Ünü Ülke Sınırlarını Aşmış 10 En İyi Türk Modacı

Ülkemizde Hollywood yıldızlarını giydiren, eşsiz tasarımlarını tüm dünyaya sergileyen birçok başarılı moda tasarımcısı olduğunu görüyoruz. Sanat eseri niteliğindeki tasarımlarıyla tüm dünyanın beğenisini toplayan ve uluslararası düzeyde başarı elde eden en iyi 10 Türk modacıyı sizlere sıraladık.
Ünü Ülke Sınırlarını Aşmış 10 En İyi Türk Modacı

Tarzı ve eşsiz tasarımlarıyla uluslararası düzeyde ün kazanan Türk tasarımcılar, küresel başarılarıyla herkesi heyecanlandırıyor. Yenilikçi, modern, minimalist ya da etnik motifleriyle özgün tarzını yansıtan ve sanat eseri niteliğinde işler çıkaran birçok tasarımcımız var. Aynı zamanda birçok Hollywood yıldızının kıyafetini tasarlayan, dünyaca ünlü isimler ile tasarımlarını sergileyen bu tasarımcılar, uluslararası düzeyde isminden söz ettirmeyi başarıyor.

Modern Çizgilerle Moda Dünyasında Türk İmzası

Küresel moda dünyasında kendine iyi bir yer edinen, başarılı modacılar arasında birçok Türk isim bulunuyor. Yaratıcılıkları, tarzları ve büyüleyici tasarımlarıyla bu durumun büyük bir başarı hikayesi olduğunu söyleyebiliriz. Global moda endüstrisinde isminden söz ettiren, en başarılı Türk modacıları sizlere sıraladık. Gelin ünlü modacıların başarı hikayelerini birlikte inceleyelim.

İşte ünü ülke sınırlarını aşan 10 en iyi Türk Modacı;

1. Dilara Fındıkoğlu

Ünü Ülke Sınırlarını Aşmış 10 En İyi Türk Modacı Dilara Fındıkoğlu

Dilara Fındıkoğlu, elbette listemizin ilk sırasında yer alıyor. Çünkü ünlü modacı, ününü tüm dünyaya duyurmakla kalmayıp, Madonna, Rihanna, Bella Hadid, Lorde ve Lady Gaga gibi birçok ismi giydiren bir moda tasarımcısı. Lady Gaga ünlü modacı için ‘’ Geleceğin Tasarımcısı’’ olarak bahsediyor. Aynı zamanda, tüm dünyanın heyecanla izlediği Game of Trones ekibinin ''Time'' kapağında da Dilara Fınkoğlu’nun imzası bulunuyor.

Dilara Fındıkoğlu, 1990 yılında İstanbul’da doğan, genç bir tasarımcı. Doğma büyüme İstanbullu olan ünlü modacı, üniversite için Central St. Martins’e kabul edilerek, Londra’ya taşınıyor. Genç yaşta bu kadar başarıyı elinde tutan ünlü modacının, daha birçok başarıyı elde edeceğinin kaçınılmaz olduğunu söyleyebiliriz. Özgün tarzını, yaratıcılığını her zaman hissettiren ünlü modacının, moda dünyasında oldukça büyük öneme sahip olduğunu söyleyebiliriz.

2. Nedret Taciroğlu

Ünü Ülke Sınırlarını Aşmış 10 En İyi Türk Modacı Nedret Taciroğlu

Nedret Tacioğlu, 2019 yılında gerçekleşen Emmy Ödüllerinde Jennifer Lopez’in kıyafetini tasarlayarak, sahnede Latin rüzgarları estiren, başarılı moda tasarımcılarımızdan. Bu elbiseyle modanın otoriterlerinden tam not almayı başaran ünlü modacı, 2015 yılında Elle Style’da yılın modacısı ödülü alarak, başarısını taçlandırıyor. Aynı zamanda, geçtiğimiz yıllarda Gwen Stefan da Nefret Taciroplu’nun tasarımlarını tercih etmişti.

1959 yılında doğan ünlü modacı Nedret Tacioğlu, Mimar Sinan Üniversitesi İç Mimarlık bölümü mezunu. 17 yaşında Tokyo’da Uluslararası Genç Kızlar yarışmasında fotojeni güzeli seçilen ünlü modacının, öğrenim süresinde fotomodellik ve mankenlik yaptığını görüyoruz. Aynı zamanda, 1980 yılında ‘’Nedo Collection’’ isimli ev dekorasyonu markasını kurarak, hızlı bir yükseliş yakalıyor. Türkiye Cumhurbaşkanı Semra Özel ve birçok iş kadınıyla çalışan ünlü modacı, 2012 yılında ilk mağazasını açarak, moda severlere mükemmel tasarımlarını sunuyor.

Dünyanın seçkin butiklerinde tasarımları satılan ünlü tasarımcımızın, dünyaca ünlü Jennifer Lopez, Lady Gaga, Gwen Stefani, Michelle Hunkizer, Victoria Swarovski, Amanda Holden, Kylie Jenner gibi birçok ünlü ismin Nedo tasarımlarını tercih ettiğini gördük. 2010 yılından bugüne Milano ve Paris moda haftalarında özel sunumlarını sergileyen Nedret Tacioğlu, başarısını tüm dünyaya kanıtlamayı başarıyor.

3. Hüseyin Çağlayan

Ünü Ülke Sınırlarını Aşmış 10 En İyi Türk Modacı Hüseyin Çağlayan

Hüseyin Çağlayan, uluslararası düzeyde ismini duyuran ve başarısını kanıtlayan Türk tasarımcılar arasında yer alıyor. Yalnızca moda tasarımcısı olarak kalmayıp heykeltıraş, ressam, yönetmen ve kareogrof olarak da başarısını kanıtlamayı başarıyor. Sanatla her zaman iç içe olan ve başarısını tüm dünyaya kanıtlayan bir tasarımcı olduğunu söyleyebiliriz.

1993 yılında Londra Central St. Martins Güzel Sanatlar Üniversitesi mezunu olan Hüseyin Çağlayan, Soho’da küçük bir dükkanda tasarımlarını satarak bu işe başlıyor. Sonrasında ise 1999 ve 2000 yıllarında ''The Fashion Group Internationa'' tarafından ‘’Tasarımın Yıldızı Ödülü’’ alarak başarısını taçlandırıyor. Time dersidindeki ''Dünyanın Gelmiş Geçmiş En İyi 100 Modacısı'' içerisinde ismi geçen tasarımcımız, Michelle Obama ve Lady Gaga gibi isimleri giydiren, yenilikçi Türk moda tasarımcıları arasında yer alıyor.

4. Erdem Moralıoğlu

Ünü Ülke Sınırlarını Aşmış 10 En İyi Türk Modacı Erdem Moralıoğlu

Erdem Moralıoğlu, ‘’Erdem’’ markasıyla tüm dünyanın gözdesi olan, ünlü Türk tasarımcılarımızdan biridir. Başarıları saymakla bitmeyen ünlü modacının, 2015 yılında İngiliz Harper’s Bazaar dergisi tarafından Londra’da düzenlenen ‘2015 Yılın Ödülleri’ töreninde ‘’Yılın Adamı’’ seçildiğini görüyoruz. Aynı zamanda, 2014 yılında British Fashion Council’in gerçekleştirdiği ''İngiliz Moda Konseyi Ödülleri'' gecesinde, Yılın Tasarımcısı Ödülünü alarak başarısını taçlandırmıştı.

1977 Kanada doğumlu olan Erdem Moralıoğlu, İngiliz anne ve Türk babanın oğlu olarak dünyaya geliyor. Ünlü modacının hayatı boyunca birçok başarıya imza attığını görüyoruz. Michelle Obama, Sex and The City dizisindeki Carrie Bradshaw, Sarah Jessica Parker, Emma Stone, Michelle Williams, Anne Hataway gibi birçok ünlü isim ‘’Erdem’’ markasını tercih ediyor. Tasarımlarıyla herkesi büyüleyen, başarısıyla herkesin gözdesi olan Erdem Moralıoğlu, global düzeyde en iyi Türk tasarımcılar arasında yer alıyor.

5. Raşit Bağzıbağlı

Ünü Ülke Sınırlarını Aşmış 10 En İyi Türk Modacı Raşit Bağzıbağlı

Raşit Bağzıbağlı, 12 yaşında tasarımcı olmaya karar veren ve ilk koleksiyonunu 2007 yılında sunan tasarımcılarımızdan. Kariyerine couture tasarımcısı olarak başlayan Raşit Bağzıbağlı, Türkiye’de ''Yılın En İyi Genç Tasarımcısı'' seçilerek 2010 yılına damga vuruyor. Aynı zamanda New York’ta düzenlenen Face Of Fashion yarışmasında En İyi Umut Veren Genç Tasarımcı Ödülünü alıyor. 2015 yılından bugüne İstanbul Moda Haftası’nda koleksiyonlarını sergiliyor.

RASHID ve Couture markalarıyla ön plana çıkan ünlü tasarımcının, 2017 yılında gelinlik koleksiyonu eklediğini de görüyoruz. Paris Hilton, Doutzen Kroes, Yolanthe Cabau ve Petra Nemcova gibi dünyaca ünlü isimleri giydirerek, tasarımlarını tüm dünyaya sergilediğini söyleyebiliriz. Raşit Bağzıbağlı, 1985 yılında doğan ve hayatına birçok başarıyı sığdıran ünlü tasarımcımızdan. Bu sayede ismini uluslararası düzeyde duyuran ünlü tasarımcımız, en başarılı Türk tasarımcılar listemizde yer alıyor.

6. Atıl Kutoğlu

Ünü Ülke Sınırlarını Aşmış 10 En İyi Türk Modacı Atıl Kutoğlu

Atıl Kutoğlu, dünyaca ünlü birçok isimle çalışarak tasarımlarını sergileyen, başarılı bir tasarımcıdır. Camilla von Habsburg ve Francesca von Habsburg, Naomi Campbell, Karolina Kurkova ve Elizabeth Jagger gibi birçok ünlü isimi giydirerek eşsiz tasarımlarını herkese gösteren tasarımcı, 2014 yılında Avustralya’nın Onur Nişanına layık görülüyor. Başarısını tüm dünyaya kanıtlayan tasarımcının, lise yıllarında Vakko ve Beymen gibi ünlü markalarda staj yaptığını görüyoruz. Aynı zamanda Viyana Ekonomi Üniversitesi’nde İşletme Bölümü okuyor.

1968 yılında İstanbul’da doğan ve Viyana’da tasarımcı olarak kariyerine başlayan ve mükemmel tasarımlarıyla dikkatleri üzerine çeken ünlü tasarımcı, hayatı boyunca eşsiz tasarımlarıyla ve başarılarıyla ön plana çıkmayı başarıyor. Bu sayede uluslararası düzeyde başarıya imza atan, en iyi Türk tasarımcılar arasında yer aldığını görüyoruz.

7. Bünyamin Aydın

Ünü Ülke Sınırlarını Aşmış 10 En İyi Türk Modacı Bünyamin Aydın

Bünyamin Aydın 1989 yılında Almanya’da doğan ve Almanya’da büyüyen ve bir dönem İsviçre’de yaşayarak İstanbul’a gelen ünlü tasarımcılarımızdan. Bünyamin Aydın, Almanya’da yaşarken arkadaşları ona Benjamin dediği için marka adını ‘’Benjamins’’ yapmaya karar veriyor. Tasarımcı ve fotoğraf sanatçısı olarak ismini duyuran ünlü tasarımcının, 2011 yılında ''Les Benjamins'' adlı markayla, başlangıçta yalnızca baskılı tişörtler ürettiğini görüyoruz. Zamanla kadın ve erkek hazır giyimi için üretime başlayan başarılı tasarımcı, ününü tüm dünyaya duyurmayı başarıyor.

Nike, Portland’da düzenlediği ‘’Vote Forward’’ kampanyasında Bünyamin Aydın’ın, Air Max’in geleceğini tasarlamak için seçilen on iki tasarımcı arasında yer aldığında duyuldu. Dünyaca ünlü markalarda tasarımcılık yapan Bünyamin Aydın, 2018 yılında Esquire Yılın Moda Tasarımcısı Ödülü’nü alarak başarısını taçlandırıyor. Aynı zamanda BMW, Beşiktaş, Hennessy, Nike, Apple ve Alpha Industries gibi global markalarla iş birliği yaparak, her geçen gün uluslararası düzeyde başarısını kanıtladığını söyleyebiliriz.

8. Cengiz Abazoğlu

Ünü Ülke Sınırlarını Aşmış 10 En İyi Türk Modacı Cengiz Abazoğlu

Cengiz Abazoğlu ülkemizde ismini sıkça duyduğumuz ve moda denildiğinde akla ilk gelen isimlerden. 1969 yılında İstanbul’da doğan ünlü tasarımcının, estetik duygusu yüksek, zarif tasarımlarıyla her zaman dikkat çeken bir isim olduğunu söyleyebiliriz. Başarılı tasarımcının dünyaca ünlü Hollywood yıldızlarını giydirerek, tüm dünyaya tasarımlarını tanıttığını görüyouz. Bu isimler arasında Selena Gomez, Kathleen Robertson, Ashley Benson, Lucy Hale gibi birçok isim yer alıyor.

Moda otoriterleri tarafından takip edilen ve beğeni kazanan ünlü tasarımcı Cengiz Abazoğlu, hayatında büyük başarılar elde eden uluslararası Türk tasarımcılar arasında yer alıyor. Moda tutkusu nedeniyle lise eğitimi yarıda bırakan başarılı tasarımcı, tamamen mesleğine odaklanarak, büyük başarılar elde eden en iyi Türk tasarımcılarımızdan.

9. Özgür Masur

Ünü Ülke Sınırlarını Aşmış 10 En İyi Türk Modacı Özgür Masur

Özgür Masur, 1979 yılında İstanbul’da doğan ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Sanatları Bölümünde eğitim gören, başarılı tasarımcılarımızdan. 2001 yılında Moskova'da düzenlenen Lesshow'da “Geleceğin Tasarım Yıldızı” ödülünü alan ve İTKİB'in düzenlediği Genç Tasarımcılar yarışmasında üçüncülük ödülünü alan başarılı tasarımcının, başarıyla dolu bir hayat hikayesi olduğunu görüyoruz. Aynı zamanda uluslararası düzeyde başarısı kanıtlayan Türk moda tasarımcıları arasında yer alıyor.

Hazır giyim ve couture koleksiyonları tasarlayan Özgür Masur, tüm dünyada tasarımları beğenilen, ilgiyle takip edilen başarılı tasarımcılarımızdan. Aynı zamanda, ünlü televizyon akımlarında tasarımlarıyla herkesin ilgisini çeken Aşk-ın Memnu dizisinde Beren Saat, Nebahat Çehre ve Hazal Kaya’nın canlandırdığı karakterlerin kıyafetlerini tasarlıyordu. Lale Devri dizisindeki Serenay Sarıkaya ve Emine Sandal'ın oynadığı karakterlerin dikkat çeken kıyafetlerini de Özgür Masur’un tasarladığını görüyoruz. Son koleksiyonunda ise Serenay Sarıkaya ile çalışan ünlü moda tasarımcısı Özgür Masur, ülkemizin en başarılı tasarımcıları arasında yer alıyor.

10. Rufat İsmayil

Ünü Ülke Sınırlarını Aşmış 10 En İyi Türk Modacı Rufat İsmayil

Rufat İsmayil, tüm dünyanın nefesi kesilerek izlediği New York Moda Haftası’nda, 3. Türk modacı olarak başarısını sergilemeyi başarıyor. Ralph Lauren, Oscar de la Renta, Vivienne Westwood, Prada, Massimo Dutti gibi ünlü markalar ile aynı sahneyi paylaşan tasarımlarını, tüm dünyaya sergilemeyi başarıyor. Bu sayede ismini uluslararası düzeyde duyurduğunu ve herkes tarafından büyük beğeni topladığını görüyoruz. ‘’Ateşin Gücü’’ ismiuyle hazırladığı 30 parçalık Haute Couture koleksiyonu, yeşil ve altın renklerin hakim olduğu tasarımlar ile herkesin dikkatini çekmeyi başarıyor.

Cesur tasarımlarıyla herkesin ilgisini toplayan ünlü tasarımcı, Almanya’da, Hollanda’da Uluslararası İlişkiler okuyan ve ailesi diplomat olmasını istese de modacı olan tasarımcılarımızdan. 1981 Azerbaycan doğumlu Azeri-Türk moda tasarımcısı, başarısıyla tüm dünyaya ismini ve eşsiz tasarımlarını duyurmayı başarıyor.

 İçerik Üreticisi
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.