Murat Kurum Kimdir? Nereli? Eğitim ve Siyasi Hayatı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Murat Kurum, 1976 yılında Ankara’da doğdu. Murat Kurum hakkında bilgi için yazımızı okuyabilirsiniz.
Murat Kurum Kimdir? Nereli? Eğitim ve Siyasi Hayatı

1976 yılında doğan Murat Kurum, Ankaralıdır. Evli ve 3 çocuk babası olan Murat Kurum, Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nden İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olmuştur. Siyasetçi, mühendis, teknokrat olan Murat Kurum, görevde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanıdır.

Eğitim ve Çalışma Hayatı

Murat Kurum Kimdir?

Murat Kurum, 1999 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nden İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1999-2005 yılları arasında inşaat sektöründe çalıştı ve mühendis, şantiye şefi ve koordinatör olarak görev aldı.

Siyasi Hayatı

Murat Kurum Kimdir?

2005-2006 yılları arasında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığı'nda uzman olarak çalıştı.

2006-2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevini üstlendi.

2009 yılından bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi.

2018 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atandı ve 2021 yılında bakanlığın adı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İdris Güllüce Kimdir?Fatma Güldemet Sarı Kimdir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.