Meryem Gül Çiftçi Kimdir? & Hakkında Bilgi

2003 Yılından günümüze kadar Cumhuriyet Halk Partisine büyük hizmetlerde bulunan Meryem Gül Çiftçi 1985 yılında doğumludur. Meryem Gül Çiftçi hakkında daha fazla bilgi için içeriğimize göz atabilirsiniz.
Meryem Gül Çiftçi Kimdir? & Hakkında Bilgi

Meryem Gül Çiftçi Biyografisi

Ankara doğumlu olan Meryem Gül Çiftçi 1985 yılında Ankara'da Dünyaya gelmiştir. Hayatının tamamını bu şehirde geçirmiş olan Meryem Gül Çiftçi lise yıllarından bu yana siyaset ile iç içedir. Ailesinin siyaset ile ilgilenen ilk ferdi olan Meryem Gül Çiftçi Cumhuriyet Halk Partisi adına faaliyetlerini yürüten en genç üyelerden birisidir.

meryem gül çiftçi


Meryem Gül Çiftçi Eğitim Hayatı

İlk, orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamladıktan sonra yine bu şehirde üniversite okumaya devam eden Meryem Gül Çiftçi, 2004 yılında başkent üniversitesi Hukuk bölümünü kazanmıştır. Buradaki eğitimini 4 yıl içerisinde bitirip 2008 yılında mezun olan Meryem Gül Çiftçi halen özel hukuk alanında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Meryem Gül Çiftçi aynı zamanda Anadolu üniversitesi sosyoloji öğrencisidir. Meryem Gül Çiftçi bu süre zarfında meslek hayatına da başlamıştır.

meryem gül çiftçi biyografi


Meryem Gül Çiftçi İş Hayatı

Hukuk fakültesinden 2008 yılında mezun olduktan sonra Ankara barosuna kayıt olan ve aktif olarak davalara katılan Meryem Gül Çiftçi avukatlık mesleğini özel olarak icra etmektedir. Kendisine ait bir ofisi olan Meryem Gül Çiftçi, aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi’nde de parti içi hukuksal işlemlere bakmaktadır.

meryem gül çiftçi iş hayatı


Meryem Gül Siyasi Hayatı

2003 yılında parti üyesi olan Meryem Gül Çiftçi 2007 yılına kadar çeşitli görevler üstlendikten sonra parti tarafından Çankaya gençlik kolları halkla ilişkiler sorumlusu görevine getirilmiştir. 2010-2012 yılları arasında da gençlik kolları seçim ve hukuk işlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığı ve sekreterlik görevini üstlenen Meryem Gül Çiftçi 2012 yılında parti meclis üyeliğine seçilmiştir. 3 dönemdir parti meclis üyeliğine seçilen Meryem Gül Çiftçi 2018 yılında CHP Ankara 1. Milletvekili aday adayı olmuş ancak parti tarafından aday gösterilmemiştir.

meryem gül çiftçi siyasi hayatı

Önerilen İçerik;

CHP Meclis Üyeleri

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.