Nuray Oral Kimdir? & Hakkında Bilgi

1936 yılında Manisa'da doğdu. Gazi Üniversitesi'nde pedagoji bölümü bitirdi. Bu içeriğimizde Nuray Oral hakkında tüm merak edilenleri bir araya getirdik. İşte Nuray Oral'ın biyografisi!
Nuray Oral Kimdir? & Hakkında Bilgi

Nuray Oral Biyografisi

Nuray Oral 1936 yılında Manisa şehrinin Salihli ilçesinde dünyaya geldi. Lise yıllarını Konya şehrinde geçiren Oral, üniversite eğitimini ise Gazi Üniversitesi'nde pedagoji bölümünde tamamladı. Oldukça başarılı bir eğitim ve öğretim süreci geçiren Oral, eğitiminin ardından bir süre devlet kurumlarında çalıştıktan sonra siyaset yaşamına başladı. 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan Ak Parti'nin kurucu isimleri arasında yer alan Nuray Oral 20 yılı aşkın tecrübesi ile siyaset alanında önemli bir deneyim ile başarılı çalışmalar gerçekleştiriyor.

nuray-oral-biyografisi.jpg


Nuray Oral'ın Eğitime Katkıları

Siyaset yaşamından önce Milli Eğitim Bakanlığı ile çalışan Nuray Oral, Türkiye’de öğretim süreci sırasında ilk kez test hazırlanması ve uygulamasında oldukça başarılı çalışmalara imza attı. Milli Eğitim Bakanlığı çalışmasının yanı sıra Talim Terbiye Kurulu çalışmalarında test ve özel araştırma görevlerini üstlenerek son derece başarılı çalışmalar yarattı.


Ak Parti Kurucularından Nuray Oral

Nuray Oral oldukça iyi geçirdiği eğitim sürecinde İngilizce ve Almanca öğrendi. Ak Parti’nin kuruluş döneminde partinin baş kurucu üyeleri arasında yer edinen Oral, zorlu kuruluş dönemi ve sonrasında oldukça etkili çalışmalara da imza attı. Recep Tayyip Erdoğan öncülüğü ile kurulan partide hala oldukça aktif ve son derece tecrübeli bir isim olarak görev alan Oral Ak Parti’nin temel yapı taşını oluşturan üyelerden biri olarak çalışmaları ile anılıyor.


Oral Araştırma Alanında Oldukça Başarılı

Eğitim ve bakanlık çalışmalarının ardından Ak Parti’nin kuruluş döneminde kurucu üyelerden olan ve hala parti içinde bulunan Oral araştırmacı kimliği ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Parti içerisinde bu yönü ile oldukça verimli olan Nuray Oral, yaptığı çalışmalar ile Georgetown üniversitesi tarafından yapılan araştırma sonucunda da oldukça beğeni topladı ve araştırma uzmanı oldu.

Önerilen İçerik;

 Ak Parti Kurucu Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.