Merve Oflaz Kimdir

Survivor isimli yarışmayla ünlü olan Merve Oflaz, 23 Mayıs 1988’de İstanbul’da dünyaya geldi.
Merve Oflaz Kimdir

Merve Oflaz Biyografisi

Liseden mezun olduktan sonra çeşitli organizasyonlarda çalıştı. İngilizce öğretmeni olmak için üniversite sınavlarına giren Merve Oflaz, istediği bölümü kazanamadı. Daha sonra tenis ve yüzme antrenörlüğü yaptı. Ardından Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu’nda eğitim aldı. Kamera karşısına ilk kez Var Mısın Yok Musun isimli televizyon programı ile geçti. Yarışmadan 80 bin liralık ödülle döndü.

2010’da Acun Ilıcalı’nın sunuculuğunu yaptığı Survıvor Kızlar Erkekler isimli yarışmada yer aldı. Yarışmanın şampiyonu olan Merve Oflaz, daha sonra çeşitli dizilerde yer almaya başladı. Muhteşem Yüzyıl isimli dizide Ayşe Hatun karakterini canlandırdı. 4 sezon boyunca dizide yer alan Merve Oflaz, Halit Ergenç, Okan Yalabık, Nebahat Çehre, Selma Ergenç ve Filiz Ahmet isimli oyuncularla birlikte çalıştı.

merve-oflaz3.jpg

Daha sonra ise Kalbim Dört Mevsim isimli dizide Aslı karakterini canlandırdı. Dizi, ailesi dağılmış Cezmi isimli bir çorbacını ailesini yeniden kurma çabasını anlatıyor. Dizinin başrollerinde Bület Emin Yarar, Ayça Varlıer ve Merve Oflaz yer aldı. 2014’te ise Gulyabani isimli filmde rol aldı. Film, çok iyi bir korku filmi çekmek için sessiz sakin bir yere giden 4 arkadaşın yaşadığı korkunç olayları anlatıyor. Filmin başrollerine ise Deniz Uğur, Melike Öcal, Didem Balçın ve Ceyda Ateş yer aldı. Merve Oflaz sevilen dizi Güzel Köylü’de ise konuk oyuncu olarak yer aldı.

2014’te ise Not Defteri isimli dizide İclal karakterini canlandırdı. Dizi, kendisini problemli öğrencileri anlamaya ve onlara iyi şeyler öğretmeye adayan Mahir öğretmenin yeni lisesinde yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde Ebru Özkan ve Fatih Al yer aldı. Merve Oflaz, daha sonra ise Survivor All Star isimli yarışmada yer aldı. Turabi Çamkıran’ın kazandığı yarışmada, Doğukan Manço, Hakan Hatipoğlu, Merve Aydın, Hasan Yalnızoğlu, Ahmet Dursun, Sahra Işık gibi yarışmacılar yer aldı.

Merve Oflaz 2015'te ise Eve Dönüş isimli dizide İpek karakterini canlandırdı. Dizi, hem geçmişten intikam almak hem de kızına kavuşmak için mücadele veren bir annenin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Tardu Flordun, Dişad Çelebi, Feride Çetin, İpek Erdem, Cansel Elçin ve Edip Saner yer aldı. 

Rol Aldığı Filmler ve Diziler :

  • 2015-Eve Dönüş
  • 2014 - Güzel Köylü (Oya) (Konuk oyuncu) (TV Dizisi)
  • 2014 - Not Defteri (İclal) (TV Dizisi)
  • 2014 - Gulyabani (Köylü Kız)(Sinema Filmi)
  • 2012 - Kalbim 4 Mevsim (Aslı) (TV Dizisi)
  • 2011 – 2013 - Muhteşem Yüzyıl (Ayşe Hatun)(TV Dizisi)

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum