Mehmet Görmez Kimdir

Mehmet Görmez, 1 Ocak 1959’da Gaziantep’te dünyaya geldi. Profesör ünvanına sahip ilahiyatçı, 2010 tarihinden itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı görevini yürütmektedir.
Mehmet Görmez Kimdir

Mehmet Görmez’in Biyografisi

Mehmet Görmez 1959’da Gaziantep’te doğdu ve küçük ilçesi olan Nizip’te ilköğretimini tamamladı. İlköğretimi bu küçük ilçede tamamladıktan sonra liseyi Gaziantep İmam Hatip Lisesi’nde okudu.

1983'te Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde yükseköğrenime başladı. Aynı yıl içerisinde, aldığı eğitimin yanında, Temel İslâm Bilimleri Bölümü Hadis Anabilim Dalında yüksek lisansa başladı. Diğer yandan önce Kırıkkale'de Kur'an kursu öğreticiliği, ardından Ankara'nın değişik semtlerinde imam-hatiplik ve vaizlik görevlerinde bulundu.

1987 yılında yükseköğrenimini tamamladı ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalında yüksek lisans yapmaya başladı. 1988 yılında devlet tarafından verilen burs ile Kahire Üniversitesinde inceleme ve araştırmalarda bulundu.

mehmet görmez diyanet işleri başkanı

1990'da "Musa Carullah Bigiyef, Hayatı, Fikirleri ve eserleri" adlı tezi ile yüksek lisansını tamamladı ve doktora çalışmasına başladı. Görmez, 1998'de yardımcı doçent, 1999'da ise doçent oldu.

2013 yılı içerisinde Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyeliği görevinde yer alırken, kendi alanında ortaya koyduğu başarılı çalışmalar sonucunda 13 Ağustos 2003'te Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Profesör unvanını 2006 yılında almaya hak kazandı ve 11 Kasım 2010'da Ali Bardakoğlu'nun kendi isteğiyle görevinden ayrılmasından sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'na atandı. Mehmet Görmez, 2015 yılı itibarıyla Diyanet İşleri Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Evli ve üç çocuk babası olup Arapça ve İngilizce bilen Mehmet Görmez'in yayımlanmış birçok eseri vardır.

 

Mehmet Görmez'in Eserleri

  • Yayınlanmış Eserleri :

  • 2006 - Sünnet ve Hadisin Aktüel Değeri
  • 2006 - Gazzâli'de Sünnet Hadis ve Yoru
  • 1997 - Sünnet ve Hadisin Anlaşılması ve Yorumlanmasında Metodoloji Sorunu
  • 1994 - Musa Carullah Bigiyef

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.