Merve Toy Kimdir

Para kazandıran yarışma uygulamasının sunucusu olan ve aynı zamanda televizyonculukta yapan Merve Toy kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır? İşte, Merve Toy'un biyografisi ve Hadi yarışması serüveni...
Merve Toy Kimdir

Merve Toy Biyografisi

Yaptığı televizyon programları ile sunuculukta oldukça önemli yerlere gelen Merve Toy, asıl popülerliğini ise yüz binlerce insanın oynadığı Hadi Yarışması’nda kazanmıştır.

Peki, Merve Toy kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır? Merve Toy’un daha önce yaptığı işler nelerdir? Kariyerinde hangi yerlerde bulunmuştur. İşte, Merve Toy’un biyografisi ile ilgili bilinmesi gerekenler

merve toy kimdir nerelidir


Merve Toy Kaç Yaşındadır & Nerelidir?

Spor programlarında sunuculuk yapan Merve Toy, 27 Aralık 1984 tarihinde dünyaya gelmiştir. Doğdu yer ise Sakarya/Adapazarı’dır.


Merve Toy’un Hayatı

Merve Toy, 1984 yılında Adapazarı’nda dünyaya geldi ve eğitiminin bir bölümünü burada tamamladı. Sonrasında ise lisans eğitimini Marmara Üniversitesi’nde aldı ve 4 senenin sonunda mezun oldu. O dönemlerde televizyona ilgi duyan Toy, henüz öğrenciyken çalışmaya başladı. Televizyonculuk sektöründe ilk olarak haber yazdı ve bir sürede montajcılık yaptı.


Merve Toy ve Şansal Büyüka

Televizyon sektöründe kısa sürede dikkatleri üzerine çeken Merve Toy, televizyonculuğu önemli isimlerinden Şansal Büyüka ile tanıştı ve kendisini ispatlama fırsatını buldu. Merve Toy’u yanına alan Büyüka, sunuculuk alanında bir nevi eğitim verdi.

Merve Toy, daha sonrasında Ercan Taner ve Öztürk Pekin’le de çalışma fırsatı buldu ve burada büyük tecrübeler kazanarak televizyonculukta önemli bir yere geldi.


Merve Toy ve Spor Sunuculuğu

Spor alanında daha çok tecrübe kazanan Merve Toy, Digitürk ve Spormax gibi kanallarda çalışma fırsatı buldu.

Spor alanında kadın sunuculuğun ön plana çıktığı dönemlerde isminden söz ettiren Merve Toy, en büyük patlamasını ise TRT Spor ekranlarında yaptığı Sporsel programı ile yaptı.

Sonrasında Turkcell Life+ kanalında usta futbol yorumcuları ile spor programları yaptı. 2018 yılında bu programlarına devam etti.


Merve Toy ve “Hadi Yarışması” Sunuculuğu3

Merve Toy, 2018 yılında akıllı telefonlarında market (store) bölümlerinde piyasaya sürülen ve kökeni Turkcell’e bağlı olan “Hadi Yarışması”nda online olarak sunuculuk yaptı.  Hadi yarışmasında her gün uygulamayı kullanan insanlara sorular sordu ve sorulan sorulara doğru cevap verenlere para ödülleri dağıttı.

merve toy hadi yarışması

Merve Toy, televizyon programcılığında edindiği popülerlikte daha fazla popülerliği “Hadi Yarışması” sayesinde kazandı. Ünlü sunucu, Hadi Yarışması için 2018 yılı itibarıyla her gün kamera karşısına geçmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum