


Menada

Üsküp’ün Türk çarşısı bölgesinin en güzel mekanlarından birisi de Menada. Üsküp’te orijinal jazz müziğini canlı olarak dinleyebileceğiniz nadir mekanların başında gelmekte. Müziğin keyfini çıkarırken hemen yanı başınızda bulunan restoranlardan Cevapi ısmarlayarak içkinize ve müziğe keyif katabilirsiniz.

menada-003.jpg

Adres: Казанџиска 2, Skopje 1000, Makedonya (FYROM)

Telefon: +389 70 256 171

Önerilen içerik: Vizesiz Gidilen Ülkeler ve Pasaport Harçları 2020

NeOldu.com / Tatil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum