Moses Simon Kimdir

Moses Simon, 12 Temmuz 1995’de Nijerya’nın Jos kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Nijerya Milli Takımı’nda santrafor pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Moses Simon Kimdir

Moses Simon Biyografisi

Moses Simon’un Kulüp Kariyeri

Moses Simon, futbola ilk olarak 2003 yılında GBS Akademi takımının alt yapısında başladı. Uzun süre burada oynadıktan sonra akademinin genç takımlarına yükseltildi. 2013 yılına kadar gelişimini sağladıktan sonra bazı kulüplerinden dikkatini çekti ve 2014-2015 sezonu öncesinde AS Trencin takımına transfer oldu. Slovakya Ligi’nde mücadele verdiği takımı ile 2014-2015 sezonunda 22 maça çıkarken, sezonun içerisinde 4 kez de Avrupa Ligi maçında forma giydi ve bir ilki gerçekleştirdi.

moses simon trencin

2014-2015 sezonunun devre arasında Slovakya’da Belçika’ya yöneldi ve Gent  ile görüşmelere başladı. Her iki kulübün de anlaşması üzerine 800 Bin Euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu. Devre arasında geldiği Gent takımında, yarım sezonda 20 maça çıktı ve 7 kez de fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Bu performansı ile takıma önemli bir katkı sağladı ve Belçika Ligi’nde şampiyonluk yaşayarak kariyerinin ilk büyük başarısını elde etti.

moses simon gent

Oynadığı oyun ile takımın değişilmez futbolcularından biri haline geldi. 2015-2016 sezonunda Gent takımı ile sezona başlayan Moses Simon, sezonun başında Belçika Süper Kupası’nda mücadele verip karşılaşmadan galibiyet ile ayrıldı ve sezona etkili bir giriş yaptı.

Moses Simon’un Milli Takım Kariyeri

Moses Simon, millî formayı kariyerinde ilk kez 2013 yılında Nijerya U-20 takımında giydi. Kariyeri boyunca 4 kez giydiği forma ile etkili performans gösterdi. 2015 yılında ise Nijerya Milli Takımı kadrosuna davet edildi. A milli formayı 5 maçta giyip 2 kez de fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

Moses Simon’un Başarıları

Gent

Belçika Premier Ligi: 2015

Belçika Süper Ligi: 2015

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.