Mustafa Varank Kimdir?

Mustafa Varank, 1976 yılında Trabzon’un Of kasabasında doğdu. Varank, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni sistemin Sanayi ve Teknoloji Bakanı görevine getirildi.
Mustafa Varank Kimdir?

Mustafa Varank, 24 Haziran 2018 seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevine getirildi. Peki, Mustafa Varank kimdir ve daha önce hangi işlerde yer aldı? İşte, Mustafa Varank’ın biyogarafisi…

Mustafa Varank Kimdir, Nerelidir ve Hangi İşlerde Bulunmuştur?

Mustafa Varank, 1976 yılında Trabzon’un Of ilçesinde dünyaya geldi. Eğitimine ilk olarak Yedikule İlkokulunda, orta öğrenimini ise İstanbul İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Sonrasında ise Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünü okudu ve 1999 yılında mezun oldu.

Türkiye’deki eğitiminin ardından ABD’ye gitti ve Tallahassee Community College’da Ağ hizmetleri alanında eğitim aldı. Bunun yanı sıra Florida State Üniversitesinde uzman ve araştırmacı alanlarında çalıştı.

Eğitim hayatına yurtdışında sürdüren Mustafa Varank, Yüksek lisansını Indiana Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nde tamamladıktan sonra bununla beraber ndiana University Pervasive Technology Institute araştırmacı oldu.

sanayi ve teknoloji bakanı mustafa varank kimdir

Yurtdışındaki çalışmalarının ardından 2005 yılında Türkiye’ye döndü ve Başbakanlıkta çalışmaya başladı. 2011 yılına gelindiğinde ise Başbakan Başdanışmanı olarak görev aldı. Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra ise 2014 yılında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı oldu.

Mustada Varank, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kurulan böcek kumpasının engellemesinde ve 17-25 Aralık FETÖ/PDY sürece ve operasyonları sonrasında terör örgütünün en çok hedef aldığı isimleri başında geldi. 15 Temmuz darbe girişiminde ismi ve adresi belgeler üzerinde yer aldı. Aynı zamanda abisi İlhan Varank Şehzadebaşı'nda şehit edildi.

Yeni Kabinede Sanayi ve Teknoloji Bakanı Oldu

Mustafa Varank, 2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanı görevine atandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.