Netflix Yeh Ballet Hakkında İnceleme

2020’nin dram filmlerinden biri olan ve çıktığı gün Hindistan’da yoğun bir izleyici kitlesine ulaşan Yeh Ballet adlı yapımı sizler için inceleyerek içerik haline getirdik.
Netflix Yeh Ballet Hakkında İnceleme

Yeh Ballet Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Dizi film içerikleri serimizde NeOldu.com okurları için bu Sefer Hindistan yapımı, yazarlığını Sooni Taraporevala’nın üstlendiği Yeh Ballet adlı filmin oyuncu kadrosunu, konusunu, yapımcılarını ve izleyici yorumlarını derledik. İşte Yeh Ballet hakkındaki detaylar.


1. Yeh Ballet ilk olarak 21 Şubat 2020 tarihinde vizyona girmiştir. Film 1 saat 57 dakika uzunluğa sahiptir. NeOldu yazarları olarak izlediğimiz bu film kaliteli dram filmleri arasında yer alabilir.

Yeh Ballet


2.  Netflix India’nın 28 Şubat 2020’de yayınladığı orijinal fragmanı 1.331.831 kişi tarafından izlenmiştir. Film fragmanı az izlendiğinden dolayı filmin 2. Fragmanı yayınlanmamıştır.

Yeh Ballet1


3. Oscar adayı bulunan Salaam Bombay! ‘ın senaristi olarak tanıdığımız Sooni Taraporevala filmin yazarlığına ek olarak yönetmen koltuğuna da oturuyor. Yapımcılığını Roy Kapur Filmleri adlı şirketin kurucu üyesi olan Siddharth Roy Kapur yapıyor. Roy Kapur aynı zamanda 2016 yılında çekilen Dangal 2017 yılında çekilen Pihu adlı prodüksiyonlarında başında yer alıyor.

Yeh Ballet2


4. Bir bale dram filmi olan Yeh Ballet’in oyuncu kadrosunun bir kısmı ise şu şekilde; Julian Sands (Saul Aaron), Jim Sarbh (Academy Head), Danish Husain (Asif’in Babası), Achintya Bose (Asif), Vijay Maurya (Nishu’nun Babası), Manish Chauhan (Nishu).

Yeh Ballet3


5. 2020 yapımı filmin odak noktası iki gencin dünyanın en iyi bale dansçıları olmak ister. Öğretmenleri ile aralarındaki bağ ve istedikleri şeyin peşinden giderken yaşadıkları olaylar etrafında dönüyor.

Yeh Ballet4


6. Yeh Ballet’in konusu ise marjinal bir bale eğitmeni tarafından keşfedilen Mumbai kökenli iki genç insanın, kendi hayalleri peşlerinden koşarken yaşadıkları coğrafya sebebiyle bağnaz, yobaz insanların tepkileri ve ayıplamalarıyla mücadele etmeleridir.

Yeh Ballet5


7. Google tarafından %86 eşleşme ve beğeni almıştır. Film IMDB’de ise 834 kişinin verdiği oy ile 7,6 puan almayı başarmıştır.

Yeh Ballett


Yeh Ballet Filmi Hakkındaki İzleyici Yorumları

? Hikaye, Mumbai kenar mahallelerinden dans tutkusu olan iki çocuk hakkındadır. Her ikisi de son derece kötü koşullarda yaşıyor ve İsrail'den ünlü bir öğretmenden bale öğrenmek için aileleriyle, toplumuyla ve yoksullukla mücadele etmek zorunda. Hikaye çok güzel. Film iyi yönetildi ve daha ünlü olmayı hak ediyor.


? Film çok kısa sürede çok fazla içerikle ve çok hoş bir hikayeyle doludur. Bazı filmler öyle ki, hiç bitmesini istemezsiniz ve bu da böyle bir filmdi. Başlangıçta Mumbai gecekondu mahallelerine tehlikeli bir şekilde yaklaşmasına ve neredeyse Slumdog Millionaire veya başka bir Gully Boy paralelinin başka bir dalı olarak yazabilirdiniz, ancak 'Yeh Ballet'i her ikisinden de daha iyi buldum. Evet, hem SD hem de GB'yi sevdiğim için. Her oyuncu karakterlerine iyi işlenmiş - diyalogların hiçbiri yanlış yerleştirilmiş görünmüyor - hikaye hareketi doğrusal ve makul, minimum boşluğa indirilmiş resmen. 


? Sooni Taraporevala, becerikli bir senaryo eli, otantik ayrıntılar için kusursuz bir bakış, mükemmel bir film müziği için bir kulak ve dans sekanslarının emin bir yönü ile Netflix'in ulaşabileceği bu filmi izleyicilere hediye etti. Bu ilham verici hikayeyi yeniden izlemekten asla yorulmuyorum. Dünyaya olan inancınızın yenilenmesine ihtiyacınız olduğunda, Yeh Ballet'i izleyin. Etkisi, gerçek bir hikayeye yakından dayanan değişik bir olgudur.


? Normal bir günde, normal şartlar altında dans filmleri benim için kesinlikle kötüdür. Herhangi bir beklenti olmadan ve Netflix'te izleyecek başka hiçbir şey olmadan, "Yeh Ballet" i denedim. Film gerçekten çok ilginçti ve Metanet, Kararlılık, Güç, Yetenek ve tabii ki dans üzerine harika bir resim çizmeyi başardı. Genellikle dans filmlerinin hepsi aynıdır ve "Yeh Ballet", geleneksel dans sineması hikayesini takip ettiği için farklı değildir, ancak işlenmesi ve sunumu ona gerçekten bir avantaj sağlamış ve diğer tüm benzer dans filmleri arasında dik duruşuyla yerini belli etmiş. 


? Karakterler, rolleri ne kadar küçük olursa olsun, tüm yardımcı oyuncular tarafından iyi yazılmış ve eşit derecede iyi oynamış Netflix filmidir. Kıdemli Sooni Taraporevala, yönetmenlik söz konusu olduğunda sadece başarılı oldu. Bununla birlikte, editör son çalışma süresinden yaklaşık 15 dakika kesmiş olsaydı iyi olurdu. 


? ABCD ve Gully Boy arasında bir yerde bir film Yeh Ballet'in yandaki her iki filmle ortak bir yanı var bu filmin. Zavallı gecekondu çocukları yetenekleri nedeniyle büyüyor. Ama film yeni bir şey yapıyor. Şimdiye kadar ekranlarda dans eden zavallı çocukları izlemeye ve (diğer her realite şovunda) büyük oynamaya alıştık, ancak hiçbir zaman iki erkek dansçıyı bale yapan bir film olmadı. Gerçek hikayeye dayanan bu film, Bollywood'un dans filmleri için ders kitabı yapımında bulunan her klişeyi takip etmeye çalışıyor. 


? Üzerine yazılan senaryo büyük bir hayal kırıklığı. Netflix'in son zamanlarda kötü satın alma seçiminden nasıl bu kadar kötü olabiliyor emin değilim. Tüm filmler tek bir model olmuş. Kötü senaryo. Zayıf diyaloglar. Yetersiz düzenleme (Yeh Ballet yapımında, açıkça kötü). Ve kötü ilerleyiş. Bu filmin oyuncu seçimi oldukça iyi olsa da. Genç isimler ve yeni gelenler sayesinde temiz bir havası var. Ve iyi dansçılar. Genel olarak bu film fena değil. Ancak yazı ya da düzenleme iyi uygulansaydı çok daha iyi olabilirdi.


? Zayıfların şampiyon olarak ortaya çıktığını gösteren bir film izlemek her zaman ilham verici olsa da, ferahlatıcı olan Hindistan'da pek görmediğimiz bir dans formuydu. Film klişelerle dolu olmasına ve ana karakterlerle aynı anda pek çok şey olmasına rağmen, her şey iyi idare edilirdi ve karakterlerin kendilerini içinde buldukları durumlara tepki verme biçiminde biraz mizah vardı. Rahatlatıcı bir film.


Yeh Ballet Filmi Oyuncuları ve Başrolü

Julian Sands – Saul Aaron

The Killing Fields, A Room with a View, Warlock, Arachnophobia gibi filmlerde kendini tanıtmıştır. Şu zamana kadar 50’den fazla prodüksiyonda rol almıştır. Şu an 62 yaşında.

Julian Sands


Jim Sarbh – Academy Head

Hindistan kökenli 33 yaşındaki aktör ve yazardır. Negatif Rolde En İyi Performans ödülüne sahiptir. 20’den fazla yapımda rol almıştır.

Jim Sarbh


Sarah-Jane Dias – Gösteri Jürisi 2

Femina Miss India 2007’nin güzellik kraliçesi olan 37 yaşındaki aktör kariyerine sunucu olarak devam etmektedir. 7’den fazla yapımda rol almıştır.

Sarah-Jane Dias


Çıkış Tarihi: 21 Şubat 2020

Kategori: Dram

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.