Muharrem Usta Kimdir

Sağlık sektöründe yaptığı yatırımlar ile ismini duyuran Muharrem Usta, 1965 yılında Trabzon’da dünyaya gelen iş adamıdır.
Muharrem Usta Kimdir

Muharrem Usta Kimdir?

"Muharrem Usta", 1965 yılında Trabzon’da dünyaya gelirken, ardından gelen yıllarda İstanbul’a taşındı. Üniversite eğitimi için sınavlara giren Usta, 1989'da İzmir 9 Eylül Üniversitesi’ni kazandı. Üniversitenin Tıp Fakültesi Bölümü’nü kazandı ve Kulak Burun Boğaz uzmanlık alanında kendisini geliştirdi. 1992 yılında diplomasını eline alan Muharrem Usta, 1993 yılında hastane işletmeciliği alanına yöneldi.

İlk zamanlar küçük işletmeler ile kariyerine başlasa da sonrasında alanında lider konuma yükselerek, 1995 yılında Türkiye'nin en büyük hastaneler zinciri Medical Park Hastaneleri’ni kurdu. Medical Park Hastaneler Grubu ve Liv Hospital Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttü. Bu görevinin yanı sıra Sağlık Kuruluşları Derneği Başkanlığı görevini yerine getirdi.

Muharrem Usta, sağlık alanında isminin reklamını oluşturdu ancak sonra zamanlarda spor alanında ortaya koyduğu başarılar ile ön plana çıktı. Trabzon Basket takımının başkanlığına aday olup kazandı ve takımı ile büyük başarılar elde etti.

muharrem usta trabzonspor

Muharrem Usta ve Trabzonspor Serüveni

Muharrem Usta 2015 yılında ise "Trabzonspor Başkanlığı’na" adaylığını açıkladı. 7 Aralık 2015 yılında Trabzonspor Başkanlığı için seçime girecek yönetim kurulu listesini gerekli mercilere iletti.

Trabzonspor Başkanlığı için yapılan seçim sonrasında İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan başkanlığı aldı ve 3 yıl sürecek bir yönetime adım attı. Geçen süre içerisinde birçok sıkıntılar boğuşan Muharrem Usta, 2017-2018 sezonunda Trabzonspor takımının başarısızlığı sonrasında taraftarın tepkisine çok fazla dayanamadı ve Trabzonspor Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Muharrem Usta, 2015-2018 yılları arasında Trabzonspor'da herhangi bir başarı gösteremeden görevini bıraktı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.