Netflix Yapımı Bir Ay Masalı Film İncelemesi

Yapımları oldukça eleştiri alsa bile hala en çok izlenen dizi film platformu olma ünvanını taşıyan Netflix’in bu gün yayınlamış olduğu Bir Ay Masalı filmini sizler için inceleyip içerik haline getirdik.
Netflix Yapımı Bir Ay Masalı Film İncelemesi

Netflix Yapımı Bir Ay Masalı Hakkında İnceleme

190’dan fazla ülkede 193.000.000 ücretli kullanıcının onlarca türde film ve dizi izlemesini sağlayan Netflix’in bizce kaliteli yapımlarından bir tanesi olan Bir Ay Masalı filmini araştırdık. Filmin konusunu, oyuncu kadrosunu, izleyici yorumlarını düzenleyerek NeOldu.com okurları için listeledik işte detaylar.


1. 23 Ekim 2020 tarihinde Netflix üzerinde Türkiye’de yayınlandı. Şu anlık olumlu yorumlar yapılan filmin uzunluğu 1 saat 35 dakika.

overthemoon


2. YouTube üzerinde resmi Netflix kanalının 23 Haziran 2020’de yayınladığı orijinal film fragmanı 25.810 kişi tarafından izlendi. Çocuk filmi gibi görünse bile yaşça büyüklerinde izleyebileceği anlaşıldı.

overthemoon


3. Filmin yönetmen koltuğunda Amerika’lı bir animatör olan ve 1995 yapımı Pocahontas ve 1999 yapımı Tarzan animasyonlarınında yönetmenliğini yapan Glen Keane otururken, Yapımcılığını ise Yeti Efsanesi ve Kung Fu Panda 3’ünde yapımcılığını üstlenen Peilin Chou ve Gennie Rim üstleniyor.

overthemoon1


4. Animasyon filmi olan Bir Ay Masalını seslendiren oyuncu ekibi ise şu şekilde; Ken Jeong (Gobi), Sandra Oh (Mrs. Zhong), Phillipa Soo (Chang’e), Kimiko Glenn (Auntie Mei), Conrad Ricamora (Houyi), Margaret Cho (Auntine Ling), Irene Tsu (Büyükanne), Ruthie Ann Miles (Anne), Cath Ang (Fei Fei), Clem Cheung (Büyükbaba), Artt Butler (Amca ve Bill Karakteri), Robert G. Chiu (Chin), Edie Ichioka (Bungee).

overthemoon2


5. Filmin Konusu ise çocukken ailesinden dinlediği hikayede var olan Ay Tanrıçasına inanan küçük bir çocuğun Ay Tanrıçasının varlığını herkese kanıtlamaya çalışmasını ele alıyor.

overthemoon3


6. Ay Tanrıçasının varlığını kanıtlamak niyetiyle Ay’a gitmek için roket yapan küçük kızın Yaptığı roket sayesinde hiç beklemediği bir sonuçla karşılaşarak fantastik canlılarla dolu olan farklı bir dünya bulur. Film bu çocuğun başından geçen ilginç ve şaşırtıcı olayları ekranlara yansıtıyor.

overthemoon5


7. Henüz Yeni bir yapım olduğu için IMDB’den sadece 35 oy alarak 7,7 puan elde etmiş. Kendimde izlediğim bu filmin her yaştan insan için uygun olduğunu düşünüyor ve izlemenizi tavsiye ediyorum. Konu güzel işlenmiş.

overthemoonn


Netflix Yapımı Bir Ay Masalı Hakkında Eleştirmen Yorumları:

? Uzun zamandır Disney animatörü Glen Keane'in filmi, Pixar'ın on yıllardır bayrağını diktiği akıldan çok kalbe gidiyor felsefesini harika aktarmış.


? "Bir Ay Masalı" keder hakkında korkusuz bir ders başlattığı için övgüyü hak ediyor. Keşke farklı bir uçuş yolu izlemiş olsaydı.


? Keyif verici çünkü bu hikayenin kalbindeki efsanenin çok zengin bir tarihi var ve film, Fei Fei'nin Çinli ailesini büyük bir sıcaklık ve zarif ayrıntılarla gösteren sahnelerle resmen kitap haline getiriliyor.


? Over the Moon'un çok yavaş 95 dakikasını seyrederken, yapımcıların çabaları daha ziyade ... tam olarak "çirkin" değil. Ama kesinlikle olumsuz.


? Çekici bir kadın kahramanın yanı sıra keder ve kayıp hakkında bazı hassas konulara sahip ve çocukların erişebileceği iç görülerle muhteşem, şeker tadında bir fantezi macera.


? Bir dizi muhteşem animasyon stiliyle bu müzikal macera, hem mitoloji hem de bilim sevgisi tarafından desteklenerek fantastik bir hikaye anlatıyor.


? Ayın Ötesinde, Netflix'in Disney filmlerine cevabı ... Bazı Disney filmlerinin zirvesine ulaşamasa da, yine de eğlenceli ve ben ağladım.


? Övgüye değer bir şekilde, birçok yeni öğeyi uzun metrajlı animasyonda kullanmaya çalışıyor. Tuhaf, öyleyse, daha önce birçok kez bulunduğumuz bir yere benziyor.


Netflix Yapımı Bir Ay Masalı Oyuncuları ve Başrolü

Ken Jeong – Gobi

Felekten Bir Gece, Felekten Bir Gece 2, Felekten Bir Gece 3 gibi kaliteli yapımlarda ününe ün katan Amerikalı bir komedyen olan Ken Jeong 45’ten fazla yapımda rol aldı. Şu an 51 yaşında.

Ken Jeong


Sandra Oh – Mrs. Zhong

Kendini Grey’s Anatomy’deki Cristina Yang, ve casus dizisi olan Killing Eve’deki Eve Polastri rolleriyle tanıtan 49 yaşındaki ünlü oyuncu 39’dan fazla prodüksiyonda görev aldı.

Sandra Oh


Phillipa Soo – Chang’e

Amerikalı bir aktör olan Phillipa Soo en çok Broadway müzikali Hamilton’da aldığı rolle tanınır. 2016 yılında bu gösteri ile En İyi Kadın Oyuncu Tony Ödülü’ne aday olmayı başardı.

Phillipa Soo


Çıkış Tarihi: 23 Ekim 2020

Kategori: Animasyon – Macera – Komedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum