Mide Bulantısına İyi Gelen Yiyecekler, Çaylar ve İlaçlar

Mide bulantısını geçiren yemekleri, ilaçlar, çayları, bitkileri, yiyecekleri, çorbaları, hapları ve meyveleri içeriğimizde detaylıca inceledik.
Mide Bulantısına İyi Gelen Yiyecekler, Çaylar ve İlaçlar

Mide Bulantısına İyi Gelen Şeyler

Mide bulantısına ne iyi gelir sorusu çok fazla sorduğumuz sorulardan birisidir. Gıda zehirlenmesi, aşırı alkol alımı, sıvı kaybı, baharatlı ve yağlı yiyeceklerin neden olduğu mide bulantısının belirtileri arasında baş dönmesi, terleme, ishal, karın ağrısı, ağız kuruluğu bulunuyor. Mide bulantısını geçiren şeyler ise yemekler, meyveler, çorbalar, bitki çayları, ilaçlar ve bitkilerdir. Mide bulantısını geçirmek için yemeklerden elma püresini, meyvelerden muzu, çorbalardan yayla çorbasını, ilaçlardan dronabiolu, bitki çaylarından ıhlamuru ve bitkilerden zencefili sizlere önerebiliriz.

Mide Bulantısına İyi Gelen Yemekler ve Yiyecekler

mide bulantısına ne iyi gelir

Mide bulantısının önüne geçmek için tüketebileceğiniz yemekler arasında nane, zencefil, elma püresi, limon suyu, Hindistan cevizi suyu, elma sirkesi, patates, yoğurt ve elma bulunuyor.

Yukarıda saymış olduğumuz yemekleri yiyerek mide bulantısını durdurabilirsiniz. Herkesin evinde bulunan bu yemekler kısa süre içerisinde bulantıyı kesecektir. Düzenli tüketim halinde bu yemekler midenizi rahatlatacak ve sindirim sisteminizin daha iyi çalışmasını sağlayacaktır. Böylece bu tarz durumlarla daha az karşılaşırsınız.

Mide Bulantısını Geçiren Meyveler

mide bulantısına ne iyi gelir

Bulantıyı durduran meyveler limon, elma, muz, kumkuat, karpuz, şeftali, portakal ve mandalinadır. Bu meyveleri tüketerek mide bulantısını geçirebilirsiniz.

Çok fazla yemek yediğimiz zamanlarda yaşadığımız bulantı, yukarıda saymış olduğumuz meyveler sayesinde anında ortadan kalkıyor. Bulantı tedavisinde çokça kullanılan narenciye meyvelerinin de arasında bulunduğu bu gıdalar, bulantıyı geçirmenin yanı sıra sindirim sistemini düzenliyor. Bu sayede mide bulantısına neden olan etkenler ortadan kalkıyor.

Mide Bulantısına İyi Gelen Çorbalar

mide bulantısına ne iyi gelir

Mide bulantısını geçiren çorbalar arasında tavuk çorbası, pirinçli yoğurt çorbası, tarhana çorbası, mercimek çorbası, ezogelin çorbası ve domates çorbası bulunuyor.

Yukarıda saymış olduğumuz çorbalar genellikle çoğu kişi tarafından tüketilebildiği ve tadı sabit olduğu için mide bulantısını kısa sürede geçirmektedir. Bulantı yaşadığınız zamanlarda içeceğiniz bir kase çorba, mide bulantınızı durdurur ve sindirim sisteminizi düzene sokar. Böylece sindirim sistemi rahatsızlıklarının neden olduğu bulantı durumu ortadan kalkar. Bu yüzden vermiş olduğumuz çorbaları düzenli olarak tüketmenizi öneriyoruz.

Mide Bulantısını Durduran İlaçlar ve Haplar

mide bulantısına ne iyi gelir

Bizmut subsalisilat,, granisetron hidroklorür, dimenhidrinat ve meklizin hidroklorür mide bulantısına iyi gelen ilaçlardır.

Bu ilaçları taşıt tutmasında, yemek bulantılarında, kemoterapi ilaçlarının neden olduğu bulantı ve kusmalarda kullanabilirsiniz. Ancak bu ilaçları mutlaka doktor gözetiminde kullanmanız gerekiyor. Ayrıca bu ilaçları kullanırken bitki, çay, kür gibi gıdaları doktorunuzdan izinsiz kullanmamanız büyük önem taşıyor.

Mide Bulantısını Geçiren Bitki Çayları ve İçecekler

mide bulantısına ne iyi gelir

Mide bulantısına iyi gelen çaylar arasında ıhlamur, limon, papatya, kekik, elma, rezene, nane, zencefil, karanfil, anason, melisa ve tarçın çayı bulunuyor.

Yukarıda saymış olduğumuz çayları tüketerek mide bulantısını kesebilirsiniz. Her türlü kusma ya da bulantı durumunda tüketebileceğiniz bu bitki çayları anında etkisini göstermektedir. Böylece bulantıyı kesmek için uzun zaman alan yollara başvurmanıza gerek kalmaz. Ek olarak bu çayların her yemekten sonra tüketildiğinde bulantı oluşmasını engelleyeceğini belirtelim.

Mide Bulantısına İyi Gelen Bitkiler

mide bulantısına ne iyi gelir

Bazı bitkiler bulunuyor ki sindirim sistemini düzenleyerek her türlü mide rahatsızlığına iyi geliyor. Bu bitkiler arasında yer alan zencefil, papatya, rezene, tarçın, nane, kekik ve ıhlamur mide bulantısını anında kesmektedir.

Bu bitkileri yemeklerinizin içerisinde ya da yanında tüketmeniz durumunda mide bulantı probleminiz ortadan kalkacaktır. Yemeklerden önce ya da sonra tüketebileceğiniz bu bitkileri dilerseniz kür şeklinde de hazırlayabilirsiniz. Bu sayede düzenli olarak tüketebilir ve bu tarz mide problemlerinin önüne geçebilirsiniz.


İlginizi Çekebilir
Seyahatte Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?Hamilelikte Mide Bulantısına İyi Gelen Besinler

Mide bulantısının nedenleri nelerdir?

Her rahatsızlığın olduğu gibi mide bulantısının da ana nedenleri bulunuyor. Bu nedenler arasında gıda zehirlenmesi, baharatlı ve yağlı yiyecekler, hamilelik, psikolojik rahatsızlıklar, kalsiyum eksikliği, mide ve bağırsak enfeksiyonları, sıvı kaybı ve aşırı alkol alımı öne çıkıyor.

Mide bulantısını geçirmek için ne yapmalıyız?

Mide bulantısını geçirmek için birçok yöntem bulunuyor. Bu yöntemleri detaylı olarak içeriğimizin üst kısmında hazırlamıştık. Kısaca tekrar etmek gerekirse mide bulantısını geçirmek için zencefil, elma sirkesi, yoğurt, patates, nane limon, papatya ve rezene çayını tüketebilirsiniz. Kısa süre içerisinde mide bulantınız geçecektir.

Psikolojik mide bulantısına ne iyi gelir?

Ana nedeni stres olan psikolojik mide bulantısına bol su içmek iyi gelmektedir. Bol su içmek stresi azaltacağı için mide bulantısının nedenini de yok eder. Böylece bulantı kesilir. Meyan kökü tüketmek de strese karşı oldukça etkilidir. Ek olarak melissa ve rezene çayını da rahatlatıcı etkisi sebebiyle stresi azaltmak için içebilirsiniz.

Mide bulantısı evde nasıl tedavi edilir?

Mide bulantısını evde tedavi etmek için derin nefes alabilir, tuzlu kraker yiyebilir, zencefil veya karanfil bitkilerini tüketebilir, bileklerinize aküpresür uygulayabilir ve rezene çayı içebilirsiniz. Bu yöntemleri uygulayarak evde mide bulantısını geçirebilirsiniz.

Mide bulantısı en çabuk nasıl geçer?

Mide bulantısını hızlıca geçirmek istiyorsanız temiz hava alabilir, tuzlu kraker yiyebilir, uzanarak dinlenebilir, elma gibi ferahlatıcı yiyecekleri tüketebilir, ilaç kullanabilir ve ıhlamur gibi bitki çaylarını tüketebilirsiniz.

Geçmeyen mide bulantısı neden olur?

Uzun süren mide bulantısının ana nedeni bazı hastalıklardır. Geçmeyen mide bulantısı nedenleri arasında mide ülseri, iç kulak hastalıkları, ileri evre böbrek yetmezliği, kafa içinde basınç artışı, bazı kalp krizi tipleri ve kan şekerinin kontrolsüz yükselmesi bulunuyor. Eğer bu hastalıklardan birine sahipseniz geçmeyen mide bulantısı yaşayabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.