Mirgün Cabas Kimdir

Günlerin Getirdiği isimli programı ile dikkatleri üzerine çeken gazeteci Mirgün Cabas, 1971’de İzmir’de dünyaya geldi.
Mirgün Cabas Kimdir

Mirgün Cabas Biyografisi

Lise eğitiminden sonra Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. Çeşitli gazete ve televizyonlarda çalıştıktan sonra GQ isimli derginin genel yayın yönetmeni oldu. İlk evliliğini gazeteci Evrim Sümer ile yaptı. Bu evlilikten bir kızı dünyaya geldi. İkinci evliliğini ise oyuncu Tuba Ünsal ile yaptı. Bu evlilikten ise bir oğlu dünyaya geldi.

Mirgün Cabas çok uzun seneler Doğuş Yayın Grubunda çalıştı. Bir süre Hakkı Devrim ile birlikte Günlerin Getirdiği isimli programı sundu. Ardından Ruşen Çakır ile birlikte Yazı İşleri isimli programı sundu. Ardından Banu Güven ile 24 Saat isimli programı sundu. Daha sonra ise Mirgün Cabas ile Her Şey programını tek başına sundu. NTV'de uzun yıllar çalışan Cabas, haber müdürlüğü, haber editörlüğü, sunuculuk gibi pek çok alanda çalıştı fakat 2013’te işinden istifa etti.

NTV’den sonra ise Milliyet gazetesinden köşe yazarlığı yapmaya başladı. Bir seneye yakın Milliyet’te çalıştıktan sonra oradan da istifa etti. 2014’te ise CNN Türk’te Mirgün Cabas ile Her Şey isimli programın sunuculuğunu yapıyor. Program isminden de anlaşılacağı üzere her şeyi içeriyor. Siyaset, sanat, sosyal sorunlar, kadın hakları.. Mirgün Cabas, Tuba Ünsal’la olan ilişkisi ve evliliği nedeniyle de çok kez eleştiri oklarının hedefi oldu.

Kazandığı Ödüller :

  • 2000 - Çağdaş Gazeteciler Derneği Yılın Gazetecileri
  • 1999 - TV Programı Ödülü (24 Saat)

Sunduğu Programlar :

  • Günlerin Getirdiği (Hakkı Devrim ile, NTV)
  • Yazı İşleri (Ruşen Çakır ile, NTV)
  • 24 Saat (Banu Güven ile, NTV)
  • Mirgün Cabas İle Her Şey (NTV)
  • Mirgün Cabas ile Her Şey (CNN Türk)

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.