Mehmet Cengiz Kimdir? Mehmet Cengiz Nereli ve Eşi Kimdir?

Cengiz Holding’in sahibi olan Mehmet Cengiz, son zamanların en çok merak edilen isimler arasında yer alıyor. İşte Mehmet Cengiz Kimdir? Mehmet Cengiz Nereli ve Eşi Kimdir? gibi soruların yanıtı sizlerle.
Mehmet Cengiz Kimdir? Mehmet Cengiz Nereli ve Eşi Kimdir?

Birçok kişi Cengiz Holding İnşaat firmasının sahibi Mehmet Cengiz’in hayatını araştırıyor. Bu yazımızda ise sizler için Mehmet Cengiz’in biyografisini hazırladık. İşte Mehmet Cengiz Kimdir? ve Mehmet Cengiz hakkında bilgiler sizlerle.


Mehmet Cengiz Kimdir?

Mehmet Cengiz Kimdir

1961 yılında Rize’de dünyaya gelen Mehmet Cengiz, 60 yaşındadır. Ekrem ve Asım olmak üzere 2 kardeşi bulunan Mehmet Cengiz, doğduğu yerin kulübü olan Çaykur Rizespor’un Onursal Başkanlığını yapmaktadır. Cengiz İnşaat isimli firmasını 1980 senesinde kardeşi Ekrem ile beraber kuran Mehmet Cengiz, tünel, köprü, yol, metro, liman, baraj, demir yolu, boru hattı, konut ve havalimanı yapımında iş aldılar.

Daha sonra ikisi Antalya’da olmak üzere 1995 yılında Le Jardin Resort Hotel ve Sungate Port Royal Resort Hotel isminde konaklama merkezi açtı. Yurtiçi ve yurtdışında birçok farklı konuda iş alan Mehmet Cengiz, Limak, Kolin, Kanyo, MaPa ve 3. Havalimanının ihalesini kazandı. Eti Bakır A.Ş’yi 2004 yılında kendi çatısı altına alan Mehmet Cengiz, 1 sene sonra Eti Alüminyum’a da sahip oldu.


Mehmet Cengiz Nereli?

Mehmet Cengiz Nereli

1961 senesinde Rize’de doğan Mehmet Cengiz aslen Kalkandere ilçesindendir. Türkiye’nin ilk yedi yıldıza sahip olan otelini yapan firma Cengiz Holding’dir.


Mehmet Cengiz Eşi Kimdir?

Mehmet Cengiz Eşi Kimdir

30 yıldır beraber olduğu Fatma Cengiz ile 2019 yılında şiddetli geçimsizlikten dolayı boşanan Mehmet Cengiz’in başka bir kadınla ilişkisi olduğu ortaya çıktı. Fatma Cengiz yaptığı bir açıklamada Mehmet Cengiz’in bu ilişkisinden de bir çocuğunu kendi nüfusuna aldığını söylemiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.