Milan Lukac Kimdir

Milan Lukac, 4 Ekim 1985’de Sırbistan’ın Novi Sad kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Sırbistan Milli Takımı’nda kalecilik pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Milan Lukac Kimdir

Milan Lukac Biyografisi

Milan Lukac’ın Kulüp Kariyeri

Milan Lukac, futbola ilk olarak Mladost Backi Jarak takımının alt yapısında başladı. Bir dönem burada oynadıktan sonra 2003 yılında as takıma davet edildi ve burada profesyonel bir sözleşmeye imza attı. 2003-2004 sezonunda takımında istenileni veremediği için takımda düşünülmedi ve 2004-2005 sezonunda ülkesinin bir başka takımı olan Zarkovo’ya geçiş yaptı.

Sezonun sonunda buradan da ayrıldıktan sonra 2005 yılında Srem, 2007 yılında Cukaricki, 2009 yılında ise AEK Atina takımlarında yer aldı. 2 sezonluk sözleşmesi olan AEK takımı ile tek bir maça çıkamayan Milan Lukac, 2011 yılında OFK Beograd’a transfer oldu. Uzun süre maç eksiliği yaşayan tecrübeli file bekçi burada 57 maçta kaleyi korudu.

milan lukac partizan

Özellikle son sezonunda gösterdiği performans ile şansını döndüren Sırp kaleci, 2013-2014 sezonunun başında Partizan’a transfer oldu. İlk sezonunda Partizan kalesinde 17 maça çıkarken, 2014-2015 sezonunda 29 maça çıktı ve sezon içerisinde kariyerinde bir ilki gerçekleştirerek Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında görev aldı.

milan lukac akhisar belediyespor

Milan Lukac, 2015-2016 sezonu öncesinde ise yolunu Türkiye’ye çevirdi. Akhisar Belediyespor ile görüşmelere başlayan futbolcu sunulan şartları kabul etti ve 3 yıllık yeni bir sözleşme imzaladı.

Milan Lukac’ın Milli Takım Kariyeri

Milan Lukac, milli formayı kariyerinde ilk kez 2014 yılında Sırbistan Milli Takımı’nda giydi. Takım kadrosuna davet edilen tecrübeli kaleci maç içerisinde yedek pozisyonda kaldı ve sahada görev alamadı. Bu tecrübesi onun milli takım seviyesinde ilk ve tek maçı oldu.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.