Mustafa Mutlu Kimdir

Gazeteci ve yazar Mustafa Mutlu, 9 Şubat 1961 tarihinde Kırşehir’de dünyaya geldi. Başarılı gazeteci Aydınlık Gazetesi’nde köşe yazılarına devam etmektedir.
Mustafa Mutlu Kimdir

Mustafa Mutlu’nun Biyografisi

Mustafa Mutlu, ilkokul ve ortaokulun ardından liseyi Kadıköy Beyazıt Lisesi’nde okudu. 1984 yılında ise Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nda lisans eğitimini tamamladı.

Mustafa Mutlu, henüz daha üniversite eğitimini aldığı dönemde, Türk Haberler Ajansı’nda Gece Sorumlusu departmanında çalışmaya başladı. 2 yıla yakın bir süre burada çalıştıktan sonra 1984 yılında Dünya Gazetesi’nde Haber Müdürlüğü’ne getirildi. 1986 yılında gazetenin yazı işleri bölümünde yer alan Mustafa Mutlu, 1996 yılına kadar bu görevinin başında yer aldı.

1996 yılında Sabah Gazetesi ile anlaşan başarılı gazeteci, gazetenin ekonomi eki olan Liberal Bakışı çıkardı. 2 yıla yakın bir süre burada çalıştı.

mustafa mutlu gazeteci

1998 yılında Türkiye’de ilk ekonomi kanalı olarak ortaya çıkan Kanal E’nin Genel Yayın Müdürlüğü’nde bulundu. Bir süre sonra kanal satılınca buradaki görevinden de ayrılmak zorunda kaldı. Aynı yıl içerisinde Star Gazetesi’ne geçiş yaparak yazarlık yapmaya başladı.

2004 yılında Vatan Gazetesi’nde yazar olarak çalışmaya başladı. 2004-2007 yılları arasında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Saymanı olarak görev yaptı. 2013 yılında Vatan gazetesi köşe yazarlığından ayrıldı.

2013 yılında Aydınlık Gazetesi’nde çalışmaya başladı.

 

Mustafa Mutlu’nun Ödülleri

  • 1999 - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin “Yılın Gazetecisi” ödülü
  • 2003 - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin “Yılın Gazetecisi” ödülü
  • 2004 - Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği'nin "Yılın Yazarı" ödülü

 

Mustafa Mutlu’nun Kitapları

  • 2010 - Rica Etsem Saçımı Okşar Mısınız?
  • 2011 - Sonra Hayat Yeniden Başlar
  • 2012 - Maratonda Sona Doğru
  • 2013 - Dön Kardeşim!

 

Neoldu.Com/ Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.