Netflix Yeni Dizisi Barbarians Hakkında İnceleme

Netflix yapımı bir dizi olan Alman menşeili Barbarians adlı diziyi sizler için içerik haline getirdik. 
Netflix Yeni Dizisi Barbarians Hakkında İnceleme

Netflix Yapımı Barbarians Hakkında İnceleme
Almanya menşeili bir aksiyon dram dizisi olan Netflix yapımı Barbarians dizisinin NeOldu.com okurları için oyuncu kadrosunu, izleyici yorumlarını, yapımcılarını ve konusunu araştırarak liste haline getirdik. İşte Barbarians hakkındaki detaylar.


1. 23 Ekim 2020 tarihinde yayınlanan dizi şimdilik 1 sezon 6 bölümden oluşuyor. Bir bölümünün ortalama 46 dakika olduğu bu diziyi sıkılmadan izleyeceğinize ve seveceğinize eminiz.

barbarians


2. Netflix’in orijinal YouTube hesabından 23 Eylül 2020 tarihinde yayınladığı fragman 1.860.291 kişi tarafından görüntülendi. Yine Netflix orijinal kanalından yayınlanan 12 Ekim 2020 tarihli fragmanı ise 1.142.501 kişi seyretti.

barbarians1


3. Gaumont yapım şirketinin üstlendiği filmin distribütörlüğünü Netflix yaparken dizinin sorumlu yapımcılığını Andreas Bareiß sırtlıyor. Program yaratıcıları ise şimdiye kadar 15’ten fazla prodüksiyonda görev alan Jan Martin Scharf ve Arne Nolting’dir.

barbarians2


4. Bu dram askiyon dizisinin oyuncu kadrosunun bir kısmı ise şu şekilde; Laurence Rupp (Arminius), Jeanne Goursaud (Thusnelda), David Schütter (Folwin Wolfspeer), Bernhard Schütz (Segestes), Geatano Aronica (Varus), Jeremy Miliker (Ansgar), Eva Verena Müller (Irmina), Nikolai Kinski (Pelagios), Matthias Weidenhöfer (Golmad), Sergej Onopko (Hadgan).

barbarians3


5. Barbarians dizisinin odak noktası ise Battle of the Teutoburg Forest (Varus Savaşı) etrafında dönüyor. Büyük Roma’nın ilerlemesini durdurmasına sebep olan bu savaş ve savaştan sonraki ilişkileri ekranlara gerçekçi yansıtmayı başarmış bir dizi. 

barbarians4


6. Dizinin konusu ise savaş sonrasındaki üç farklı insanın hayatlarının bir araya gelerek işleri iyice karıştırmasıyla devam eder. Bu kriz sonucu başroller ve diğer oyuncular hem kendi geçmişleriyle hem gelecekte olacak şeylerle baş başa kalır.

barbarians5


7. NeOldu.com yazarları olarak nefessiz izlediğimiz bu kaliteli yapım 6 gün içinde IMDB’de 5062 kişi tarafından oylanarak 7,4 puan almayı başardı. Dizinin bu denli kısa bir sürede bu kadar çok kişi tarafından izlenmesi ve beğenilmesi 2. Sezonun geleceğine dair beklentileri yükseltti ve gelmesi için istekleri arttırdı.

barbarianss


Netflix Dizisi Barbarians Hakkındaki İzleyici Yorumları:
 

? Geçenlerde Twitter'da fragmanına denk gelmiştim dizinin. Bayağı merak ettirmişti. Uzun zaman sonra güzel bir diziye geleceğim diye düşünmüştüm. Haliyle yavaştan roma tarihine de başlayacaktım zaten. Ancak tarihi elbette dizilerden öğrenmiyorum, çeşitli canlandırmalar ve atıflar gibi şeyler hoşuma gidiyor. Neyse, dün Netflix'te tekrardan Spartacus'a başlamış ve hızlı hızlı izliyordum. Bugün de diziyi neredeyse bitirirken ana ekranda nasılsın Barbarians' ın çıktığını gördüm ve bir heyecanla başladım. Ufak tefek klişeler mevcut diyebilirim ama bu sizi boğmuyor.


? Meşhur Teutoburg ormanı savaşı ve öncesindeki süreci anlatan yeni Netflix dizisi. Benim ilk bölümünden edindiğim izlenim bu yönde. Yıllar sonra Rome gibi bir diziye alternatif bir yana oldukça mühim bir konuyu işlediğinden zevkle izleyeceğimiz bir dizi olacak gibi. Dahası Romalıların "barbar" diye nitelediği kavimlerden olan Cermenlerin bakış açısı temel alınarak anlatılan tema bu açıdan daha da önemli.


? Genel olarak güzel bir dizi ancak Cermen ve roma tarihine daha çok atıfta bulunabilirlerdi.
misal olarak Cermenlerin baş tanrısından bahsederken genellikle Odin ismini tercih etmişler. Ancak kuzey Cermenleri haricinde Odin genel olarak Woden'dır. Birkaç yerde Woden birkaç yerde Odin olarak ismi geçiyor. Muhtemelen Odin daha çok popüler olduğu için bu konuda popülizme kaçmışlar. Veya Thor yerine onun karşılığı olan "Donar"ı tercih edilebilirlerdi. 


? Teutoburg ormanı savaşı çok ilgimi çeken savaşlardan biri. Alman folkloründe de yeri çok ayrı, hatta Rammstein da Deutschland şarkısının klibinde mezkur savaşa yer vermişti. Bu yüzden merakla bekliyordum diziyi ancak tam anlamıyla beklediğimi bulduğumu söyleyemem. Her şey 1 çırpıda olup bitiyor gibi, tarihi 1 dizide tarihe uygunluk aramam zira gerçek tarihin ne olduğunu bilmiyoruz ama en azından biraz İnsight sağlamasını beklerim. Armenius neden bir anda nedamet getirdi, germenlerin inançlarının gündelik hayattaki yeri Vs. çok havada kalmış dizide. 


? Roma tarihine meraklılar için izlenilesi dizi. Dizideki birçok karakter tarihi gerçek şahsiyetler. Birçok dizide olduğu gibi esas oğlan uydurulmuş eklenmiş. Ama esas kız gerçek karakter. Arminius, Varus, Segestus, Segimer. Yine diğer tarihi şahsiyetler. Romalılar tarih yazıcılığında iyi. Ama söz konusu Germanic Tribe tarafı olunca bazı boşluklar var elbette. Oradan biraz yürünüyor tabi ki. Biraz da boşluk olmayan kısımlar senaryo gereği değiştiriliyor.


? İlk sezonunu yeni bitirdiğim dizidir. Konuyu gayet iyi işlediklerini düşünüyorum. Farklı tarih ve coğrafyalarda geçmesine rağmen, The Last Kingdom'a oldukça benzer şekilde konuyu yürütmüşler. İşleyişten bahsediyorum, konunun kendisinden değil.
lakin çok fazla derine girmemeyi tercih etmişler. Roma'nın yaşamını, kültürünü veya barbar denilen germenlerin hayatını çok fazla anlatmamışlar. 


? Dilin İngilizce olmaması, iki bölgenin kendi dilini kullanması bir artı, çok iyi düşünmüşler. Roma ve tarihinin delisi olarak karakterlerin gerçek olduğunu duyunca düşünmeden başladım zaten.
bir de Google’a isimlerin bazılarını yazınca direkt heykelleri falan çıkıyor zaten. Anında atladım diziye. Tek sezonluk mini dizi mi yoksa devamı gelecek mi anlamadım açıkçası daha fazla tarih dinlemek izlemek isterdim özellikle roma tarafında. 6 bölüm az geldi.


? İngiliz aksanlı Romalılardan sonra Latince konuşan ve dönemin ekipmanına uygun teçhizatlı Romalılar görünce sevgimi kazanmış dizidir. Muazzam bir dizi değil, ama Teutoborg savaşı, Cermen kabileler, gerilla savaşı ve roman orduları düşük bir bütçeyle de olsa güzelce işlenmiş. Netflix bu tarih işini yaptı mı yapıyor. Outlaw King ve The King de baya filmlerdi. Gay zenci Zeuslu taşfırın ustalı Truva savaşını geçiyorum nasılsa fantezi diye :) bu arada antik dönemden bir savaş üzerinden mesaj verilmesi gayet hoş olmuş. Savaş karşıtı filmler genellikle modern savaşları konu alır.


Netlix Yapımı Barbarians Dizisi Oyuncuları ve Başrolü 
 

Laurence Rupp – Arminius
35’ten fazla yapımda rol almıştır. 33 yaşındadır. Kendini gösterdiği prodüksiyonlar ise The Dreamed Ones, Cops, Dead in Three Days ve Der Eisenhans adlı yapımlardır.

Laurence Rupp


Jeanne Goursaud – Thusnelda 
24 yaşındaki güzel oyuncu kendini 2020 yapımı Barbarians 2018 yapımı The 15:17 to Paris ve 2017 yapımı Bullyparade: Der adlı filmlerde tanıtmıştır. 

Jeanne Goursaud


David Schütter – Folkwin Wolfspeer 
Alman kökenli yakışıklı oyuncu şimdiye kadar 40’tan fazla yapımda rol aldı. Bunlardan bazıları Porn Punk Poetry, 8 Tage, Unsere wunderbaren Jahre ve Right Here Right Now. Şu an 29 yaşında.

David Schütter


Çıkış Tarihi: 23 Ekim 2020
Kategori: Aksiyon – Dram – Macera - Tarih

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.