Mehmet Genç Kimdir?

Ataşehir’in sevilen ismi Mehmet Genç Kimdir? Ak Parti'den Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Mehmet Genç'in hayat hikayesine dair bilinmeyenleri sizler için bir araya getirdik.
Mehmet Genç Kimdir?

MEHMET GENÇ BİYOGRAFİ

Sivas Merkez Çallı Köyü nüfusuna kayıtlı olan Mehmet GENÇ, 1971 yılında Sivas’ta doğdu. 1991 yılında Sivas İmam-Hatip Lisesi’ni bitirdi. 1995 yılında Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde Lisans eğitimini tamamladıktan sonra, 1997 yılında aynı üniversitenin Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Yeniçağ Tarihi Bölümü’nde Yüksek Lisansı tamamlayıp 2003 yılında Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde MBA ve İnsan Kaynakları Yönetimi’nde ayrıca Yüksek Lisans yaptı. Okan Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olan GENÇ, İktisat, İşletme ve İnsan Kaynakları Yönetimi dersleri verdi. Halen aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Bölümü’nde Doktora çalışmalarına devam etmektedir. Çeşitli gazete ve dergilerde yayımlanan makalelerinin yanı sıra, 2001 yılında İGDAŞ Yayınlarından çıkan; ‘Fotoğraf ve Belgeler Işığında İstanbul Depremleri’ isimli bir de eseri bulunmaktadır.

mehmet genç biyografi ak parti

BELBİM AŞ’de başlayan çalışma hayatı, 1997 yılında girdiği İGDAŞ’ta sırasıyla; Özel Kalem Müdürlüğü, Genel Müdür Danışmanlığı ve İç Denetim Kurulu Üyeliği ile devam etti. 2009 Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından göreve başladığı Sancaktepe Belediyesi’nde Özel Kalem Müdürlüğü yapan Genç,2014 yılından itibaren Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

Lise yıllarında tanıştığı Milli Gençlik Vakfı’nda Marmara Üniversitesi Fakülte Başkanlığı ve Üniversite Başkanlığı ile Erenköy ve Kadıköy İlçe Başkan Yardımcılığı yapan GENÇ, Refah Partisi, Fazilet Partisi ve AK Parti’de siyasi çalışmalar içerisinde yer aldı.

2003 yılından itibaren; AK Parti Kadıköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, İlçe Yerel Yönetimler Birim Başkanlığı, Ataşehir İlçe Kurucu Üyeliği, Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanlığı ve SKM Başkanlığı yaptı .

Birçok sivil toplum kuruluşunda aktif rol alan GENÇ; Sadakataşı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Deniz Feneri Derneği Genel Kurul Delegesi ve Cihannüma Derneği Üyesi’dir.Aynı zamanda Sivas Platformu İcra Kurulu Üyesi ve İstanbul Sivas İlbeyliler Derneği Başkanı olan GENÇ, birçok hemşehri derneğinin de üyesidir.

Sporla da iç içe olan MEHMET GENÇ; 25 Mayıs 2016 yılından beri Sancaktepe Belediyespor kulüp başkanlığı görevini sürdürmektedir. Bir dönem Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanlığı ve Sancaktepe Belediyespor Güreş Şube Başkanlığı görevlerini yürüten Genç ayrıca Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyesi’dir. Evli, 3 çocuk babası olan GENÇ, Arapça ve iyi derecede İngilizce bilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum