Metabolizmayı Hızlandırmanın 10 Mucizevi Yolu!

Metabolizmanın düzenli ve doğru çalışması için dengeli beslenmeli, egzersiz yapmalıyız. Bu içeriğimizde metabolizmayı hızlandırmanın yollarını araştırdık.
Metabolizmayı Hızlandırmanın 10 Mucizevi Yolu!

Metabolizmayı Hızlandırmanın Yolları

İnsan vücudunun günde ihtiyaç duyduğu minimum enerji miktarına metabolizma denir. İnsanların akıllarına gelen sorulardan bir tanesi de metabolizma nasıl hızlandırılır? Nasıl kilo verilir? Bu tür soruların ardından metabolizmayı hızlandırmanın yollarını konu olarak ele aldık.

İşte metabolizmayı hızlandırmanın 10 yolu;

1. Protein Tüketin

Metabolizmayı Hızlandırmanın Yolları

Proteinli besinlerin alınması vücudumuzda daha çabuk sindirilmesinde yardımcı olur daha fazla kalori yakar. Proteini en yüksek olan besinler yumurta, balık, et, süt ve fındık gibi gıdalardan oluşur. Yeterince protein alın protein kasları oluşturur. Her öğünde protein almaya çalışın. Kan şekerinizi dengelemiş olursunuz ve tokluk hissiniz artar.

2. Çeşitli Baharatlar Deneyin

Metabolizmayı Hızlandırmanın Yolları

Baharatlar metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlar. Yemeklerimizde kullandığımız kırmızıbiber ve çeşitli baharatlar metabolizmanın hızlı çalışmasında artış gösterir. Örneğin acı biber, zencefil, köri inanılmaz derecede metabolizmayı hızlandırır. Şişkinliği de alır.

3. Kahve İçin

Metabolizmayı Hızlandırmanın Yolları

Kahve ve kahve çeşitleri de metabolizmanın hızlı çalışmasında yardımcı olur. Sabah kahve içilen kahveler metabolizmanın çalışmasında artış gösterir. Fakat kahve sayısına ve miktarına dikkat etmeliyiz.

4. Yeşil Çay Tüketin

Metabolizmayı Hızlandırmanın Yolları

Yeşil çayın içerisinde bulunan kafein metabolizmanı hızlanmasının sebebidir. Yeşil çay sindirim sisteminizi de çalıştırır. Kısa süre içerisinde kilo vermek istiyorsanız mutlaka sabahları yeşil çay tüketin.

5. Yeterli Lif Alın

Metabolizmayı Hızlandırmanın Yolları

Yeterli lif almaya özen gösterin lifler vücudunuzun süpürgesi olarak düşünebilirsiniz. Toksinleri atar, tok tutmanıza yardımcı olur yağı emer. Lifli besinlerin neredeyse çok az kalorisi vardır. Yeşil yapraklı sebzelerden olabildiğince lif almaya çalışın.

6. C Vitamini Tüketin

Metabolizmayı Hızlandırmanın Yolları

C Vitamini almalısınız mesela portakal, limon turunçgil meyvelerinde oldukça yüksek C vitamini vardır. İdrar söktürücü ve detoks etkisi yaratır. Haftada 2 veya 3 kere mutlaka C vitamini içeren meyvelerden tüketmeye çalışın.

7. Sarımsak ve Soğana Yönelin

Metabolizmayı Hızlandırmanın Yolları

Sarımsak ve soğan tüketin yağınızın erimesi için antibiyotik ve bağışıklık sisteminizi güçlendirici soğan ve sarımsağı kullanabilirsiniz. Metabolizmanızın hızlı çalışmasına neden olacaktır. Aynı zamanda hasta olmanızı da zorlaştırır.

8. Kayısı Yiyin

Metabolizmayı Hızlandırmanın Yolları

Bol bol kayısı tüketin. Kayısıda lif özelliği bulunduğu için şekerinizi dengeler, metabolizmayı hızlandırır. Gün içerisinde yiyeceğiniz bir adet kayısı sayesinde haftada 1 veya 2 kilo verebilmeniz mümkündür.

9. Kuruyemişlere Ağırlık Verin

Metabolizmayı Hızlandırmanın Yolları

Ceviz, fındık, kuru üzüm bunları günde bir avuç tüketebilirsiniz vücudunuzun bu yağlara ihtiyacı var. Kuruyemişleri tüketmeniz hem metabolizmayı hızlandıracak hem de hiç olmadığınız kadar hızlı zayıflamanızı sağlayacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır. O da kuruyemişleri bir avuçtan fazla yememeniz gerektiğidir.

10. Spor Yapın

Metabolizmayı Hızlandırmanın Yolları

Gün içerisinde yapacağınız kısa bir yürüyüş ya da ağırlıklı idmanlar sizin metabolizmanızın hızlanmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda fit bir vücuda kavuşmanızı kolaylaştıracak, kilo verme hızınızı artıracaktır. Spor yapmak metabolizmanın hızlanmasında oldukça önemli bir etkendir. Metabolizmanın hızlanmasını istiyorsanız mutlaka günde en az yarım saat hareket edilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Metabolizmayı Etkileyen UnsurlarVücut Kitle Endeksine Göre İdeal Kilo Hesaplama

Metabolizma hızı doğuştan mı?

Kilo vermenin yolu düzenli ve dengeli beslenmeden geçiyor. Önemli olan metabolizmanın doğru, düzenli çalışmasıdır. Metabolizma her vücutta farklı çalışıyor. Kimilerinin vücudunda doğuştan hızlı çalışır. Bazı kişilerin metabolizması yavaş çalıştığı için sorun teşkil edebilir.

Metabolizma nasıl hızlanır?

Metabolizmayı hızlandırma yollarını kullanarak vücudunuza destek verebilirsiniz.  Vücudumuzdaki kas oranını arttırmak metabolizmanın hızlandırılmasını sağlar. Kas oranı ile kalori aynı orantıdadır.

Egzersiz metabolizmayı hızlandırır mı?

Düzenli yapılan egzersizler metabolizmanın sürekli aktif olarak çalışmasını sağlar. Haftada 5 kere yapacağınız düzenli egzersizler sayesinde metabolizmayı çalıştırabilir, kilo verme sürenizi hızlandırabilirsiniz.

Su metabolizmayı hızlandırır mı?

Vücudumuzun suya ihtiyacı vardır. Metabolizmanın hızlandırılmasında suyun önemi büyüktür. Vücudunuzun işlevselliğini devam ettirebilmesi için gün içerisinde yeteri kadar su tüketmek son derece önemlidir.

Metabolizmayı en hızlı ne çalıştırır?

Yapılan bazı araştırmalara göre su tüketenlerin metabolizmasının tüketmeyenlere göre %30 daha hızlı çalıştığı görülmüştür. Dolayısıyla diyete ilk olarak su içerek başlamanız metabolizmayı hızlandıracak, kilo vermenizi sağlayacaktır.

Gece ne yersek metabolizma hızlanır?

Gece uyumadan önce kan şekerini dengelemek için ev yoğurdu, meyve, humus, domates, muz, ayçiçeği çekirdeği, fıstık ezmesi, elma, peynir, armut, tahıllı ekmek, avokado, yumurta, badem ezmesi ve muz tüketebilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.