Mucize Yaratan Doğal Kürler

Bitkisel ürünlerle düşük maliyetle mucize yaratan kürleri sizler için derledik.
Mucize Yaratan Doğal Kürler

ÇİL KÜRÜ

- Su

- Keten tohumu

Hazırlanılışı : 2 su bardağı kaynamış suya 1 çay kaşığı keten tohumu ekleyiniz ve 15 dakika demlenmeye bırakınız. 15 dakika sonra ılımasını bekleyin ve ılıdıktan sonra süzün. Daha sonra süzdüğünüz su ile çil bulunan bölgeleri siliniz. Yüzünüze sürdüğünüz bu su ile yarım saat bekleyin. Yarım saat sonra su ile yıkayınız.


AKNE TEDAVİSİ

- Su

- Elma sirkesi

Hazırlanışı : Elma sirkesini su ile seyreltiniz. Bu karışım ile yüzünüzü yıkayın ve temizleyin. Elma sirkesinin içeriğindeki antiseptik özelliği akne oluşumuna neden olan mikropları öldürecektir. Aynı zamanda cildinizin yumuşamasını da sağlayacaktır.

sivilce-tedavisi.jpg


CİLT LEKESİ KÜRÜ

- 3 çorba kaşığı elma sirkesi

- 250 ml su

Hazırlanışı : Elma sirkesi ve suyu kaynayacak derecede ısıtın. Daha sonra ateşi kısın. Başınıza bir havlu örtüp, yüzünüzü buhara tutun. 15-20 dakika kadar bekleyin. Bu işlem sonrasında 1 yemek kaşığı su ve 1 yemek kaşığı elma sirkesi ile yüzünüzü yıkayınız.


KURU CİLT MASKESİ

- 1 çay kaşığı nemlendirici krem

- 1 adet yumurta

- 1 yemek kaşığı badem yağı

- 1 yemek kaşığı süzme bal

Hazırlanışı : Öncelikle yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. Ayırdığınız yumurta sarısına damla damla badem yağını ilave ederek karıştırın.  Daha sonra nemlendirici krem ve balı ekleyerek karıştırın. Ayırdığınız yumurta sarısını çırparak diğer karışıma ilave edin.

Karışımı cildinize sürün ve 30 dakika bekletin. 30 dakika sonra ılık su ile yıkayınız.


YORGUN CİLTLER İÇİN MASKE

- ¼ avakado

- 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı

Hazırlanışı : Avakadoyu ezin ve krem haline getirin. Daha sonra ezdiğiniz avakadoya tereyağını ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız karışımı cildinize uygulayınız ve 20 dakika bekletiniz. Bekleme sürecinden sonra ılık su ile temizleyiniz.


SELÜLİT İÇİN PEELİNG

- 1 kase deniz tuzu

- 1 çorba kaşığı jojoba yağı

- 1 çorba kaşığı biberiye yağı

- 1 çorba kaşığı portakal yağı

- 1 çorba kaşığı limon yağı

Hazırlanışı : Tüm malzemeleri deniz tuzu da dahil olmak üzere karıştırın. Banyo öncesinde bacaklarınıza masaj yaparak uygulayınız. Daha sonra streç film ile sarıp 2-3 saat bekletin.  Bu işlemi düzenli olarak uygulayın.


GÜNEŞ LEKELERİ İÇİN MASKE

- 1 tatlı kaşığı yoğurt

- 1 çay kaşığı kabartma tozu

Hazırlanışı : Yoğurt ve kabartma tozunu karıştırın. Daha sonra yüzünüze yedirerek sürün. 15 dakika bekletikten sonra yüzünğz maskeyi emecektir. Yüzünüzü yıkamadan aynı işlemi 4 kere daha tekrarlayın ve her seferinde 15 dakika bekleyin. 1 saat sonunda yüzünüzdeki maskeyi ovalayarak ılık su ile çıkarın. Maskeyi haftada 1 kere uygulayın.


GÖZENEK SIKILAŞTIRICI KÜR

- 7 adet gül

- Beyaz sirke

Hazırlanışı : Cam kavanoza gül yapraklarını koyun ve üzerini gecekcek kadar beyaz sirke ilave edin. Ağzı kapalı bir şekilde 1 hafta bekletin. 1 hafta sonunda süzün ve her akşam cildinize sürerek 1-2 saat bekleyin.

yaslilik.jpg


YAŞLANMAYA KARŞI KÜR

- 1 sap aloevera

- 1 adet yumurta akı

- Bal

- Zeytinyağı

Hazırlanışı : Aloeverayı blender’dan geçirin. Daha sonra içerisine diğer malzemeleri ekleyerek kaşık yardımıyla karıştırın. Bu karışımı haftada 1-2 kere dekolte yüzünüze ve bölgenize uygulayın. Yarım saat beklettikten sonra önce ılık sonra soğuk su ile durulayın.


BESLEYİCİ SAÇ KREMİ KÜRÜ

- 1 adet limon

- 1 tatlı kaşığı badem yağı veya susam yağı

Hazırlanışı : Yıkadığınız limonu bütün ve kabuklu halde kaynayan suya bırakın. 10 dakika kaynattıktan sonra limonu sudan çıkarın ve birkaç parça halinde blender’dan geçirin. Duş öncesi saç uçlarınıza sürerek 10 dakika bekletin.


SAÇKIRAN VE SAKALKIRAN TEDAVİSİ

- Yarım çorba kaşığı ardıç katranı

- Yarım çorba kaşığı limon suyu

- 1 tatlı kaşığı vazelin

Hazırlanışı : Öncelikle malzemeleri karıştırarak bir krem elde edin. Elde ettiğiniz losyonu cam bir şişe veya kap içerisinde muhafaza edin. Bu losyonu tekrar tekrar hazırlamanıza gerek kalmadan tüm tedavi sürecinde kullanabilirsiniz. Hazırladığınız losyonu uygulamadan önce saçkıran bulunan bölgeyi sarımsak ile iyice ovun. Daha sonra hazırladığınız kremi öncesinde sarımsak uyguladığınız bölgeye sürünüz. İşlemi 7-8 gün boyunca her akşam uygulayınız.

 

Cansu YAVAŞ / NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.