The Queen’s Gambit Dizisi İzleyici Yorumları

Netflix’in sevilen yapımlarından olan ve yeni çıkan bir mini seri dizisi The Queen’s Gambit adlı diziyi inceleyerek içerik haline getirdik.
The Queen’s Gambit Dizisi İzleyici Yorumları

Netflix Yapımı The Queen’s Gambit Dizisi Hakkında Bilgiler

COVID-19’un yaygın olduğu bu dönemlerde canınız sıkılıyorsa ve izleyecek bir şeyler arıyorsanız doğru adrestesiniz sizler için hazırladığımız dizi film içeriklerinden bir tanesi olan The Queen’s Gambit adlı yapımı araştırdığımız bu yazımızda dizinin oyuncu kadrosunu, yapımcılarını, izleyici yorumlarını, konusunu ve başrollerini derledik. İşte detaylar.

 

İçindekiler
  • The Queens’s Gambit Dizi İncelemesi
  • Netflix Yapımı The Queen’s Gambit Hakkında İzleyici Yorumları
  • Netflix Yapımı The Queen’s Gambit Oyuncuları ve Başrolü

The Queens’s Gambit Dizi İncelemesi

1. 23 Ekim 2020 tarihinde yayınlanmaya başlayan ve bir mini seri olan The Queens’s Gambit 7 bölümden oluşuyor. Dizinin ortalama bölüm süresi ise 46 – 67 dakika olarak ekranlara yansıyor.

The Queen’s


2. 24 Eylül 2020 tarihinde Netflix’in orijinal YouTube hesabından yayınlanan dizi fragmanı 1.243.022 kişi tarafından izlendi. 2. Fragmanı bulunmayan dizi ilk fragmanıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

The Queen’s1


3. Dizi Walter Tevis adlı Amerikan kökenli bir roman yazarının kaleme aldığı aynı adlı kitaptan uyarlanmıştır. Dizi A Walk Among the Tombstones, Godless ve The Lookout gibi yapımlarda gördüğümüz ve daha yazmadığımız 30’dan fazla yapımda görev yapan Scott Frank ve İskoç senarist Allan Scott tarafından yaratılmıştır. Yönetmen koltuğunda ise Scott Frank oturmaktadır.

The Queen’s2


4. Dram dizisi olan The Queen’s Gambit’in oyuncu kadrosunun bir kısmı ise şu şekilde; Anya Taylor-Joy (Beth Harmon), Chloe Pirrie (Alice Harmon), Bill Camp (Mr. Shaibel), Marielle Heller (Alma Wheatley), Marcin Dorocinski (Vasily Borvog), Matthew Dennis Lewis (Matt), Russel Dennis Lewis (Mike).

The Queen’s3


5. Dizinin odak noktası 1950 yıllarında Kentucky adlı eyalette yaşayan bir kızın başarıya giden yolcuğulunu ele alıyor. NeOldu.com yazarları olarak bu mini seriyi beğendiğimizi söyleyebiliriz.

The Queen’s4


6. Dizinin konusu ise; Yetimhanede kalan küçük bir kız kendisinin üstün bir satranç yeteneğinin olduğunu keşfeder. Bu keşiften sonra hayatı değişen küçük kız aynı zamanda başarıya giden yolculuğunda bağımlılıkla mücadele etmeye çalışır. İlk oyununu oynayana kadar sessiz ve içine kapanık bir kız olan Beth Harmon’un hayatının anlatıldığı diziyi izlemenizi tavsiye ediyoruz.

The Queen’s5


7. Kısa süre önce çıkmasına rağmen IMDB’de 14.959 kişinin oyuyla 8,9 oy almayı başarmış. Dizi Google’de %93 eşleşme Rotten Tomatoes’te ise %100 beğeni almıştır.

The Queen’ss


Netflix Yapımı The Queen’s Gambit Hakkında İzleyici Yorumları

? Şu anda ilk 3 bölümünü bitirdim. Kendimi durdurmasam daha da izlerdim. Satrançı bilen gerçekten bu oyunu oynamış ve az çok (bkz: Bobby Fischer) 'ın hayatını bilen biriyseniz bu dizi seni ekrana kitliyor çünkü izlediğim şey tamamen Fischer'ın biografisi tarzında tek farkı başrol oyuncusunun kadın olması. Benim için Fisher aynı zamanda gelmiş geçmiş dünya satranç şampiyonları arasındaki yeri çok farklıdır ve belki de yüzlerce maçını incelemişimdir bu yüzden bu diziden inanılmaz keyif alıyorum.


? Evet, büyük bir yeteneği var ama buna karşılık olarak hayatta kaybettiği de çok şey var ve hayatı bir günde düzelmiyor. Kazandığı her şeyi nasıl kazandığını ve ne kadar çalıştığını görüyorsunuz. Diğer karakterler için de bu böyle. Sıradan insanlar var, sıradan hayatlar yaşıyorlar ve bazı noktalarda Beth’in hayatına dokunup çıkıyorlar. Bazen bunu yaparken ne etkide bulunduklarının farkında bile olmuyorlar. 


? The Queen’s Gambit temelde bir büyüme hikayesi anlatıyor. Beth için hayatının en önemli maçlarından birine gidişiyle başlayan dizi; bir anda onun çocukluğuna, annesini kaybettiği güne geri dönmemizle devam ediyor. Daha sonra ise düz bir zaman çizgisinde 8 yaşındaki Beth’in o ana nasıl ulaştığını izliyoruz. Açılış sahnesinde bize belki vurdumduymaz ve rahat gelen Beth’in o noktaya nasıl ulaştığını gözlemlemek, ilerleyen bölümlerden birinde aynı sahneyi tekrar izlediğimizde zihnimizde tamamen farklı düşünceler oluşmasına neden oluyor. 


? Dizi bana öncelikle çok samimi v oyuncu kalitesi babında etkileyici geldi. Olay örgüsü, sex temasından uzak oluşu, seçilen mekanlar v bu mekanlarda olayların birkaç dakika içinde net olarak yaşanıp bitmesi, ses tonlarının katiyen yükselmemesi, kısa cümle ve bakışmalarla hızı Türk futbolunun zıttı olan sahnelerle bir an olsun kendimi sıkılmış v boşlukta hissetmedim. İşin bütününde imzası olan Mr. Scott Frank ise daha önceki çalışmaları sonrası artık benim için en tepedekilere katılmıştır.


? Satrançla ilgili çok fazla film / dizi çekilmediğinden akla gelecek ilk yapımlardan olacaktır. İyi bir dizi. Satrançı realist bir şekilde işleyip bu oyunu heyecanlı bir şekilde anlatmayı başarmış frank. Tabii ki bir boks maçı veya tenis maçı kadar heyecan oluşmuyor, ama "satranç üzerine bir dizi" denince "sıkıcıdır" algısını yıkabiliyor. Bu yüzden satrancı bilmeyenler de izleyebilirler, ki ben de satrancı bilmiyorum, hiç oynamadım.


? (bkz: Emma) ve (bkz: Split) filmlerinde başrolün hakkını vermiş olan Anya Taylor-Joy bu dizi de gerçekten iyi iş çıkarmış. Gerçekten heyecanla beklediğime değdi. Sırf popüler olması için saçma sapan ayrıntılara yer vermeden nasıl iyi iş yapılır, bence ispatlamışlar.
Edit: tabi ki de 1/7 14. dakikada gözlerim doldu. Duygusallık benim lanetim


? Woman Empowerment dalgası adı altında yazılan saçma sapan senaryoya sahip dizi. Bir kurgunun illa ki gerçeğe dayanması beklenmez ancak 1950'lerde yaşayan satranç ustası bir kadının milleti tokatlaması, bu esnada da "Girls do Not Play Chess" gibi sloganlarla milleti gazlaması bayağı komik olay. 

Not: satranç sahnelerine fazlasıyla özenilmiş. Bu kadar iyisine daha önce denk gelmemiştim.


? Uzun zamandır izlediğim en iyi dönem dizisi. Entry orucumu bozacak kadar beğendim.
Anya Taylor-Joy'un oyunculuğu şiir gibi. Kendisi Thoroughbreds'te dikkatimi çekmişti, resmen üstüne daha da koyarak ilerliyor. Ayrıca nasıl da güzel ve zarif bir kadın... Beth Harmon karakterinin hem kırılgan hem özgüvenli kişiliğini oldukça dengeli ve başarılı yansıtmış. Henüz çok insan farkında değil ama IMDB'de güzel bir sıralama bekliyorum.


Netflix Yapımı The Queen’s Gambit Oyuncuları ve Başrolü

Anya Taylor-Joy – Beth Harmon

Split, The Witch ve Emma yapımları ile ününe ün katan Amerika kökenli güzel oyuncu kariyerinde 35’ten fazla yapımda rol almıştır. Şu anda 24 yaşında.

Anya Taylor-Joy


Chloe Pirrie – Alice Harmon

İskoç kökenli aktör Shell, To Walk Invisible: The Bronte Sisters ve An Inspector yapımlarıyla tanınmıştır. Şu anda 33 yaşında.

Chloe Pirrie


Bill Camp – Mr. Shaibel

Amerikalı aktör olan Bill Camp Lincoln, 12 Years a Slave, Love and Mercy, Loving, Wildlife ve Joker gibi birçok filmin yanında HBO’nun mini dizisi The Night of 2016 ve The Outsider gibi yapımlarda rol alarak kendini tanıtmayı başarmıştır. Şu anda 59 yaşında.

Bill Camp


Çıkış Tarihi: 23 Ekim 2020

Kategori: Dram

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.