Netflix Dizisi Paranormal Hakkında Bilinmesi Gerekenler

2020 yılındaki Netflix yapımlarından biri olan bir korku, fantastik dizisi Paranormal hakkında sizler için bazı araştırmalar yaparak dizi film içerik serimize bir yenisini daha ekledik.
Netflix Dizisi Paranormal Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Paranormal Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Paranormal bugün yani 5 Kasımda netflix ile yayın hayatına girmiş bulunmaktadır. Heyecanla beklenen diziyle alakalı Bizde NeOldu.com okurları için bu filmin oyuncu kadrosunu, yapımcılarını, konusunu ve izleyici yorumlarını araştırdık. İşte Detaylar…


1. 5 kasımda yani bugün yayın hayatına giren dizi netflix yapımı ilk Mısır dizisidir. Dizi şimdilik 1 sezon yayınlandı ve 6 bölümden oluşmaktadır. Türü korku ve dram üzerinedir doğa üstü olayların anlatılmış olduğu bir dizi akışı olarak karşımıza çıkan bu dizi ile alakalı ek bir bilgi verecek olursak Ahmed Khaled Tawfik‘in en çoksatanlar listesinde yer alan kitabından senaryoya uyarlanmıştır.

paranormal


2. Fragmanı ilk kez 22 Ekim 2020 de yayınlandı ve toplamda 352.742 görüntüleme elde etmiştir.

paranormal1


3. Dizide ki oyuncu kadrosu ise şu şekildedir ; Ahmed Amin (Refaat Ismail), Reem Abd El Kader (Shiraz), Samma Ibrahim (Raeefa Ismail), Razane Jammal  (Maggie Mckillop), Aya Samaha  (Huwaida Abdel Moniem), Rushdi Al Shami (Reda Ismail), Adam Wahdan  (Taha), Ahmad Dash (Reda Ismail).

paranormal2


4. Yazar Ahmed Khaled Tawfik’in ‘Paranormal’ isimli korku romanından alınan ve aynı isimle uyarlanıp dizi haline getirilen Paranormal , Mısırlı yönetmen Amr Salama çekecek ve yanı sıra yapımcı olarak Muhammed Hefzi de kadroda yer alan isimlerden. Kadronun birkaç sosyal platformda yaptığı açıklamaya bakacak olursak uluslararası kalitede bir dizi olacak gibi iddalı söylemlerde bulundular.

paranormal3


5. Bugün yayın hayatına giren dizinin konusu ismindende belli olduğu üzere paranormal doğa üstü olaylar üzerine kurulmuş zincirleme olaylar silsilesidir. Kendi inançlarını sorgulmaya başlayan Hematolog Refaat İsmail in düşmüş olduğu çıkmaz ve kafasında oluşan soru işaretleri dolu bir yaşantısı ve ona yardımcı olan üniversitede ki meslektaşı Maggienin başına gelenler konu alınıyor.

paranormal4


6. Refaat İsmailin bir takım doğa üstü olaylar yaşaması ve arkadaşı Maggienin kendine yardımcı olması etrafında gelişiyor bütün olaylar. Derin bir araştırma ve korku içerisinde olan ismailin ruhsal durum analizlerini dizide yanmış olarak görüyoruz. 

paranormal5


7. NeOldu.com yazarları olarak izlediğimiz fragman bizi bir hayli etkilemişti ve yayınlanan bölümde bunu destekler vaziyette.  Oyuncu kadrosunun sağlam olması ve senaryonun akıcılığı ile diziyi soluksuz izleyip bizi ekranlara bağlayacak gibi gözüküyor. Gelecek sezonları heyecanla bekliyoruz.

paranormal6


Netflix Dizisi Paranormal Hakkındaki Eleştirmen Yorumları

? Hill House ve Bly Manor'dan sonra başka bir harika şov gibi görünüyor, Netflix, korku / bilim kurgu şovları söz konusu olduğunda en iyisi gibi görünüyor.


? Genelde herhangi bir videoya yorum yapmam ama konu Dr. Ahmed olunca her şey değişiyor. Bu şovu yaptığı için NetFlix'e minnettarım, sanki bir rüya gerçek olmuş gibi, bizim neslimizin vaftiz babası RIP Dr. Ahmed.


? Orijinal kitap serisinin yazarı Ahmad Khalid Tawfiq, sadece Mısır'da değil, tüm Arap dünyasında benim kuşağımın (90'lar / 80'ler) çoğu tarafından seviliyor. HUZUR İÇİNDE YATSIN. Anti kahramanın özü olan yaşlı adamımız Refat'ın burada canlandığını görmek çok güzel!


? Rüyam gerçek oluyor ... çocukluğumu ve genç karakterimi bir TV şovuna dönüştürüyorum ..... Eski bir "paranormal" hayranının beklentilerime ulaşmasını umuyorum ... ve  yönetmene güveniyorum ve gösterinin yıldızı …


? Bir Mısırlı olarak bu işten ve özellikle bu aktörden gerçekten gurur duyuyorum ve umarım Mısır eserlerini beğenenlerin hepsi Netflix tarafından üretildiği için elbette "Paranormal" gibi değil ama en azından ilk Netflix Orijinali Mısır işi ve dediğim gibi, umarım Mısırlı olmayan herkes bizim Netflix çalışmamızı destekler ve izler.


? Vay canına güzel çekilmiş ... Mısır drama / komedi dizilerini izlemeyi özledim…


? En sonunda! bekliyordum! Peki o aktris neden Arapça konuşmakta zorlanıyor? Rol için yerel bir Mısırlı aktris bulamadılar mı? Birkaç harika olanımız var. Göreceğiz


? Yönetmen Amr Salama, romanları bu harika gösteriye dönüştürerek harika bir iş çıkardı, bu şimdiye kadar gördüğüm en iyi Arap dizisi.


Netflix Dizisi Paranormal Oyuncuları ve Başrolü

Ahmed Amin- Refaat Ismail

40 yaşındaki mısırlı oyuncu genelde komedi alanında kendi ülkesinde nam salmış birisidir aynı zamanda yazardır. Amin, Facebook'ta Mısırlılar arasında viral olan "30 sanya" adlı çevrimiçi videosu ile çokça kişi tarafından duyuldu ön plana çıktı . İkinci ve daha önemli işi Al Plateau adlı TV şovuydu. Paranormal dizisinde ise karşımıza Refaat İsmail karakteri ile çıktı.

Ahmed Amin


Razane Jammal- Maggie Mckillop

33 yaşında ki Lübnanlı güzel oyuncuyu 2012'de Kanye West'in Cannes Film Festivali, Cruel Summer'da gösterilen ilk kısa filminin kadrosunda yer alırken görmüştük orda ki performansı olumlu tepkiler toplamıştı. Aynı zamanda Cannes film festivalinde yayınlanan Carlos filminde de Lanna Jarrar rolündeydi. Güzel yapımlarda yer lan genç oyuncu şimdi ise paranormal dizisinde Maggie rolüyle karşımızda.

Razane Jammal


Ahmad Dash- Reda Ismail (Young)

Mısırlı genç oyuncu 20 yaşında henüz kariyerinin başında olmasına rağmen kendi ülkesinde pek çok dizive filmde yer almıştır. Excuse my french adlı mısır komedi filminde küçük yaşta yer almış ve herkesçe beğeni toplamıştı kendi ülkesinde. Şimdilerde ise paranormal dizisinde Reda İsmail kendisini görüyoruz oyunculuğunun hakkını bu dizide verecek gibi gözüküyor.

Ahmad Dash


Çıkış Tarihi : 5 Kasım 2020

Tür: Korku – Gizem - Fantastik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.