Nesli Tükenen Hayvanlar

Dünya üzerinde yaşayan yüzlerce hayvan türü; doğal afetler, bilinçsiz avlanma gibi nedenlerle yok olmuştur.
Nesli Tükenen Hayvanlar

Dünya’nın oluşumundan bugüne kadar yüzlerce hayvan türünün nesli yok olmuştur. Bunların bazıları insanların var oluşundan milyonlarca yıl önce bazıları da yakın geçmişte yok olmuştur. Hayvan nesillerinin yok olmasına doğal afetler, çevresel koşullar ve düzensiz bilinçsiz avlanma ve bu hayvanlarının yaşam alanlarının tahrip edilmesi sebep olmuştur. İşte ‘Nesli Tükenen Hayvan Türleri:

dinozor-001.jpg

1. Dinozorlar

İnsan yaşamından on binlerce yıl önce doğada bulunan bu hayvanlar devasa boyutları ile bilinmektedir. İnsanların her zaman dikkat merkezinde olan dinozorlar için birçok film yapılmıştır.


mamut.jpg

2. Mamut

File benzerliği ile bilinen bu hayvan Avrupa, Asya, Amerika ve Afrika’da farklı türler halinde bulunuyordu. MÖ nesli tükendi.


tazmanya-kurdu.jpg

3. Tazmanya Kurdu

100 yıl öncesine kadar var olan bu hayvanın, Tazmanya hükümeti ve vatandaşların gerçekleştirdiği avlarla nesli tüketildi.


anadolu-aslani-2.jpg

4. Anadolu Aslanı

Son üyesinin yaklaşık 120 yıl önce öldürülmesiyle nesli tükenen hayvanlar arasına girmiştir.


moa-6.jpg

5. Moa

Yeni Zelanda’da bulunan Dünya’nın en büyük kuşu olma özelliği taşıyan bu hayvan insan eliyle yok edilmiştir.


cigili-sirtlan.jpg

6. Çizgili Sırtlan

Günümüzde Afrika’da yaşayan sırtlanların akrabası olan bu tür Hindistan, Arap Yarımadası ve ülkemiz sınırlarında bulunuyordu.

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum