Matias Vecino Kimdir

Matias Vecino, 24 Ağustos 1991’de Uruguay’ın Canelones kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve bir dönem oynadığı Uruguay Genç Milli Takımı’nda ofansif orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Matias Vecino Kimdir

Matlias Vecino Biyografisi

Matias Vecino’nun Kulüp Kariyeri

Matias Vecino, futbol kariyerine resmi anlamda ilk olarak 2009 yılında Central Espanol takımının alt yapısında başladı. Burada bir sezon oynadıktan sonra kısa sürede kendisini gösterme fırsatını buldu ve 2010-2011 sezonunda As takıma davet edildi. Bu sayede profesyonel kariyerine başlangıç yapan Matias Vecino, 32 maça çıkıp 2 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

matias vecino fiorentina

2011 ve 2012 yıllarında Nacional Kulübü’nde yer alan başarılı futbolcu, 2012-2013 sezonunda Seri A ekiplerinden Fiorentina ile anlaştı ve transferi 2,3 Milyon Euro’ya tamamlandı. Yarım sezon yer aldığı takımda 8 maça çıkarken, sonrasında Cagliari’ye kiralık gönderildi ve burada da 9 maça çıkıp 2 gol attı.

matias vecino empoli

2014-2015 sezonunda da Fiorentina tarafından kiralık gönderilmek istenen Matias Vecino, Empoli ile anlaştı. Sezon içerisinde kiralık kaldığı süre boyunca 38 maça çıkıp 2 kez gol sevinci yaşadı. Gösterdiği performans sayesinde isminden söz ettirmeye başlayan Matias Vecino, 2015-2016 sezonunda Fiorentina’a geri döndü ve sezon içerisinde kariyerinin ilk Avrupa Ligi karşılaşmasına çıktı.

Matias Vecino’nun Milli Takım Kariyeri

Matias Vecino, milli formayı kariyerinde ilk kez 2010 yılında Uruguay U-20 Genç Milli Takımı’nda giydi. Bir sene forma giydiği takımda 14 maça çıkıp 4 kez de gol sevinci yaşadı.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.