Modada Devrim Yaratan Adam

Kadın giyimini farklı şekilde etkileyen ve yönlendiren dahi modacı...
Modada Devrim Yaratan Adam

Henüz 18 yaşında iken yarışmaya katılır ve Crhistian Dior’ un dikkatini çekerek moda dünyasına yolcuğu başlar. Laurent, Crhistian Dior’ un markası Dior' da staj yapma imkanına sahip olmuştur.

 

moda da devrim yaratan adam

 

Dior kısa bir süre sonra yaşamını yitirir. Dior’ un yaşamını yitirmesinden 3 yıl sonra Laurent, baş tasarımcı olmuştur. 1950’ li yıllarda ilk koleksiyonunda kloş etek ceket takımı  tasarlayarak herkesin dikkatini çekmeyi başarmıştır. Laurent, 1950’ li yıllara yön veren isim olacağını kanıtlamıştır.

 

modada devrim yaratan adam

 

Kadın giyimine farklı şekilde etkilemeye başlamıştır. Maskülen takımlar, süveterler ve safari ceketlerle kadın kıyafetlere farklı anlamlar yüklemeyi başarmıştır. Askerlik görevi yüzünden Dior’ daki işine ara vermek zorunda kalmıştır. Askeriyedeki sağlık problemleri yüzünden kontrol altına alınır ve manik depresif olduğu anlaşılır.

 

modada devrim yaratan adam

 

Pierre Berge tarafından işten çıkarıldığını öğrenen tasarımcı yıkılır ve başarısızlıklarından ders çıkarmaya çalışır. Yves Saint Laurent kısa sürede kendini toparlar ve sosyetenin dikkatini çeker. 1962 yılında bir iş adamının yardımıyla modaevlerini açmaya başarırlar.

 

modada devrim yaratan adam

 

Fransız couter tasarımcılar arasında ilk kez hazır giyim koleksiyonu hazırlayarak smokinli kadın modelini yaratır. Standart giyim şartlarına karşı çıkan tavrıyla modanın asi tasarımcısı olur. Maskülen ve rahat giyim tarzını yansıtan parçalar üretmeyi tercih eder. Yves Saint Laurent modanın dâhileri arasında yer alarak, devrim yaratan tasarımcı olarak isimlendirilir. 2008 yılında evinde hayata gözlerini yumar. 

 

modada devrim yaratan adam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.