Netflix Rose Island Hakkında Detaylı Film İncelemesi

Dur durak bilmeyen Netflix’in 2020’nin son ayı Aralık’ta çıkardığı filmlerden biri olan Rose Island hakkında detaylı araştırma yaparak siz NeOldu.com okurları için içerik haline getirdik.
Netflix Rose Island Hakkında Detaylı Film İncelemesi

Rose Island Filmi Hakkında Detaylı İnceleme

İtalyan komedi, drama filmi olan Rose Island hakkında araştırma yaparak filmin oyuncu kadrosunu, konusunu, izleyici yorumlarını, yapımcılarını ve film hakkında bilinmesi gereken şeyleri derledik. İşte Rose Island hakkındaki detaylar.


1. Film ilk olarak Netflix üzerinde 9 Aralık 2020 tarihinde yayınlanmaya başlamıştır. Film uzunluğu 1 saat 57 dakikadır. Film 3 türü içinde barındırmaktadır bunlar Macera, Komedi ve Dram’dır.

Rose Island Hakkında


2. Filmin fragmanı Netflix’in orijinal YouTube hesabından 27 Ekim 2020 tarihinde yayınlanmıştır. Yayınlanan bu fragman 345.307 kişi tarafından görüntülenmiş olup olumlu yorumlar almayı başarmıştır.

Fragman

Rose Island


3. Filmin yapımcılığını The First King: Birth of an Empire, Büyük Yarış ve daha onlarca filmin yapımcılığını yapmış olan İtalyan yapımcı Matteo Rovere üstlenmiş olup yazarlığını ise Sydney Sibilia ve Francesca Manieri üstlenmiştir. Filmin yönetmen koltuğunda ise filmi kaleme alan kişilerden biri olan Sydney Sibilia oturuyor.

Rose Island


4. Groenlandia şirketi tarafından üretilen filmin müzikleri Michele Braga, sinematografisi Valerio Azzali tarafından yapılmıştır. Filmin menşei ise İtalya’dır.

Rose Island


5. Çıkmasının ardından kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen Netflix dünya sıralamasında Top 10 içinde olan filmin oyuncu kadrosunun bir kısmı ise şu şekilde; Matilda De Angelis (Gabriella), Tom Wlaschiha (W.R. Neumann),  Elio Germano (Giorgio Rosa), François Cluzet (Jean Baptiste Toma'), Bruno Gouery (Bruno Gouery), Luca Zingaretti (Giovanni Leone), Fabrizio Bentivoglio (Franco Restivo), Andrea Pennacchi (Ulisse Rosa), Leonardo Lidi (Maurizio Orlandini), Ascanio Balbo (Carlo), Fabrizio Rongione (Monsieur Carlozzi), Marco Pancrazi (Bruno Spaggiari), Violetta Zironi (Franca), Teco Celio Custode (Gary), Federico Pacifici (Admiral)

Rose Island


6. Bizimde çok beğendiğimiz bu filmin odak noktası ise ülkü sahibi mühendis İtalya’nın açıklarında kendi adasını inşa eder, ancak inşa ettiği bu adanın bağımsızlığını ilan ettiğinde hem Dünya’nın hem İtalya’nın dikkatini çekmesinin etrafında dönüyor.

Rose Island


7. 2020 yapımı İtalyan filminin konusu ise; Ülkücü mühendis geçmişinde kendi yaptığı plakasız aracıyla yolculuk yaparken polis tarafından durdurulur, sadece bu aracı değil aynı zamanda ruhsatsız kendi yaptığı bir uçağı olduğu ortaya çıkar. Mühendisin dili yanmıştır ve artık kendi kurallarına göre bir dünya inşa etme kararı verir. Bu kararı verdikten sonra başına gelen olaylar ise oldukça ilgi çekicidir.

Rose Island


8. NeOldu yazarları olarak izlediğimiz ve beğendiğimiz bu film Rotten Tomatoes üzerinden %78 Google Kullanıcılar tarafından %95 eşleşme almayı başarmıştır. IMDb üzerinden ise 4.113 kişinin verdiği oy ile 7,0 alan filmi izlemenizi tavsiye ediyoruz.

Rose Island


Netflix Rose Island Filmi Hakkındaki İzleyici Yorumları

? Zaman zaman şaşırtan, zaman zaman eğlendiren, tavsiye edilesi ve gayet güzel bir film. Rose Ada'sı Cumhuriyeti’ni daha önce hiç duymamıştım, film sayesinde öğrendim ve bunun fikri bile çok çılgınca geldi. Oysa o yıllarda çoğu gazetenin manşetini süslemiş bu olay. Dört yüz metre karelik bir alanın zamanla İtalya’yı ve Vatikan’ı nasıl deliye döndürdüğünü, mühendisin adasının geleceği için yaptıklarını izleyince insan ayrı bir keyif alıyor. Henüz IMDb puanı bile oluşmamışken filmi izlemiş olmam da ayrı bir tecrübe yaşattı bana, puanı 7’den aşağı olmaz heralde.


? Gerçek bir hikâyeden uyarlanan film. Ben de Rose Adası Cumhuriyeti'ni bu filmle öğrendim. Daha önce Sealand'ı duymuştum. Film isminin hakkını veriyor. Vay be neler olmuş öyle. Filmin kahramanı Giorgio Rosa 2017 yılında 92 yaşındayken ölmüş. Ölmeden önce yapımcılar hikâyeyi sinemaya aktarmak istemiş. Başta kabul etmese de bir şekilde ikna etmişler adamı. Şu an dünya basınında adı geçiyor.


? Açıkçası beklentimin oldukça üstünde olan film, kesinlikle keyifli bir seyir sunuyor. Hatta uzun süredir ilk kez Netflix’in kendi yapımı komedi filmini izleyip güldüğümü söyleyebilirim. Filmin konusunu, her başarılı erkeğin arkasında bir “Yapamazsın!” diyen kadın vardır diye düşünmüştüm. Özellikle mühendis olup, kafası farklı şeyler üretme ile ilgili sürekli çalışan kişiler için, film çok daha cazip gelecektir bence. İki kafadarın parlak fikrinin uluslararası bir problem yaratması gerçekten müthiş.


? Fragmanda yer alan fikri sevdiğim için, öylesine açıp izlemeye başladığım filmin sonunda olayın gerçek bir hikayeye dayandığını gösteren görüntüleri görmek çok şaşırttı ve filmin etkisini katladı diyebilirim. Filmi izlerken aklıma Zeki Alasya ve Metin Akpınar’ın filmi geldi istemsizce. Filmin 1975 yapımı olduğunu düşündüğümüzde, 1968 yılında yaşananların Türk sinemasına ilham vermiş olması, olası bir durum. Bazen yaşadığımız dünya absürd bir komedi filmi tadında olabiliyorun tarihi bir kanıtı olan bu film, izlemeye kesinlikle değer.


? Gayet keyifli, gerçek bir hikaye olması sebebiyle ise oldukça düşündürücü film. Sınıflandırmak gerekirse, komedi de diyemem, dram da diyemem. Bence filmi tarif edebilecek tek tanım 'tatlı bir film' olabilir. Asla sıkmıyor, germiyor. İnsanın gidip 2-3 gün kalası geliyor Rose Ada'sında. Ayrıca filmdeki başrol ablamız benim için ilginç bir tesadüf oldu. Daha henüz yeni The Undoing dizisini bitirmişken, hiç habersiz bu filmi açtım ve yine aynı abla karşıma çıktı. Valla helal olsun. HBO ve Netflix arası gidip geliyor kendisi. Fakat çok değişik bir güzelliğe sahip. Sahibine bağışlasın yüce rabbiiim.


? Gerçek olması sebebiyle izlerken ve bittiğinde yüzünüzde tebessüm uyandıracak tatlı, çerezlik bir film. Öyle bayıldım öldüm bittim, herkese önereyim de izlesin diyemem, kendi adıma söylemek gerekirse. Filmi asıl güzel yapan gerçek bir hikaye olması ve insanın buna inanamıyor oluşu. Kanunlardaki açıklıktan nasıl en iyi şekilde yararlanılırın somut örneği inanılmaz bir olay. Puanım: 7/10


? Filmin sonuna kadar gerçek hikaye olabileceğine ihtimal vermemiştim. zira adamlar bu kadar güzel bir şey düşünmüş ve uluslararası hukukun açığı üzerine bir işe girişmiş, kafalarında başka bir dünya hayali kurmuşken bu güzelim fikir bu kadar sığ anlatılamazdı. Müthiş işlenebilecekken konu, 3. sınıf komedi kurbanı olmuş. Sonundaki gerçek görüntüleri görünce üzüldüm. Sırf bu yüzden 2 saat olmayı hak etmeyen film.


? Netflix'te izlediğim ama anladığım kadarıyla Netflix yapımı olmayan bir İtalyan filmi. Oldukça çıtır çerez bir film aslında ama bir o kadar da güzel geldi bana. Belki de gerçek hayattan uyarlama olduğunu önceden bildiğim için başka bir gözle izlemişimdir. Gerçi başında da gerçek hayattan uyarlama olduğu kabak gibi yazıyor ya neyse. Filme dair benim beğenmediğim tek şey karakterlerin amaçlarındaki belirsizlik oldu. Baş roldeki çifte odaklanırken diğerlerini görmezden gelmişler sanki. Bir karar veriyorlar, bir şey yapıyorlar ancak neden böyle yaptıklarının altı dolu değil. Doldurmaya da çalışmamışlar zaten.


Netflix Rose Island Filmi Oyuncuları ve Başrolü

Matilda De Angelis – Gabriella

İtalyan aktris ve şarkıcı olan Matilda De Angelis kendini İtalyan Race filmi ve televizyon mini dizisi olan The Undoing’de oynadığı rollerle tanıtmayı başarmış 2020 yılında ise Rose Island ile ülkesinde zirve yapmıştır. Matilda De Angelis şu anda 25 yaşında ve +15’ten fazla yapımda rol almıştır.

Matilda De


Tom Wlaschiha – W. R. Neumann

47 yaşındaki tecrübeli oyuncu Alman kökenlidir. Şu zamana kadar aralarında Crossing Lines dizisi Das Boot, Game of Thrones, Jack Ryan ve Berlin Falling’in bulunduğu 45’ten fazla yapımda rol almıştır. Beyaz Perde Sanatçıları Derneği En İyi Drama Dizisi Kadrosu ödülüne adaylığı vardır.

Tom Wlaschiha


Elio Germano – Giorgio Rosa

Elio Germano İtalyan bir aktördür. Cannes Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ve En İyi Erkek Oyuncu için Gümüş Ayı da dahil olmak üzere birçok ödülü alan kişi olmayı başarmıştır. Aralarında Hidden Away, Leopardi, Bad Rales gibi yapımların olduğu 50’den fazla yapımda rol almıştır. Şu anda 40 yaşında.

Elio Germano


François Cluzet – Jean Baptise Toma’

François Cluzet bir Fransız sinema ve tiyatro oyuncusu. 2007 yılında Cluzet, gerilim filmi Tell No One'da çift cinayetten şüphelenilen bir doktor olarak oynadıktan sonra Fransız César Ödülü kazanmıştır. Cluzet, uluslararası hit film The Intouchables'daki Philippe rolüyle tanınmıştır. Aralarında The Intouchables’inde bulunduğu 40’tan fazla yapımda rol almıştır. Şu an 65 yaşında.

François Cluzet


Çıkış Tarihi: 9 Aralık 2020 – Türkiye

Kategori: Macera – Dram – Komedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum