Metin Kalkavan Kimdir

Metin Kalkavan, 17 Ağustos 1959’da Rize’de dünyaya gelen Türk iş adamı ve spor yöneticisidir. Evli ve dört çocuk babasıdır.
Metin Kalkavan Kimdir

Metin Kalkavan Biyografisi

Metin Kalkavan, Rize’nin küçük bir ilçesi olan İyidere’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini tamamladıktan sonra üniversite’ye gitti. 1982 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde lisans eğitimi gördü. Burada İdari Bilimler Fakültesi İletişim Bölümü’nü bitirdi. 1986 yılında İngiltere’de Unıversity of Playmouth’da master’ını tamamladı. Eğitim hayatını tamamladıktan sonra ticarete atıldı ve bir dönem sonra Türkon Holding A.Ş. İcra Kurulu Başkanıdır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konsey Üyesi, TOBB Tahkim Kurulu Divan Başkanı, TÜDEV Başkanı ve Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı’nı yürütmektedir.

Metin Kalkavan spor yöneticiliğine ise ilk olarak Çaykur Rizespor’da başladı. İlk zamanlarda alt kademelerde görev alırken, 2009 yılında yapılan seçimle Çaykur Rizespor’un başına geçti. 2015 yılı itibarıyla Çaykur Rizespor’da yürüttüğü başkanlık görevinde devam etmektedir.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.