Ognjen Vranjes Kimdir

Ognjen Vranjes, 24 Ekim 1989’da Bosna Hersek’in Banja Luka kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyuna yer aldığı kulüp takımlarında ve Bosna Hersek Milli Takımı’nda stoper pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Ognjen Vranjes Kimdir

Ognjen Vranjes Biyografisi

Ognjen Vranjes’in Kulüp Kariyeri

Ognjen Vranjes, futbol kariyerine ilk olarak 2000 yılında Borac Banja Luka takımının alt yapısında başladı. 6 sene burada kendisini geliştirdikten sonra 2006 yılında as takıma yükseltildi. 2 sene as takım forması giyen Ognjen Vranjes, 41 maçta görev aldı. 2009 yılında Kızılyıldız Belgrad takımına transfer olan tecrübeli futbolcu, ilk sezonda sadece 4 maça çıkarken, aynı sezon içerisinde kendisini geliştirmesi için Napredak ve Sheriff Tiraspol takımlarına kiralık gönderildi.

ognjen vranjes gaziantepspor

2011 yılında Krasnodar’a geçş yapan Bosnalı, ardından gelen yıllarda ise Alania Vladikavkaz ve Elazığspor takımlarında yer aldı. Rus Ligi’nde isminden söz ettirdikten sonra Türkiye’ye yönelen Ognjen Vranjes, 2014-2015 sezonuna gelindiğinde ise bu sefer Gaziantepspor’a transfer oldu. Takımda oynadığı süre boyunca tam olarak istenileni veremedi ve kadro oyuncusu olmaktan çıkamadı. Ognjen Vranjes, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine Gaziantepspor forması altında devam etmektedir.

Ognjen Vranjes’in Milli Takım Kariyeri

Ognjen Vranjes, milli formayı kariyerinde ilk kez 2008 yılında Bosna Hersek U-21 takımında giydi. Burada 10 maçta sahne alıp 2 kez fileleri havalandırdı. Tecrübeli futbolcu, 2010 yılında ise Bosna Hersek A Milli Takımı’na davet edildi. A milli forma ile 2014 Dünya Kupası elemeleri ve şampiyonasında yer aldı. Elemelerde 5 maça çıkarken, şampiyonada 1 maçta sahne aldı. Toplamda ise 18 maçta mücadele etti.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.