Melis Babadağ Kimdir

Pis Yedili isimli dizide canlandırdığı Elçin karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Melis Babadağ, 17 Ocak 1984’de Adana’da dünyaya geldi.
Melis Babadağ Kimdir

Melis Babadağ Biyografisi

Adana’da lise eğitiminden sonra İstanbul’a gelen genç oyuncu, Marmara Üniversitesi’nde İç Mimarlık üzerine eğitim aldı. Daha sonra reklamlarda yer almaya başlayan genç oyuncu, Ayla Algan’dan oyunculuk üzerine eğitim almaya başladı. Kamera karşısına ise ilk kez Aile Saadeti isimli dizide canlandırdığı Didar karakteri ile geçti.

Daha sonra ise Geniş Aile isimli dizide Şevval karakterini canlandırdı. Dizi, aynı mahallede çocukluklarından bu yana yaşayan Cevahir ve Bilal isimli iki adamın mücadelesini anlatıyor. Cevahir ve Bilal özellikle konu Şukufe olunca birbirlerine asla tahammül edemeyen iki insana dönüşüyorlar. Dizinin başrollerinde ise Ufuk Özkan, Fırat Tanış ve Rasim Öztekin yer aldı. Daha sonra ise İncir Reçeli isimli kısa filmde Duygu karakterini canlandırdı. Film, tuhaf bir şekilde tanışan Metin ve Duygu’nun yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Melis Babadağ, Aytaç Ağırlar ve Timur Ölkebaş yer aldı.

Daha sonra ise Beni Unutma isimli filmde Sevda karakterini canlandırdı. Film, hayatları kötüye giden iki insanın karşılaşmasını ve sonrasında yaşanan olayları anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Mert Fırat, Kenan Ece, Açelya Yılhan ve Tuba Ünsal yer aldı. Ardından yayınlandığı dönemin sevilen gençlik dizisi Pis Yedili’de rol aldı. Dizi, okullarında çıkan yangının sonunda özel bir okula nakledilen 7 sıkı arkadaşın yeni okullarında yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Kadir Doğulu, Hazal Şenel, Halil Babür, Ahmet Yıldırım, Eda Ece ve Asuman Dabak yer aldı.

214’de ise Yeşil Deniz isimli dizide Zümrüt karakterini canlandırdı. Dizi, Ege’nin ufak bir köyünde yaşanan komik olayları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Burak Serdar Şanal, Öykü Çelik, Melis Babadağ, Burak Alkaş, Emin Gürsoy, Jale Aylanç ve Ali Barkın yer aldı.

Rol Aldığı Filmler ve Diziler :

  • 2014 - Yeşil Deniz (Zümrüt) (TV Dizisi)
  • 2014 - Mihrap Yerinde (Pelin (Mihrap'ın Kızı)) (TV Dizisi)
  • 2013 - Beni Böyle Sev (TV Dizisi)
  • 2011 - 2013 - Pis Yedili (Elçin) (TV Dizisi)
  • 2011 - Beni Unutma (Sevda)(Sinema Filmi)
  • 2009 - İncir Reçeli (Duygu)(Kısa Film)
  • 2010 - Geniş Aile (Şevval) (TV Dizisi)
  • 2009 - Cam Kırıkları (Emine) (TV Dizisi)
  • 2009 - Aile Saadeti (Didar) (TV Dizisi)   

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.