Murat Özçelik Kimdir

25. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili olan Murat Özçelik, Ankara’da doğmuştur.
Murat Özçelik Kimdir

Murat Özçelik Biyografisi

Murat Özçelik’in Çalışma ve Siyasi Hayatı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olduktan sonra 1983 yılında Dışişleri Bakanlığı'nda çalışmaya başlamıştır. 1990 yılında atandığı Cumhurbaşkanlığı’na Özel Kalem Müdürü olarak atanmıştır ve 1992 yılında görevinden ayrılmıştır. Çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 2005'de Enformasyon Dairesi'nde Daire Başkanı (Dışişleri sözcü yardımcısı) olmuştur. 2007'de Irak Özel Temsilcisi olarak görev almış ve 2009 yılında Irak Cumhuriyeti Nezdinde Büyükelçilik yapmıştır. 2011 yılında Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı görevinden 2012 tarihi itibariyle alınıp Dışişleri Bakanlığı müşavirliğine getirilmiştir. Dışişleri Bakanlığı'ndan emekli olmuştur. 2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olmuştur. CHP Parti Meclisi üyesi ve Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan yardımcısıdır.

25. Dönem Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili olarak meclise giren Murat Özçelik, 26. Dönem seçimlerinde meclise girememiştir. 

Özçelik, Evli ve iki çocuk babasıdır. 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.