Nureddin Nebati Kimdir? Nereli? Eğitim ve Siyasi Hayatı

Nureddin Nebati, 1 Ocak 1964'de Şanlıurfa'da doğmuştur. Hazine ve Maliye Bakanı olan Nureddin Nebati hakkında bilgi için yazımızı okuyabilirsiniz.
Nureddin Nebati Kimdir? Nereli? Eğitim ve Siyasi Hayatı

Nureddin Nebati, 1 Ocak 1964 yılında doğmuştur. Şanlıurfa, Viranşehirli olan Nebati, on çocuklu ailenin dokuzuncu çocuğudur. Babası tüccar Süleyman Nebati, annesi Emine Nebati'dir. 2015 yılında verdiği bir mülakatta Arap asıllı olduğunu, ailesinin evlerinde Arapça konuştuğunu ve Naimî Aşireti'ne mensup olduklarını belirtmiştir. Özlem Nebati ile evli olan Nureddin Nebati, 4 çocuk babasıdır.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde kamu yönetimi bölümünden mezun olan Nebati, Hazine ve Maliye Bakanı olarak görev yapmaktadır.

Eğitim ve Çalışma Hayatı

Nureddin Nebati Kimdir?

Lise eğitimini Nizip İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde kamu yönetimi bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans derecesi aldı.

2017 yılında Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde, siyaset bilimi ve kamu yönetimi alanında hazırladığı tezi ile doktor derecesi aldı.

Babasının İstanbul'daki işlerini kardeşleri ile birlikte yönetti. MÜSİAD Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası Disiplin Kurulu üyeliği de bulunuyor.

Siyasi Hayatı

Nureddin Nebati Kimdir?

2011 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden İstanbul milletvekili seçildi ve 2013 yılında AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi seçildi.

AK Parti genel başkan yardımcısı olarak görev yaptı ve haziran 2015 seçimlerinde Şanlıurfa, kasım 2015'te İstanbul'dan milletvekili olarak TBMM'ye girdi.

6 Eylül 2018 ile 2 Aralık 2021 arasında Berat Albayrak ve Lütfi Elvan bakanlığında hazine ve maliye bakanı yardımcısı olarak görev yaptı. Aynı zamanda Kasım 2018'de Türk Telekom Yönetim Kurulu üyesi olarak atandı.

Nebati, 2 Aralık 2021 tarihinde Lütfi Elvan'ın istifası sonrası hazine ve maliye bakanı olarak atandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Lütfi Elvan Kimdir?Berat Albayrak Biyografisi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.