Metin Özülkü Kimdir

Sahte Gülücükler albümü ile tanınmaya başlayan Metin Özülkü, 15 Temmuz 1962'de Mersin'de dünyaya geldi.
Metin Özülkü Kimdir

Metin Özülkü Biyografisi

Mersin'de dünyaya gelen Metin Özülkü, küçük yaşlarında müziğe ilgi duymaya başladı. İstanbul'a taşınmasıyla İstanbul Belediye Konservatuarı'nda keman eğitimi aldı. Lise eğitimini tamamladıktan sonra ise Marmara Üniversitesi'nde müzik üzerine eğitim aldı. Kendi albümünü çıkarmadan önce ünlü müzisyenlerin orkestrasında çaldı. Yüzlerde bestesi olan Metin Özülkü, 1982'de Sahte Gülücükler isimli ilk albümünü çıkardı. Başarılı bestekar Metin Özülkü 1988'de Eda Özülkü ile hayatını birleştirdi. 

 

metin4.jpg

 

Müzik dünyasına pek çok untulmayan eserleri kazandıran Metin Özülkü, pek çok televizyon programında da yer aldı. Uzun yıllar Müzik Molası isimli programın sunuculuğunu üstlendi. Ardından eşi Eda Özülkü ile birlikte Kanal A'da sabah kuşağında yer alan bir program sundular. 

Bir döneme damgasını vuran şarkı yarışmalarında müzik direktörlüğü yaptı. 2007-2008 yılları arasında Şarkı Söylemek Lazım isimli programın müzik direktörlüğünü üstlendi. Program, ünlü şarkıcıların koçluk yapmasıyla şarkı söyleyen tanıdık simaların birinci olmak için verdikleri mücadeleyi anlatıyor. Zuhal Topal'ın birinci sezon, Özgür Özberk'in ikinci sezon kazananı olduğu yarışmada Erol Büyükburç, Fuat Güner, Oray Eğin, Özdemir Erdoğan, Ayşe Özyılmazel ve Zeynep Talu gibi başarılı isimlerde jüri üyeliği yaptı. Başarılı bestekar Metin Özülkü 2010'da ise Bir Şarkısın Sen isimli yarışmada yer aldı. Yarışma, şarkı söyleyerek kendi yeteneklerini ortaya koymaya çalışan çocukların performanslarından oluşuyor. Programın sunuculuğunu Pınar Altuğ yapmıştır. 

 

metin6.jpg

 

Metin Özülkü 2015'te İlker Ayrık'ın sunduğu Ben Bilmem Eşim Bilir isimli yarışmaya eşi Eda Özülkü ile katıldı ve büyük ödülün sahibi oldu. 

 

 Metin Özülkü'nün Albümleri

  • 1982 - Sahte Gülücük 

  • 1983 - Şarkılarla Abdülkadir 

  • 1990 - Al Yazmalım & Kar Çiçeğim 

  • 1992 - Aşkım İçin 

  • 1997 - Aşk Masalı 

  • 1999 - Böyle Aşk Olmaz (Eda Özülkü ile) 

  • 2005 - Hayat Başladı 

  • 2010 - Issız Ada 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.