Moda Dünyasına Yön Veren En İyi 13 Moda Filmi | 2024

Kişinin kendinin nasıl göründüğünü sevmesi de bir moda iken sizler için moda dünyasına yön vermeye müsait olan tüm filmleri derledik. İşte 13 moda filmi...
Moda Dünyasına Yön Veren En İyi 13 Moda Filmi | 2024

Moda nedir, nasıl yapılır ve benzeri milyonlarca soru aklınızın bir kenarında bulunabilir. Modaya yön veren ünlü isimlerin olduğu kadar aslında baktığınızda moda kendinizi sevme şeklinizdir. Bugün sizlerle moda temasına uygun olan tüm filmleri derledik. İşte 13 moda filmi...

1. Triangle of Sadness

Moda Filmleri
Bir model ve sevgilisi moda dünyasının sınırlarını keşfedebilmek için lüks bir gemi ile seyahate çıkarlar. Lüks gemi içerisinde tonlarca güzellik bulunurken kader büyük bir fırtınayı yaklaştırdığında işler değişir. Yedi farklı kaptan akşam yemeğine geçtiği anda ağır bir deniz tutması ortaya çıkıyor ve gemi adaya çarpıyor. Model ve sevgilisinin yanında adada bir grup milyarder ve geminin temizlikçilerinden birisi de bulunarak artık adada hayatta kalmak ve kurtarılmayı beklemek gerekiyor.

TürKomediDram
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRuben
Östlund
OyuncularHarris
Dickinson
Charlbi
Dean
Woody
Harrelson

2. The Outfit

Moda Filmleri
Londra’nın dünyalarca ünlü terzisi Leonard ve onun asistanı bir köşe mahallesinde terzi dükkanı işletmektedir. Kendilerine gelen varlıklı ya da parası yeten her insana özel kıyafetler dikmektedirler. Özellikle gangster ailelerine kıyafet diken ikilinin hayatına bir gece iki katil gelerek iyilik yapmalarını isterler. Bu durumdan sonra Leonard ölümcül bir aldatma ve cinayet oyunun içine itilmeye başlar.

TürPolisiyeDramGizem
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenGraham
Moore
OyuncularMark
Rylance
Zoey
Deutch
John
Gumley-Mason

3. Nocebo

Moda Filmleri
Yetenekleri ile insanları kendisini hayran bırakan bir moda tasarımcısı kadın, doktorlarını şaşırtan ve kocasını hayal kırıklığına uğratan bir hastalığa yakalanır. Bu hastalığa gelen yardım; şaşırtıcı bir şekilde korkunç gerçekleri de ortaya çıkartmaktadır. Bu yardımları ise Filipinli bir bakıcı olan Diana sunmaktadır.

TürGerilim
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenLorcan
Finnegan
OyuncularEva
Green
Mark
Strong
Chai
Fonacier

4. Cruella

Moda Filmleri
Zeki ve yaratıcı bir kız olan Estella’nın hayatı başlarda çok sıradan geçse de haylazlık hevesini takdir eden iki hırsız ile arkadaş olduğunda tamamen değişmektedir. Estella arkadaşlarının da dahil olduğu hayallerde Londra’nın sokaklarında lüks bir yaşam sürmektir. Moda konusunda da ismini duyurmayı hedefleyen Estella, bir moda efsanesi olan korkutucu Barones von Hellman’ın dikkatini çekmeyi başarır. Lakin ikilinin kurduğu ilişki Estella’nın kötü tarafı Cruella’ya dönüşmesine neden olur.

TürMaceraKomediSuç
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenCraig
Gillespie
OyuncularEmma
Stone
Emma
Thompson
Joel
Fry

5. House of Gucci

Moda Filmleri
Kimisine göre pahalı ve güzel görünüme sahip olmayan, kimisine göre fiyatı ve görünüşü ile mükemmel olan Gucci markasını bilmeyen yoktur. Peki ya bu imparatorluk içerisinde neler bulunuyor? Başlangıçlarda bir yabancı olan Patrizia, Gucci ailesinden bir üye ile evlendiğinde dizginlenemez hırsı aile mirasını çözmeye başlamasına neden olur. Pervasızca ortaya çıkan bir ihanet, peşinden getirdiği intikam nihayetinde cinayet sarmalı döngüsüne girilir.

TürBiyografiSuçDram
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenRidley
Scott
OyuncularLady
Gaga
Adam
Driver
Al
Pacino

6. Last Night in Soho

Moda Filmleri
Londra’da yaşamaka olan genç kadın Sandy’nin en büyük tutkusu modadır. Tasarımcı olarak yeteneklerinin dışında Sandy zamanlar arasında yolculuk yapabilmektedir. Bir gün kendisini 60’ların Londra’sında bulan Sandy, gelecekte hayranlık barındırdığı şarkıcı Jack ile tanışma şansını da yakalar. Lakin işler güzel göründüğü kadar Sandy 60’lar Londra’sının altında göründüğünden daha fazlasının olduğunu anlar.

TürDramKorkuGizem
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenEdgar
Wright
OyuncularThomasin
McKenzie
Anya
Taylor-Joy
Matt
Smith (XI)

7. Zengo

Moda Filmleri
Genç kadın Zerrin, yaşadığı mahallenin kentsel dönüşüme girmesi ile kendisine aşırı lüks bir hayat kurabilir. Sonradan görme olmasının yanında eğlenceli bir karaktere sahip olan Zerrin, mahallesindeki kadınlara kendi yaptığı tasarımları giydirmektedir. Ünlü bir madacı olmanın hayali ile çocukluğundan bu yana rekabet içinde olduğu Menkibe’nin tasarımlarını çalış defile düzenlediğini öğrendiğinde çıldırır. Artık Zerrin terzisi ve en yakın arkadaşını da yanına alarak başına türlü belalar açacağı bir maceraya atılır.

TürKomedi
IMDb2,5
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenŞahan
Gökbakar
OyuncularYasemin
Sakallıoğlu
Dilşah
Demir
Ece
İrtem

8. Phantom Thread

Moda Filmleri
İngiliz modasının kalbinde bulunan ünlü terzi Reynolds ve kız kardeşi Cyril, kendilerine özgü yarattıkları tarzlar ile ülkenin önde gelenlerini giydirmektedir. Reynolds’un bekar olması hayatını girdiği kadınlardan ilham almasına neden olmaktadır. Lakin genç ve iradeli bir kadın olan Alma Reynolds’un karşısına çıktığında işler değişmeye başlar. Genç Alma Reynolds’un aklını başından alırken; kontrollü ve düzenli aşk hayatı işleri tamamen değiştirmeye başlar.

TürDramRomantik
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenPaul Thomas
Anderson
OyuncularDaniel
Day-Lewis
Vicky
Krieps
Lesley
Manville

9. Personal Shopper

Moda Filmleri
20’li yaşlarında içine kapanmış olan Maureen, Paris’te ünlü bir modelin özel alışveriş danışmanlığını yapmaktadır. Genç kadın kısa süre önce ikiz erkek kardeşini kaybettiği için hayata karşı iyice kapanmaktadır. Lakin bir gün ansızın kardeşinin hayaletinden bir mesaj geldiğinde Maureen’in ve yanında çalıştığı kişilerin hayatı değişmeye başlar.

TürGizemGerilim
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenOlivier
Assayas
OyuncularKristen
Stewart
Lars
Eidinger
Sigrid
Bouaziz

10. Zoolander 2

Moda Filmleri
Modellikten ve birbirlerinden uzun yıllar ayrı kaldıktan sonra Derek ve Hansel, Roma’da yer alan moda dünyasından geri çekilirler. Sahne arkasında yer alan insanlar tarafından podyumda küçük düşürülen ikili işi bırakmaya karar verirler. Lakin emekli mayo modeli Valentina, son ünlü ölümleri ile ilgili soruları onları yönettiğinde ikili işe tekrardan adım atar.

TürAksiyonMaceraKomedi
IMDb4,7
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenBen
Stiller
OyuncularBen
Stiller
Owen
Wilson
Penelope
Cruz

11. The African Queen

Moda Filmleri
Birinci Dünya Savaşı’nın patlak verdiği zamanlarda Almanya Kongo’ya girmişti. İşgal esnasında ağabeyini kaybeden Rose, sarhoş bir serüven severin teknesine de binerek sakin bir ülkeye kaçma kararı verir. Bütün yolculuk boyunca sadece doğal tehlikeler ve düşman askerleri ile de yüzleşen Rose aynı zamanda serüven sever ile aralarında filizlenen aşkla da mücadele etmesi gerekmektedir.

TürMaceraDramRomantik
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
1951
YönetmenJohn
Huston
OyuncularHumphrey
Bogart
Katharine
Hepburn
Robert
Morley

12. And God Created Woman

Moda Filmleri
Günlerini küçük bir kitapçıda çalışarak geçiren kurnaz Juliette, geceleri de yerel gece kulübünde cha-cha dansı yaparak geçinmektedir. Aşkın romantik gelişmelerine boyun eğmeyi reddederek yakışıklı tersane sahibi Antoine ile kaçmayı hayal eder. Aynı zamanda Antıine’nin tatlı ve küçük erkek kardeşi Michel’de de hayranlık duyan Juliette büyük bir karar vermesi gerekmektedir.

TürDramRomantik
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
1956
YönetmenRoger
Vadim
OyuncularBrigitte
Bardot
Curd
Jürgens
Jane
Marken

13. Breakfast at Tiffany’s

Moda Filmleri
New York sosyetisinde yer alan Holly, yan dairesine taşınan genç bir adama ilgi duymaya başlar. Holly aslında canının her istediği erkeği kendine aşık edebilmektedir. Gönlünce geçirdiği gecelerin sabahınca mücevher dükkanı vitrini önünde kahvaltı yapan Tiffany için hayat yep böyle geçer. Lakin bir sabah genç adam Paul ortaya çıkar ve Holly’nin gündemine ilk defa bir duygusallık oturmaya başlar.

TürKomediDramRomantik
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
1961
YönetmenBlake
Edwards
OyuncularAudrey
Hepburn
George
Peppard
Patricia
Neal

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.